13 Ιουν 2017

4ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι νικήτριες ομάδες του τουρνουά με τον δήμαρχο Αιγάλεω κ. Μπίρμπα
Με τη συμμετοχή 10 ομάδων από 8 σχολεία διεξήχθη την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 το 4ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγίας Βαρβάρας

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω 8 βαθμούς σε 5 αγώνες. Στη 2η θέση βρέθηκε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου επίσης με 8 βαθμούς σε 5 αγώνες αλλά λιγότερους πόντους ενώ την 3η θέση κατέλαβε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου (Α' ομάδα) με 7 βαθμούς σε 5 αγώνες.

Αν και οι συμμετοχές ήταν σαφώς λιγότερες από τις προηγούμενες χρονιές (φαίνεται πως ο Ιούνιος δεν είναι τόσο κατάλληλος για τις σκακιστικές διοργανώσεις καθώς στα σχολεία "τρέχουν" πολλές άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις) εντούτοις ο συναγωνισμός ήταν έντονος με΄χρι τον τελευταίο γύρο και τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχής τους.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, το οποίο έχει και στο παρελθόν φιλοξενήσει μαθητικούς σκακιστικούς αγώνες και το οποίο ανταποκρίθηκε ακόμη μια φορά εξαιρετικά και σε αυτό αξίζουν πολλές ευχαριστίες τόσο στη διευθύντρια κ. Βούλα Τζαρέλα όσο και το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο Δημοτικό Σχολείο ήταν από τα πρώτα σχολεία στα οποία ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω ξεκίνησε μαθήματα πίσω στο 1994! 

Στιγμιότυπο από τους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω
Ένα ευχαριστώ πάει επίσης στο Δήμο Αιγάλεω και την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης αλλά και στην Ένωση Γονέων Αιγάλεω για την οργανωτική συνδρομή.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίμπρας και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιάννα Χριστόγλου αλλά και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμμαχία για το Αιγάλεω" κ. Γιάννης Γκίκας καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων που συμμετείχαν στο τουρνουά.

Αθλητικό πνεύμα και χειραψίες τόσο πριν όσο και μετά την παρτίδα.
Η τελική βαθμολογία έχει ως εξής:

Θέση  Σχολείο         Βαθμοί  Πόντοι
1.    8ο Αιγάλεω        8      15,0
2.    6ο Χαϊδαρίου      8      13,5
3.    5ο
Χαϊδαρίου Α'   7      14,0
4.    4ο
Αιγάλεω        6      12,5
5.    2ο
Αιγάλεω Α'     6      12,0
6.    3ο
Αιγάλεω        5      12,0
7.    5ο
Χαϊδαρίου Β'   4       8,0
8.    10ο
Αιγάλεω       4       7,0
9.    2ο
Αιγάλεω Β'     2       4,5
10.   14ο
Χαϊδαρίου     0       1,5

Αναλυτικά αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο Chess-Results (εδώ) ενώ φωτογραφίες είναι διαθέσιμες εδώ.