23 Φεβ 2023

Γ' ΕΘΝΙΚΗ 2023: 1ος ΓΥΡΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ο.ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Ξεκίνησε την Κυριακή 19/2 το Ομαδικό Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής Αττικής 2023 στο οποίο συμμετέχει ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω. Δυστυχώς το ξεκίνημα δεν ήταν καλό καθώς στον 1ο γύρο της διοργάνωσης η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με το καθαρό σκορ 7,5-2,5 αγωνιζόμενη εκτός έδρας με τον Σ.Ο.Πετραλώνων.

Ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίστηκε με κάποιες ελλείψεις απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα των Πετραλώνων. Το γεγονός αυτό κόστισε, όπως εξάλλου δείχνει και το σκορ στις πέντε τελευταίες σκακιέρες το οποίο διαμορφώθηκε σε 5-0 εις βάρος της ομάδας μας. Νίκες πέτυχαν στις γενικές σκακιέρες ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος και ο Παναγιώτης Ρηγάτος (επί των Χαρίλαου Καρανίκα και Μιχάλη Σαμαρτζή αντίστοιχα). Ισόπαλη έληξε οι παρτίδα του Άκη Δρακόπουλου με τον Ορέστη Γιατράκο. Τέλος ηττήθηκαν οι Λεωνίδας Λιάσκος (από τον Μιχάλη Παπαδάκη), Γιάννης Χαλάς (από τον Παναγιώτη Μήνα), Βασιλική Ρηγάτου (από την Αθηνά-Ελπίδα Ζαρκάδα), η Νικολέτα Πουλιλίου (από την Ελένη Αλεξοπούλου), ο Σταύρος Λίβας από τον Ευθύμη Τσαμτσούρη, η Ελένη Σιούλα (από τον Τριαντάφυλλο Παρχαρίδη) και ο Απόστολος Λιανός από τον Δημήτρη Στεργάτο. Μόνο θετικό στοιχείο του ματς η καλή διάθεση και η όρεξη όσων αγωνίστηκαν που δημιουργεί ελπίδες για καλύτερη συνέχεια.

Την επόμενη Κυριακή (26/2) δεν υπάρχουν αγώνες. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Σ.Ο.Αιγάλεω συνεχίζονται την Κυριακή 5/3 με το εντός έδρας ματς του 2ου γύρου απέναντι στον Ε.Ο.Σ.Αχαρνών, ένα δύσκολο ματς στο οποίο ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Να αναφέρουμε ότι στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 7 ομάδες. Το συνολικό πρόγραμμα του Σ.Ο.Αιγάλεω στη Γ' Εθνική Αττικής 2023 έχει ως εξής:

1ος γύρος (19/2): Σ.Ο.Πετραλώνων - Σ.Ο.Αιγάλεω (7,5-2,5)

2ος γύρος (5/3): Σ.Ο.Αιγάλεω - Ε.Ο.Σ.Αχαρνών

3ος γύρος (12/3): Σ.Α.Νίκαιας-Ρέντη - Σ.Ο.Αιγάλεω

4ος γύρος (19/3): Σ.Ο.Αιγάλεω - Σ.Ο.Αμπελοκήπων

5ος γύρος (26/3): Γ.Α.Σ.Χολαργού - Σ.Ο.Αιγάλεω

6ος γύρος (2/4): Ρεπό

7ος γύρος (9/4): Σ.Ο.Αιγάλεω - Ε.Ε.Σ.Κορυδαλλού

Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής Αττικής 2023 είναι διαθέσιμα εδώ.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2023 το οποίο βρίσκεται στον 3ο γύρο. Μέχρι στιγμής ο Σ.Ο.Αιγάλεω έχει μία νίκη και δύο ήττες (1ος γύρος: Σ.Ο.Αιγάλεω - Σ.Α.Σ.Κορωπίου 2-4, 2ος γύρος: Σ.Ο. "Θωμάς Γεωργίου" Β' - Σ.Ο.Αιγάλεω: 2,5-3,5, 3ος γύρος: Ε.Ε.Σ.Κορυδαλλού - Σ.Ο.Αιγάλεω: 5-1). Στον 4ο γύρο την Κυριακή 5/3 ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίζεται εντός έδρας με την ομάδα του Α.Σ.Παπάγου. Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2023 είναι διαθέσιμα εδώ.