5 Μαρ 2015

12ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ!

Ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ο Δήμος Αιγάλεω και η Ένωση Γονέων Αιγάλεω, με τη συμβολή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, διοργανώνουν το 12ο Διαδημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι των Δήμων Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγ. Βαρβάρας.

Ημερομηνία, Ώρα, Τόπος,:
Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, 9.30 π.μ. στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (Θηβών 341, έναντι γηπέδου Αιγάλεω). Ώρα Προσέλευσης: 9.15 π.μ.

Δικαίωμα Συμμετοχής:
Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων των παραπάνω δήμων καθώς και όσοι νεαροί σκακιστές/σκακίστριες έχουν αθλητικό δελτίο στα σκακιστικά σωματεία των τριών δήμων.

Σύστημα Αγώνων, Χρόνος Σκέψης:
Ελβετικό 6 γύρων με διάρκεια κάθε γύρου 30 λεπτά.

Χωρισμός Ομίλων:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 8-10 ομίλους (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών), ανά τάξη (Δημοτικό: 6 όμιλοι, Γυμνάσιο: 1-3 όμιλοι, Λύκειο: 1 όμιλος). Αν υπάρξουν συμμετοχές από παιδιά των Νηπιαγωγείων αυτά θα συμμετέχουν στον όμιλο της πρώτης Δημοτικού με ξεχωριστή όμως βαθμολογία.

Δηλώσεις Συμμετοχής:
Τα σχολεία θα πρέπει να αποστείλουν τις συμμετοχές των μαθητών τους στο Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω στα e-mail: skaki.aegaleo@gmail.com, yanhios@yahoo.gr, rigatos@sch.gr μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και αν έχουν δηλώσει νωρίτερα συμμετοχή, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν στη γραμματεία των αγώνων την παρουσία και τη συμμετοχή τους στους αγώνες μισή ώρα πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται επίσης δεκτές και στο χώρο των αγώνων μέχρι και 15’ πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Όσοι προσέλθουν καθυστερημένα θα μπορούν να αγωνιστούν από το 2ο γύρο.
 
Κριτήρια ισοβαθμίας:
1)To μεταξύ των ισοβάθμων αποτέλεσμα
2) Bucholz 
3) Median Bucholz
4) Ποσοστό νικών με τα μαύρα
5) Αγώνας μπαράζ

Στα Δημοτικά η ομαδική βαθμολογία θα προκύψει από το άθροισμα των τεσσάρων (4) καλύτερων ατομικών αποτελεσμάτων (ανεξαρτήτως ομίλου) ενώ στα Γυμνάσια και στα Λύκεια από το άθροισμα των τριών (3) καλύτερων αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής κριτήρια: 1) Καλύτερο αποτέλεσμα (περισσότεροι πόντοι) του πρώτου παίκτη του σχολείου. Αν υπάρξει και εδώ ισοβαθμία λαμβάνεται υπόψη το αποτέλεσμα του δεύτερου καλύτερου παίκτη. 2) Το αποτέλεσμα του επόμενου παίκτη από αυτούς που λήφθηκαν υπόψη για την  ομαδική βαθμολογία. Εν συνεχεία του επόμενου παίκτη κ.ο.κ.

Προκρίσεις για την τελική φάση των Σχολικών Πρωταθλημάτων Αττικής 2015:
Το 10% του αριθμού των συμμετεχόντων στο Διαδημοτικό Πρωτάθλημα παίρνουν πρόκριση για την Τελική Φάση των Ατομικών Σχολικών Πρωταθλημάτων της Αττικής για το 2015. Οι διαθέσιμες θέσεις πρόκρισης κατανέμονται πρώτα αναλογικά ανά κατηγορία –κατ’ ακέραιο μέρος– έπειτα κατά σειρά συμμετοχών στις τάξεις όπου δεν υπάρχει ήδη προκρινόμενος και εν συνεχεία κατά σειρά συμμετεχόντων στις υπόλοιπες κατηγορίες) (λεπτομέρειες στο: http://www.essnachess.gr)

Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων:
Διευθυντής Αγώνων: Ανδρέας Ρηγάτος (Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Γονέων Αιγάλεω)
Μέλος: Γιώργος Κατρίτσης (Αναπλ. Μέλος Β/βάθμιας Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αιγάλεω)
Μέλος: Μαρία Αργυράκη (Δ/ντρια 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω)
Μέλος: Γιάννης Σπυρακόπουλος (Πρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω)

Επικεφαλής Διαιτητής:
Δημήτρης Σκυριανόγλου

Πληροφορίες:
6972-214418 (κ. Ρηγάτος),
6944-895099 (κ. Κατρίτσης),
6973-039006 (κ. Σκυριανόγλου),
6947-729930 (κ. Σπυρακόπουλος),