26 Νοε 2017

2η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ U12 ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Στιγμιότυπο από τις απονομές του 1ου Φθινοπωρινού Νεανικού Rapid που διοργάνωσε ο Σ.Ο.Αιγάλεω
Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα κάτω των 12 ετών του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω η οποία κατέλαβε την 2η θέση στο Ομαδικό Κύπελλο Παίδων U12 της Αττικής για το 2017! Η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω συγκέντρωσε 12 βαθμούς σε 7 ματς (6 νίκες, 1 ήττα) και ισοβάθμησε με την ομάδα του Φ.Ο.Ελληνικού την οποία όμως ξεπέρασε στο κριτήριο ισοβαθμίας των πόντων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδα μας ήταν:

1ος Γύρος: Σ.Ο.Αιγάλεω - Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας: 4-0
2ος Γύρος: Α.Ο. "Πήγασος" Κυψέλης - Σ.Ο.Αιγάλεω: 1-3
3ος Γύρος: Σ.Ο.Αιγάλεω - Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας: 1,5-2,5
4ος Γύρος: Πανιώνιος Γ.Σ. - Σ.Ο.Αιγάλεω: 1-3
5ος Γύρος: Σ.Ο.Αιγάλεω - Σ.Ο.Καλλιθέας: 3-1
6ος Γύρος: Π.Σ.Περιστερίου Β' - Σ.Ο.Αιγάλεω: 1-3
7ος Γύρος: Σ.Ο.Αιγάλεω - Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας: 3-1

Όλα τα μέλη της ομάδας αγωνίσθηκαν με πείσμα και διάθεση για τη νίκη και το τελικό αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα δίκαιο με βάση τη συνολική απόδοση των παιδιών. Οι σκακιστές που αγωνίστηκαν ήταν: Αντώνης Κιούρκου  (6/6, φοβερό αποτέλεσμα για τον Αντώνη!), Σπύρος Κουτσουβέλης (5/7 ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για το Σπύρο που αγωνίστηκε σε όλα τα ματς!), Χρήστος Γκουτούφας (3/3, ο Χρήστος αγωνίστηκε μόνο στους τρεις τελευταίους γύρους όμως βοήθησε καταλυτικά την ομάδα αναλαμβάνοντας την 1η σκακιέρα), Αλέξανδρος Γκογκορέσης (2/3 πολύ θετικό αποτέλεσμα και για τον Αλέξανδρο), Λάμπρος Τέγος (1,5/4 για το Λάμπρο που είχε δύσκολο έργο), Παναγιώτης Λουρίδας (1/1, μία μόνο παρτίδα για τον Παναγιώτη αλλά στον κρίσιμο τελευταίο γύρο), Άγγελος Αντώναρος (1/1), Φίλιππος Τσαπάρας (1/1) (βοήθησαν και οι δύο στην αρχή της διοργάνωσης) και Παύλος Λιάμης (0/2, ο Παύλος προσπάθησε και με λίγη προσοχή θα είχε σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα).

Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται σε συνέχεια παλιότερων επιτυχιών του σωματείου μας σε ομαδικές νεανικές διοργανώσεις και δίνει μεγάλες ελπίδες για το μέλλον καθώς τα παιδιά αυτά είναι που τα επόμενα χρόνια θα στελεχώσουν τις μεγαλύτερες νεανικές ομάδες αλλά και την πρώτη ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Β' ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω, η οποία στην ίδια διοργάνωση κατέλαβε την 7η θέση (ισοβαθμία στις θέσεις 5η-9η) με 10 βαθμούς σε 7 αγώνες. Μετά από ένα κάπως νωθρό ξεκίνημα στου πρώτους γύρους η ομάδα βρήκε το ρυθμό της και με 4/4 στους τελευταίους γύρους έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα. Με την ομάδα αγωνίστηκαν οι: Χαράλαμπος  Μπαγλανέας (3/5), Γκολφίνος Τσαπάρας (1/1), Μαρία Τσαπάρα (0/1), Φώτης Αντώναρος (1/2), Άγγελος Αντώναρος (2/3), Φίλιππος Τσαπάρας (2/3), Διονύσης Καλαντζής (3/4), Σταύρος Λίβας (2/3), Ελένη Σιούλα (0/1), Βασίλης Βιτουλαδίτης (0/1), Λάμπρος Τέγος (2/2), Αλέξανδρος Γκογκορέσης (1/1) και Αντώνης Κιούρκου (1/1, δηλ. ο Αντώνης έκανε το απόλυτο 7/7 στη διοργάνωση!). 

