13 Οκτ 2015

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2015 - 7ος ΓΥΡΟΣ: ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Ο.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΛΛΑ 21η ΘΕΣΗ...

Στιγμιότυπο από την έναρξη του ματς του 7ου γύρου απέναντι στο Σ.Ο.Νέας Φιλαδέλφειας. Διακρίνονται (αριστερά) οι Ντούσαν Λέκιτς, Αποστόλης Τσιροπούλας, Σπύρος Τσαγκαρόπουλος και Παναγιώτης Ρηγάτος.
Με νίκη με σκορ 5,5-4,5 επί του Σ.Ο.Νέας Φιλαδέλφειας στον 7ο γύρο ολοκλήρωσε ο Σ.Ο.Αιγάλεω την παρουσία του στο 43ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής που φιλοξενήθηκε και φέτος στο Ρίο της Αχαΐας το διάστημα 8-12 Οκτωβρίου 2015. Όπως είχαμε γράψε στην προηγούμενη ανάρτηση, η νίκη ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα που έδινε πιθανότητες σωτηρίας στην ομάδα μας. Και πράγματι μετά από ένα αμφίρροπο και ιδιαίτερα μαχητικό ματς ο Σ.Ο.Αιγάλεω κατάφερε να επιβληθεί των αντιπάλων του με το ελάχιστο δυνατό σκορ. Σε ένα τέτοιο ματς όλοι οι πόντοι είναι φυσικά πολύτιμοι αλλά ιδιαίτερα σημαντική στάθηκε η νίκη της Χριστίνας Καυκαλά επί της Ντίνας Σερετάκη σε μια παρτίδα -παρά τα αμοιβαία λάθη- ιδιαίτερα δυναμική. Το φύλλο αγώνος της συνάντησης έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2015 - 7ος γύρος: 
Σ.Ο.Αιγάλεω - Σ.Ο.Νέας Φιλαδέλφειας : 5,5-4,5

Lekic D. - Μπαλάσκας Ν. : 1-0
Τσιροπούλας Α. - Σερετάκης Ν. : 0-1
Τσαγκαρόπουλος Σ. - Σκαπέρδας Σ. : 1-0
Ρηγάτος Π. - Κονιστής Λ. : 0-1
Καυκαλά Χ. - Σερετάκη Κ. : 1-0
Κλαδά Ε. - Μπαλάσκα Ε. : 0-1
Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Φαραντούρη Μ.: 1-0
Καλόφωνος Π. - Καλογριδάκης Γ. : 0-1
Λάσπας Π. - Καλογριδάκης Θ.: 0,5-0,5
Κασιούμης Β. - Κλειδαράς Α.: 1-0
 
Δυστυχώς η νίκη αυτή δεν ήταν τελικά αρκετή για να εξασφαλίσει την είσοδο στην πρώτη 20άδα της τελικής κατάταξης ώστε η ομάδα να δικαιούται απευθείας συμμετοχή στην τελική φάση του επόμενου πρωταθλήματος. Ο συνδυασμός των υπόλοιπων αποτελεσμάτων και ειδικά το 5-5 μεταξύ των ομάδων της Αλεξανδρούπολης και της Ελευσίνας (οι δύο ομάδες είχαν από 5 βαθμούς πριν την έναρξη του 7ου γύρου, αν το μεταξύ τους ματς έληγε με νικητή ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα προσπερνούσε τη μία από τις δύο) οδήγησε τον Σ.Ο.Αιγάλεω στην 21η θέση της τελικής κατάταξης με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες (3 νίκες, 4 ήττες), δηλαδή ακριβώς μια θέση μετά την 20άδα. Αυτό σημαίνει ότι ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα ξεκινήσει την προσπάθειά του για συμμετοχή στο επόμενο Πρωτάθλημα Α' Εθνικής από τον Π.Ο.Α. της Αττικής τον προσεχή Γενάρη.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2015 αναδείχθηκε ακόμη μια χρονιά -παρά την ήττα της στον τελευταίο γύρο από τον Πανιώνιο Γ.Σ.- η Π.Σ. Περιστερίου με 12 βαθμούς, στη 2η θέση κατετάγη ο Σ.Ο.Καβάλας, επίσης με 12 βαθμούς, έχοντας όμως ηττηθεί από την Π.Σ. Περιστερίου στο μεταξύ τους ματς, ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο Πανιώνιος Γ.Σ. 

Αναλυτικά στοιχεία (αποτελέσματα, παρτίδες, φωτογραφίες κτλ) από το 43ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ ενώ πλήρη αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία υπάρχουν και στο Chess-Results (εδώ).