23 Μαρ 2019

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16ου ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ!

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το 16ο Διαδημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγ. Βαρβάρας. Το πρωτάθλημα είναι μια καλή ευκαιρία για τους νεαρούς μαθητές και μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με το σκάκι και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους!
Με σημαντική επιτυχία διοργανώθηκε το 16ο Διαδημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα των Δήμων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και Αγ. Βαρβάρας. που συνδιοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω, ο Δήμος Αιγάλεω και η Ένωση Γονέων Αιγάλεω.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν ακόμη μια χρονιά στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. που είναι μόνιμος αρωγός της διοργάνωσης. Φέτος οι αγώνες διεξήχθησαν το πρωί της Κυριακής 17/3/2019 και παρά τη μικρή καθυστέρηση στην έναρξη, ολοκληρώθηκαν στην ώρα τους (σημαντικό κριτήριο επιτυχίας για κάθε σχολική διοργάνωση).

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν φέτος 171 μαθητές και μαθήτριες από 51 συνολικά σχολεία (4 Νηπιαγωγεία, 36 Δημοτικά, 9 Γυμνάσια, 2 Λύκεια), ενώ αρκετά σχολεία (2ο και 11 Δ.Σ. Αιγάλεω και 1ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου) συμμετείχαν με διψήφιο αριθμό μαθητών! Είναι επίσης χαρακτηριστικό και ενθαρρυντικό ότι από τα 17 δημοτικά σχολεία του Δήμου Αιγάλεω εκπροσωπήθηκαν τα 16!

Ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας (στο κέντρο) με τις νικήτριες ομάδες στην ομαδική βαθμολογία των δημοτικών σχολείων. Ο Δήμος Αιγάλεω στηρίζει διαχρονικά τόσο οικονομικά όσο και ηθικά όλες τις σκακιστικές σχολικές διοργανώσεις.
Τα αποτελέσματα ανά τάξη ήταν:

Νήπια: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Λατίφη Διονυσία         5,0 β. 16ο Χαϊδαρίου
2. Τσίτσος Γιάννης         3,5 β. 11ο Χαϊδαρίου
3. Κυριάκου Κωνσταντίνος   3,0 β. Εκπ. Διαμαντόπουλου

Α' Δημοτικού:
(πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Βασιλάκης Αποστόλης     6,0 β. 1ο Χαϊδαρίου
2. Φραγκιαδάκης Γιάννης    4,5 β.
Εκπ. Διαμαντόπουλου
3. Λιανός Απόστολος        4,0 β. Εκπ. Μακρυγιάννη

Β' Δημοτικού:
(πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Λατίφης Παναγιώτης      6,0 β. 10ο Χαϊδαρίου
2. Τσιώκου Αντιγόνη        5,0 β. 14ο Χαϊδαρίου
3. Πλαστήρας Χαράλαμπος    4,0 β. 10ο Αιγάλεω

Γ' Δημοτικού:
(πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Καλαντζής Κωνσταντίνος  6,0 β. 13ο Αιγάλεω
2. Τέγος Κωνσταντίνος      5,0 β. Λακωνική Σχολή
3. Θωμαΐδης Λεωνίδας       5,0 β. 4ο Χαϊδαρίου

Δ' Δημοτικού:
(πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Βασιλάκης Χαράλαμπος    6,0 β. 1ο Χαϊδαρίου
2. Μέρτογλους Σταύρος      5,0 β. Ευρωπαϊκό Πρότυπο
3. Γκικόπουλος Αλέξανδρος  4,5 β. Αυγουλέα-Λιναρδάτου

Ε' Δημοτικού:
(πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Πουλιλίου Νικολέτα      5,5 β. 5ο Περάματος
2. Λιάκου Ελευθερία        5,0 β. 1ο Χαϊδαρίου
3. Παπαγρηγοράκη Κων/να    4,5 β. 3ο Αιγάλεω

ΣΤ' Δημοτικού:
(πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Καλαντζής Διονύσιος     6,0 β. 13ο Αιγάλεω
2. Μέρτογλου Κωνσταντίνος  5,0 β. Ευρωπαϊκό Πρότυπο
3. Χαριτάτου Αναστασία     4,5 β. 2ο Αιγάλεω

Α' Γυμνασίου:
(πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Κιούρκου Αντώνης        4,0 β. 1ο Αιγάλεω
2. Γκουτούφας Χρήστος      4,0 β. Εκπ. Μητρόπολης Πειραιά
3. Αντώναρος Άγγελος       4,0 β. 1ο Αιγάλεω

Β' Γυμνασίου:
(πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Γκογκορέσης Αλέξανδρος  5,0 β. 2ο Αιγάλεω
2. Ταφάνι Κλέινα           3,5 β. 3ο Αιγάλεω
3. Λουρίδας Παναγιώτης     3,0 β. 4ο Αιγάλεω

Γ' Γυμνασίου:
(πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Μουζάκης Ιωάννης        3,0 β. 9ο Αιγάλεω

Λύκεια: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Ρήγα Παναγιώτα          5,0 β. 3ο ΓΕΛ Αιγάλεω
2. Τσιλκίδης Γιώργος       5,0 β. 3ο ΓΕΛ Αιγάλεω
3. Αγγελής Ευθύμιος-Ραφαήλ 3,5 β. 3ο ΓΕΛ Αιγάλεω

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμμαχία για το Αιγάλεω" κ. Γιάννης Γκίκας βρέθηκε ακόμη μια φορά κοντά σε μια σκακιστική διοργάνωση του Σ.Ο.Αιγάλεω
Στις ομαδικές βαθμολογίες είχαμε:

Δημοτικά (36 σχολεία):
1. 1ο Χαϊδαρίου 19,5 β.

