8 Μαΐ 2024

22ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΚΥΡΙΑΚΗ 12/5/2024, 10.30 ΠΜ)!

Η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω προκηρύσσει το 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Προβλημάτων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 και ώρα 10:30 - 15:00.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, στην συμβολή της Ιεράς Οδού κ της οδού Σούτσου  (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου απέναντι από πλατεία Δαβάκη). Η αίθουσα βρίσκεται πλησίον του σταθμού του μετρό  Αγίας Μαρίνας (χάρτης εδώ)

Ο διαγωνισμός θα είναι δύο γύρων με  συνολικά δώδεκα (12) προβλήματα προς λύση (ήτοι δύο ορθόδοξα 2 κινήσεων, δύο ορθόδοξα 3 κινήσεων, δύο ορθόδοξα πολλών κινήσεων, δύο  σπουδές, δύο βοηθητικά και δύο αντίστροφα).

Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο θα είναι δύο (2) ώρες.

Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος.

Οι νικητές θα βραβευθούν με κύπελλα και μετάλλια.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους κ.κ. Ι. Γαρουφαλίδη κ Χ. Φουγιαξή.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη.  

Για διευκρινίσεις σε σχέση με την άνω διοργάνωση, 

στον κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη, email: igaroufalidis@gmail.com

ή στον κ. Χάρη Φουγιαξή  τηλ. 6979-126087 email: loyaldragon@gmail.com
 
#2

Ως συνήθως για ζέσταμα ένα κλασσικό δυάρι του Σαμ Λόιντ (New York Chess Association, 22/2/1892) - Παίζουν τα λευκά και κάνουν ματ σε δύο κινήσεις (Αν δυσκολευτείτε η λύση εδώ)
 
Σημείωση: Ο πίνακας που κοσμεί την αφίσα της διοργάνωσης είναι έργο του Νικόλα Σφήκα ο οποίος ευγενικά επέτρεψε τη χρήση του.