17 Μαρ 2018

1η ΘΕΣΗ ΣΤΟ Β' ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 2018 ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ!

Συνήθως αναφέρουμε τα αποτελέσματα των ομάδων μας στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας στην ανάρτηση για της ομάδα του Π.Ο.Α. ,όμως αυτή τη φορά θα κάνουμε εξαίρεση για έναν πολύ καλό λόγο: η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, νικώντας στον 7ο γύρο εκτός έδρας τον Πανελλήνιο Γ.Σ. με 2,5-3, κατέλαβε καθαρά την 1η θέση στον Β' Όμιλο του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2018 ανάμεσα σε 12 ομάδες συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς σε 7 αγώνες (6 νίκες, 1 ήττα)! (Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ)

Αυτό όμως που κάνει αυτή την επιτυχία ακόμη πιο σημαντική είναι ότι η ομάδα αποτελείτο αποκλειστικά από πολύ νεαρούς σκακιστές! Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ομάδα κάτω των 12 ετών η οποία μας έφερε σημαντικές διακρίσεις το 2017 (δείτε εδώ) και φαίνεται ότι βάζει πλώρη για ακόμη περισσότερες επιτυχίες!

Τη βάση της ομάδας αποτέλεσαν οι (σε παρένθεση το σκορ του καθενός): Αλέξανδρος Γκογκορέσης (3/6), Νίκος Καραγιώργος (4,5/6), Αντώνης Κιούρκου (4/5), Νίκι Κόλεβ (2/3), Κωνσταντίνος Μέρτογλου (1/3), Χρήστος Σιγάλας (2,5/6) και Λάμπρος Τέγος (4,5/5) ενώ συμμετείχαν και οι: Χρήστος Γκουτούφας (1/1), Κωνσταντίνος Θεοχαρόπουλος (1/1), Καλαντζής Διονύσης (1/1), Νίκος Καραχισαρίδης (1/1), Σταύρος Μέρτογλου (1/2), Νικολέτα Πουλιλίου (1/1) και Ελένη Σιούλα (1/1).

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν και το ομαδικό και αγωνιστικό πνεύμα που επέδειξαν όλα τα παιδιά καθ΄ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια εμφάνιση που δημιουργεί πολλές ελπίδες και προσδοκίες για το μέλλον!

Στην ίδια διοργάνωση στον Α' Όμιλο, η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω στον 7ο γύρο δεν αγωνίστηκε εναντίον του Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας καθώς προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν επέτρεψαν σε ορισμένους παίχτες της ομάδας να αγωνιστούν. Έτσι η ομάδα με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες κατέλαβε την 26η θέση ανάμεσα σε 38 ομάδες.

Σε εξέλιξη, τέλος, βρίσκεται το Χειμωνάκι 2018, το ετήσιο νεανικό τουρνουά προπόνησης που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια και στο οποίο ο Σ.Ο.Αιγάλεω συμμετέχει φέτος με 4 ομάδες. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και την κλήρωση των ομάδων μας εδώ.

Αναλυτικά αποτελέσματα για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Αττικής είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α (εδώ) αλλά και από το Chess-Results (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας Α', Αττικής Φιλίας Β').