   (Βασιλάκης Α., Βασιλάκης Χ., Λιάκου Ε., Κατσιώνης Φ.)
2. 2o Αιγάλεω   17,0 β.

   (Χαριτάτου Α., Δαμασκηνός Α., Τζεμπελίκου Α., Λαγουδάκος Ν.)
3. 3ο Αιγάλεω   15,5 β.

   (Παπαγρηγοράκη Κ., Κακλαμάνος Χ., Μπαγλανέας Χ., Δημητριάδης Θ.)

Γυμνάσια (9 σχολεία):
1. 1ο Αιγάλεω     10,0 β.
2. 4ο Αιγάλεω      5,5 β.
3. 2ο Αιγάλεω      5,0 β.

Λύκεια (2 σχολεία):
1. 3ο ΓΕΛ Αιγάλεω 13,5 β.
2. 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω 7,0 β.

Δείτε τις συνολικές ομαδικές βαθμολογίες ανά κατηγορία (με όλα τα σχολεία) εδώ.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αιγάλεω-Νέα Εποχή" κ. Λάμπρος Σκλαβούνος έδωσε το παρόν στο 16ο Διαδημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγ. Βαρβάρας
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού κ. Γιάννα Χριστόγλου, ο αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Κωνσταντίνος Φίλης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Νικόλαος Νικητάκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμμαχία για το Αιγάλεω" κ. Γιάννης Γκίκας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αιγάλεω - Νέα Εποχή" κ. Λάμπρος Σκλαβούνος καθώς και  οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Μπέσης (πρόεδρος και του συλλόγου "Φίλοι του Πυριτιδοποιείου") και κ. Ευθύμιος Ζάχαρης (πρώην αντιδήμαρχος).

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης και πολλοί εκπροσωποι σχολείων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, φίλοι αλλά και συνεργάτες του σωματείου όπως ο κ. Κώστας Σάμιος, πρόεδρος του Α.Π.Σ. "Απόλλων" και επικεφαλής της παράταξης "Άλλη πρόταση για το Αιγάλεω", ο κ. Σ. Σέρβος (10ο Δημοτικό Αιγάλεω), ο κ. Γ. Στεφανάκος (δ/ντης 8ου Δημοτικού Αιγάλεω), ο κ. Δ. Κουτσομπόλης (8ο Δημοτικό Αιγάλεω), ο κ. Γ. Αντωνίου (4ο Δημοτικό Αιγάλεω), η κ. Α. Γεωργουλάκου (3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω), η κ. Β. Καραλίγκα (5ο Δημοτικό Αιγάλεω), ο κ. Α. Μπελεγράτης (2ο Δημοτικό Αιγάλεω), η κ. Π. Νικόλινα (5ο Δημοτικό Χαϊδαρίου), η κ. Ε. Χουροπούλου (1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω), ο κ. Γ. Σάμιος (Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Αιγάλεω), καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γιάννης Τζανογεώργης (με την παράταξη του κ. Σγουρού) και κ. Γιάννης Σπυρακόπουλος (ο αντιπρόεδρος του Σ.Ο.Αιγάλεω παρεβρέθηκε στην εκδήλωση με διπλή ιδιότητα καθώς θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του κ. Πατούλη).
Η εθελοντική προσφορά των μελών του Σ.Ο.Αιγάλεω αποτελεί την κινητήριο δύναμη πίσω από όλες τις εκδηλώσεις του σωματείου. Και αυτή τη φορά η συνδορμή όλων ήταν καθοριστική (στη φωτό μερικά από τα μέλη που συνέδραμαν στην επιτυχία της διοργάνωσης).
Όπως πάντα η οργάνωση της εκδήλωσης βασίστηκε στην εθελοντική προσφορά των μελών του Σ.Ο.Αιγάλεω, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή της: Γ. Κατρίτσης, Δ. Σκυριανόγλου, Α. Ρηγάτος, Κ. Κυριάκου, Γ. Σπυρακόπουλος, Π. Καλόφωνος, Γ. Μαργαρίτης, Σ. Τσαγκαρόπουλος, Β. Καραχισαρίδης, Α. Δρακόπουλος, Μ. Κυριάκου, Ι. Κατρίτσης, Π.Λάσπας, Α. Μαργαρίτης, Π. Ρηγάτος, Α. Καζαζάκη, Ν. Γονίδης, Χ. Καυκαλά, Γ. Κυριακίδης.

Πολλές ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στον Δήμο Αιγάλεω για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης (έπαθλα, ενημερωτικό υλικό) αλλά και τη σταθερή ηθική στήριξη στο θεσμό των σχολικών ρπωταθλημάτων, στην Ένωση Γονέων Αιγάλεω και την πρόεδρό του κ. Βιργινία Γεωργοπάνου για την πολύ καλή συνεργασία και βοήθειά τους στην ενημέρωση των σχολείων αλλά και στη διεξαγωγή της διοργάνωσης και, τέλος, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω που προσέφερε το χώρο και τη φιλοξενία του, και ειδικά στη διευθύντριά του κ. Βούλα Τζαρέλα, το σύλλογο γονέων (Σ. Σέρβος, Π. Νικολάου, Θ. Τερεζάκη, Α. Κλάπση) αλλά και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου για την πολύ σημαντική συνδρομή τους.Ευχαριστίες επίσης πάνε στον κ. Νίκο Καμπάνη που προσέφερε σκακιστικά βιβλία ως δώρα στους νικητές.

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση είναι διαθέσιμες εδώ.