Τέλος στην ίδια διοργάνωση, η Γ' ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω είχε μια καλή παρουσία καταλαμβάνοντας την 27η θέση με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες. Συμμετείχαν οι: Σταύρος Μέρτογλου (1/5), Διονύσης Καλαντζής (1,5/2), Βασίλης Βιτουλαδίτης (2,5/4), Ιάσονας Καραγιώργος (2/4), Κωνσταντίνος Τέγος (3/4), Άγγελος Αντώναρος (1/1), Φώτης Αντώναρος (1/3), Λάμπρος Σταθονίκος (1/2), Χαράλαμπος Βασιλάκης (0,5/1), Φίλιππος Τσαπάρας (1/1) και Μαρία Τσαπάρα (1/1).

Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα εδώ

Παράλληλα διεξήχθησαν και δύο ακόμη διοργανώσεις: 

Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Αττικής 2017 (μικτό-νεανικό) ο Σ.Ο.Αιγάλεω με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες) κατέλαβε την 11η θέση σε 16 ομάδες. Πρόκειται για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα βασίστηκε σε παίχτες αρκετά νεαρής ηλικίας με αρκετά χρόνια μπροστά τους στις νεανικές κατηγορίες. Αγωνίστηκαν οι: Αντώνης Λάσπας (2/3), Νίκι Κόλεβ (1/1), Χρήστος Γκουτούφας (1/4), Κωνσταντίνος Μέρτογλου (4/7), Κλέιντα Ταφάνι (4/5), Νικολέτα Πουλιλίου (4/6) (εξαιρετικό αποτέλεσμα και για τα δύο κορίτσια που βελτιώνονται συνεχώς!), Χρήστος Σιγάλας (2,5/6), Ελένη Σιούλα (0/1), Αλέξανδρος Γκογκορέσης (1,5/2), Φίλιππος Τσαπάρας (0/1), Μαρία Τσαπάρα  (0/2), Άγγελος Αντώναρος (1/1), Χάρης Καραγιάννης (0/1), Ευθύμιος-Ραφαήλ Αγγελής (0/1) και Σταύρος Μέρτογλου (1/1). Δείτε αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.

Στο  Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων U16 Αττικής 2017 η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω συμμετείχε κυρίως για την απόκτηση εμπειρίας. Με μόλις 2 βαθμούς σε 7 αγώνες κατέλαβε την 25η θέση, όμως τα νεαρά μέλη της ομάδας αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες. Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.

Να αναφέρουμε τέλος ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το ετήσιο Κύπελλο "Σπύρου Μπίκου" στο οποίο συμμετέχει ο Σ.Ο.Αιγάλεω με μία ομάδα στο Α' Γκρουπ. Δείτε αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.

Πέρα από τις διασυλλογικές διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει ο Σ.Ο.Αιγάλεω, υπάρχουν και τα τουρνουά που διοργανώνει το σωματείο στο εντευκτήριό του. Έτσι σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 18/11 το 8ο Φθινοπωρινό Νεανικό Open (δείτε αποτελέσματα εδώ) ενώ πριν από αυτό έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φθινοπωρινό Νεανικό Rapid του Σ.Ο.Αιγάλεω. Στο τουρνουά συμμετείχαν 49 νεαροί σκακιστές και σκακίστριες προερχόμενοι όχι μόνο από το Σ.Ο.Αιγάλεω αλλά και αρκετά άλλα σωματεία της Αττικής. Οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν οι: Αλέξανδρος Γκογκορέσης, Βασίλης Ταμπάκης, Θησέας Ασλανίδης (όλοι με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες). Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών πρώτοι ήταν οι: Χάρης Καραγιάννης, Κων/νος Μέρτογλου και Μάριος Γαστουνιώτης. Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών πρώτευσαν οι: Χαράλαμπος Βασιλάκης, Δημήτρης Πλέτσιας και Λάμπρος Σταθονίκος. Τέλος στην κατηγορία των κοριτσιών πρώτες ήταν οι: Νικολέτα Πουλιλίου, Κλέιντα Ταφάνι και Κωνσταντίνα Πλέτσια. Αναλυτικά αποτελέσματα για το τουρνουά είναι διαθέσιμα εδώ.