29 Ιουν 2014

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2014 - 1ος ΓΥΡΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΝΙΚΗ!

Γενική άποψη από το χώρο των αγώνων στο Ρίο κατά τη διάρκεια του 1ου γύρου (φωτό από το επίσημο site της διοργάνωσης)
Με νίκη στον 1ο γύρο επί του Σ.Ο.Κορυδαλλού ξεκίνησε τους αγώνες της η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στο 42ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας που διεξάγεται στο Ρίο της Αχαΐας.

Όπως είχαμε προβλέψει το ματς ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και αμφίρροπο αφού ο Σ.Ο.Κορυδαλλού παρατάσσει μια καλή και ισορροπημένη ομάδα. Μετά τις τρεις πρώτες ώρες η πορεία του ματς δε φαινόταν καλή για την ομάδα μάς. Με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 4,5-2,5 υπέρ της ομάδας του Κορυδαλλού τα πράγματα ήταν δύσκολα όμως εκεί μέτρησε ίσως η εμπειρία και η μαχητικότητα των παικτών μας καθώς ο Λεωνίδας Λιάσκος ολοκλήρωσε πειστικά την παρτίδα του απέναντι στο Γιάννη Γκούμα, ο Ντούσαν Λέκιτς (στην επανεμφάνισή του με την ομάδα, η προηγούμενη ήταν το 2009 στη Χαλκιδική), έχοντας μια μικρή υπεροχή στο φινάλε κατάφερε τελικά να κάμψει το Μάριο Τασσόπουλο, ενώ σε αμοιβαία πίεση χρόνου ο Παναγιώτης Καλόφωνος εκμεταλλεύτηκε λάθη του αντιπάλου του για να πάρει τη νίκη έχοντας απορρίψει δύο προτάσεις ισοπαλίας!

Το φύλλο αγώνος του ματς έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2014 - 1ος γύρος:
Σ.Ο.Κορυδαλλού - Σ.Ο.Αιγάλεω : 4,5-5,5

Τασσόπουλος M .- Lekic D. : 0-1
Συρίγος Ν. - Τσιροπούλας Α.: 1-0
Γκούμας Ι. - Λιάσκος Λ. : 0-1
Σπύρου Π. - Σπυρακόπουλος Ι. : 1-0
Κοπτερού Ε. - Λιάπη-Ζενεμπίση Ε.: 0,5-0,5
Μπαστιάνου Σ. - Λιάπη-Ζενεμπίση Φ.: 0-1
Μπαστιάνου Χ. - Παλιούρα Π. : 1-0
Μπεκάκος Μ. - Ρηγάτος Π. : 0-1
Καμίτσης Ν. - Καλόφωνος Π. : 0-1
Πανόπουλος Ι. - Κασιούμης Β. : 1-0

Αν και αγχωτική, η νίκη αυτή είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς το βασικό στόχο της ομάδας που είναι μια θέση στην 1η 20αδα. Στο 2ο (πρωινό) γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει την περυσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας, την ομάδα του Σ.Α. "Αργοναύτης" Κορινθίας. Απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο η ομάδα μας αγωνίζεται χωρίς άγχος και θα προσπαθήσει για το κατά το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και την πορεία του Σ.Ο.Αιγάλεω στο επίσημο site της διοργάνωσης http://aethniki14.chessdom.com/ ενώ τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα και από το Chess-Results . Οι παρτίδες του ματς του 2ου γύρου εδώ.