29 Ιουν 2009

ΙΚΑΡΟΣ 2009

Η δημοφιλής WGM Μαρία Μανάκοβα θα αγωνιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο φετινό Ίκαρος! Σε αυτό αναμένεται να αγωνιστούν εκατοντάδες σκακιστές μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι.
Για 32η χρονιά θα διεξαχθεί στο γραφικό νησί της Ικαρίας το σκακιστικό φεστιβάλ Ίκαρος 2009.Το βασικό τουρνουά του φεστιβάλ είναι, όπως κάθε χρόνο, το Διεθνές Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου που θα διεξαχθεί από 11 έως 19 Ιουλίου 2009. Είναι ελβετικό 9 γύρων με συνολικά έπαθλα ύψους 3600 ευρώ (1ο έπαθλο 1000 ευρώ, ειδικά έπαθλα για γυναίκες και βετεράνους). Μεγάλη συμβολή στη διοργάνωση έχουν οι δικοί μας Σάββας Κυριάκου και Δημήτρης Σκυριανόγλου, συνέντευξη του οποίου μπορείτε να διαβάσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://interviews.chessdom.com/dimitris-skyrianoglou.
Για την ιστορία των διοργανώσεων Ίκαρος θα μπορούσε κάποιος άνετα να γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο. Συνοπτικά αναφέρουμε ότι ήταν ένα όνειρο του ακούραστου εργάτη του σκακιού Κοσμά Κέφαλου, ο οποίος πλην του τουρνουά του Αγίου Κηρύκου έχει διοργανώσει πολλές δεκάδες τουρνουά κυρίως στην Αθήνα, που έδιναν την πρόκριση για το διεθνές στην Ικαρία. Αυτά ήταν η κύρια σκακιστική δραστηριότητα για πολλά χρόνια στην Αθήνα και έδωσαν την ευκαιρία σε πάρα πολλούς παίκτες να ανδρωθούν σε αυτά.
Οι συμμετοχές φέτος πολλές και ενδιαφέρουσες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών θα αγωνιστούν δεκάδες ξένοι παίκτες, ενώ προκύπτει ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή 16 GM. Ξεχωρίζουν αυτές των Markus (2606). Vorobiov (2596), Kempinski (2597), Boronikov(2584), Mista (2566), Zubarev (2566), αλλά και του θρύλου του Παγκοσμίου σκακιού Βλαντιμίρ Τουκμάκοβ, ο οποίος είχε αγωνιστεί και με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Σοβιετικής Ένωσης!
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του τουρνουά http://www.chess.gr/ikaros/ και απογευματινές ώρες στο Σάββα Κυριάκου στο τηλέφωνο 6932478386.