20 Αυγ 2022

20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9/2022, 10.30 ΠΜ)!

#2

Η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ε.Σ.Ο. σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω προκηρύσσει το 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Προβλημάτων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ. - 15:00 μ.μ.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, στη συμβολή της Ιεράς οδού με την οδό Σούτσου (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, έναντι Εθνικής Τράπεζας). Η αίθουσα βρίσκεται πολύ κοντά στο σταθμό του μετρό Αγ. Μαρίνας (χάρτης εδώ). 

Το πρωτάθλημα θα είναι δύο γύρων με συνολικά δώδεκα (12) προβλήματα προς λύση (δηλ. ανά γύρο: ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο).

Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο θα είναι δύο (2) ώρες. 

Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος.

Οι νικητές θα βραβευθούν με κύπελλα και μετάλλια. 

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η τριμελής οργανωτική επιτροπή, που αποτελείται από τους κ.κ. Ι. Γαρουφαλίδη, Χ. Φουγιαξή και Ν. Μενδρινό.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη. 

Δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις στους:

κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη (κριτής): ggaroufalidis@yahoo.gr

ή κ. Χάρη Φουγιαξή: 6979126087, loyaldragon@gmail.com

 

Διάγραμμα στην αρχή της ανάρτησης: Για ζέσταμα ένα κλασσικό δυάρι του μεγάλου Σαμ Λόιντ (Detroit Free Press, 27 Apr 1878) - Παίζουν τα λευκά και κάνουν ματ σε δύο κινήσεις (Αν δυσκολευτείτε η λύση εδώ)