16 Σεπ 2022

20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - 3η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ!

Αναμνηστική φωτό με μερικούς από τους συμμετέχοντες του πρωταθλήματος. Από αριστερά: Π. Τσιφετάκης, Α.-Μ. Στεφανίδη, Γ. Κατρίτσης (πρόεδρος Σ.Ο.Αιγάλεω), Χ. Φουγιαξής, Ν. Μενδρινός, Π. Κονιδάρης, Δ. Σκυριανόγλου. Π. Μασούρος και Γ. Γαρουφαλλίδης.

Με επιτυχία φιλοξενήθηκε στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω το 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων την Κυριακή 11/9/2022.

Νικητής του διαγωνισμού και Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2022 αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κονιδάρης με 42,5 βαθμούς (σε 60 δυνατούς). Αυτός ήταν ο δεύτερος πανελλήνιος τίτλος για τον Παναγιώτη που δικαιώνει την προσπάθεια και την αγάπη του για το καλλιτεχνικό σκάκι και τη λύση προβλημάτων όλα αυτά τα χρόνια.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο έμπειρος και πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας Νίκος Μενδρινός με 35 βαθμούς.

Τέλος στην 3η θέση, όπως και το 2021, βρέθηκε ο σκακιστής του Σ.Ο.Αιγάλεω Δημήτρης Σκυριανόγλου με 27,5 βαθμούς.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκουμε τους: Χ. Φουγιαξη (24 β.), Π. Μασούρο (που ήρθε από την Πάτρα για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα!) (22 β.), Π. Τσιφετάκη (νέος λύτης που αποκτά εμπειρία και βελτιώνεται) (17 β.), Α.-Μ. Στεφανίδη (που δείχνει αρκετό ενδιαφέρον για τη λύση προβλημάτων) (14 β.), Ε. Πετρίδη (με σταθερή παρουσία σε όλους τους διαγωνισμούς) (11,5 β.), Κ. Κατσαδώρο-Φεγγέρο (1ος έφηβος του πρωταθλήματος) (12,5 β.) ενώ αξίζει αν αναφερθεί και η συμμετοχή της σκακίστριας του Σ.Ο.Αιγάλεω Α. Πεντώτη.

Θεματοθέτης και κριτής του πρωταθλήματος ήταν για ακόμη μια χρονιά ο Γιάννης Γαρουφαλίδης ο οποίος επιμελήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβλήματα που τέθηκαν προς λύση και κατάφερε να έχει 9 (από τα συνολικά 12 του διαγωνισμού) πρωτότυπα (αδημοσίευτα) προβλήματα.

Στο ιστολόγιο του Ε. Μανωλά για το Καλλιτεχνικό Σκάκι (https://kallitexniko-skaki.blogspot.com/) μπορείτε να δείτε τα προβλήματα του διαγωνισμού (εδώ) και τις λύσεις τους (εδώ).