25 Σεπ 2023

21ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΚΥΡΙΑΚΗ 1/10/2023, 10.30 ΠΜ)!

 

#2

Η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω προκηρύσσει το 21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Προβλημάτων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 10:30  - 15:00  

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου  Αιγάλεω, στη συμβολή Ιεράς Οδού και Σούτσου (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από πλατεία Δαβάκη). Η αίθουσα βρίσκεται πλησίον του σταθμού του μετρό  Αγίας Μαρίνας (χάρτης εδώ)

Ο διαγωνισμός θα είναι δύο γύρων με  συνολικά δώδεκα (12) προβλήματα προς λύση (ήτοι δύο ορθόδοξα 2 κινήσεων, δύο ορθόδοξα 3 κινήσεων, δύο ορθόδοξα πολλών κινήσεων, δύο  σπουδές , δύο βοηθητικά και δύο αντίστροφα).                                                               

Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο θα είναι  δύο  (2) ώρες.

Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος.

Οι νικητές θα βραβευθούν με Κύπελλα και μετάλλια  

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους κ.κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη και Χάρη Φουγιαξή.

Η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι ελεύθερη.

Για διευκρινίσεις σε σχέση με την άνω διοργάνωση, στον

κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη: e-mail igaroufalidis@gmail.com, 

ή στον κ. Χάρη Φουγιαξή  τηλ. 6979-126087 e-mail loyaldragon@gmail.com

 

Συναντήσεις για το Καλλιτεχνικό Σκάκι στον Σ.Ο.Αιγάλεω!

Με πρωτοβουλία του μέλους του Σ.Ο.Αιγάλεω και φίλου του Καλλιτεχνικού Σκακιού κ. Βασίλη Καραχισαρίδη, κάθε Πέμπτη 7-8 μ.μ.στο εντευκτήριο του συλλόγου θα διεξάγονται συναντήσεις όσων ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να μυηθούν στα μυστικά του Καλλιτεχνικού Σκακιού. Η εναρκτήρια συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 28/9/2023. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν e-mail στο skaki.aegaleo@gmail.com ή απλά να δώσουν το παρόν στις συναντήσεις!


Διάγραμμα στην αρχή της ανάρτησης: Για ζέσταμα ένα ακόμη κλασσικό δυάρι του μεγάλου Σαμ Λόιντ (Baltimore Herald, 1880) - Παίζουν τα λευκά και κάνουν ματ σε δύο κινήσεις (Αν δυσκολευτείτε η λύση εδώ)