23 Ιαν 2013

ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Ο. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟΝ Π.Ο.Α.!

Ζευγάρωσε τις νίκες της η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω με την εντός έδρας νίκη της με σκορ 6-4 επί του Σ.Ο.Χαλανδρίου στα πλαίσια της 2η αγωνιστικής του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2013. Ήταν ένα ακόμη δύσκολο ματς (στο μακρύ μαραθώνιο των 9 συνεχόμενων γύρων του φετινού Π.Ο.Α.!) στο οποίο όμως η ομάδα μας επικράτησε καθαρά και δίκαια.
Το σκορ του ματς άνοιξε με την ήττα του μικρού Βασίλη Κασιούμη από το Σταμάτη Πέππα αλλά σύντομα η νίκη της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση επί της Αλεξάνδρας Ζαφειράκη έφερε το ματς στα ίσα. Ακολούθησε η νίκη της Ειρήνης Λιάπη-Ζενεμπίση επί της Ευγενίας Παππά και η ισοπαλία του Αποστόλη Τσιροπούλα με τον Βαγγέλη Παλαμίδα. Λίγο αργότερα ακολούθησε η ήττα του Γιάννη Σπυρακόπουλου από το Γιώργο Ρίζο, όμως η σχεδόν ταυτόχρονη νίκη της Μυρτώς Κοιλιακούδη επί της έμπειρης Ολυμπίας Μακρή κράτησε το προβάδισμα του Σ.Ο.Αιγάλεω. Κατόπιν ήταν η σειρά του Λεωνίδα Λιάσκου να προσθέσει έναν ακόμη πόντο στην ομάδα μας με τη νίκη του επί του Κων/νου Ζήβα. Με δύο πολύ καλές θέσεις στις παρτίδες των Π. Δρακόπουλου και Π. Καλόφωνου η νίκη φαινόταν πλέον κοντά και ακόμη και η ήττα του Θανάση Καραγιάννη από το Βασίλη Κοτρώτσο δε μπόρεσε να αλλάξει την πορεία του ματς, που έληξε με τη νίκη του Πολυχρόνη Δρακόπουλου επί του Πέτρου Ραχμανίδη (ακόμη μια καλή παρτίδα του Πολυχρόνη με θυσία πιονιού για πρωτοβουλία) και την ισοπαλία του Παναγιώτη Καλόφωνου με τον έμπειρο Γιώργο Πασσάκο (ο νεαρός και ανερχόμενος σκακιστής μας, που αγωνίστηκε στην 4η ανδρική σκακιέρα, είχε καλές τύχες νίκης στο φινάλε αλλά δεν κατάφερε να πάρει ολόκληρο τον πόντο). Έτσι το σκορ διαμορφώθηκε στο τελικό 6-4 με τις γυναικείες σκακιέρες της ομάδας να κάνουν σκορ 3-0. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη Μυρτώ Κοιλιακούδη, που, παρά την αγωνιστική της απουσία τον προηγούμενο καιρό, έπαιξε μια πολύ καλή παρτίδα και νίκησε καθαρά την έμπειρη αντίπαλό της. Η νίκη της αυτή μάλιστα ήρθε σε ένα καθοριστικό σημείο του ματς και μπορούμε να πούμε ότι έγειρε την πλάστιγγα της νίκης στην πλευρά του Σ.Ο.Αιγάλεω.
Με τη δεύτερη αυτή νίκη ο Σ.Ο.Αιγάλεω τέθηκε από τον 2ο μόλις γύρο επικεφαλής της βαθμολογίας, καθώς όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ήδη καταγράψει απώλειες. Το γεγονός αυτό μαζί με το, ότι, για ακόμη μια Κυριακή, όλα τα σκορ ήταν πολύ "κλειστά" (από 5-5 έως 6-4) καταδεικνύει το πόσο δύσκολο θα είναι το φετινό πρωτάθλημα!

Στο 2ο γύρο στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2013, στον Α' όμιλο, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' πήρε μια άτυπη ρεβάνς από τον Πανελλήνιο Γ.Σ. (που είχε κερδίσει το Σ.Ο.Αιγάλεω Β' στον 1ο γύρο) νικώντας τον εκτός έδρας με 6-2 ενώ ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' ηττήθηκε εντός έδρας από το Σ.Ο.Χαλανδρίου Β' με 3-5. Τέλος στο Β' όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' ξεκίνησε με ήττα εκτός έδρας από τον Ο.Π.Α.Φιλοθέης με σκορ 5-1 (ο Β' όμιλος αγωνίζεται σε 6 σκακιέρες).

Την επόμενη Κυριακή (27/1) στον Π.Ο.Α. ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Σ.Α.Σ.Κορωπίου ενώ στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' υποδέχεται τον Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού Α' και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' αγωνίζεται εκτός έδρας με το Σ.Ο.Κορυδαλλού. Ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' έχει bye.

Αναλυτικά στοιχεία (αποτελέσματα, φύλλα αγώνος, ατομικά αποτελέσματα κτλ) για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results: (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας (Α' Όμιλος), Αττικής Φιλίας (Β' Όμιλος))