13 Φεβ 2012

ΗΤΤΑ 7-3 ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΟΑ


Η Ελένη Σκυριανόγλου ευδιάθετη πριν την έναρξη της παρτίδας της. Στο ματς με τη Σκακιστική Άνοιξη, παρά την αγωνιστική της απραξία, έπαιξε μια πολύ καλή παρτίδα. Είχε μάλιστα αρκετές ευκαιρίες νίκης και πρότεινε τελικά ισοπαλία σε καλύτερη θέση ύστερα από παραίνεση του αρχηγού της ομάδας.

Την ήττα με 7-3 από τη Σκακιστική Άνοιξη γνώρισε η ομάδα μας στα πλαίσια του 5ου γύρου του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) 2012 της Αττικής. Αυτή τη φορά οι αντρικές σκακιέρες της ομάδας δεν τα κατάφεραν καλά ενώ και οι νεαροί σκακιστές μας δεν είχαν καλή απόδοση. Τις μόνες νίκες για την ομάδα μας πέτυχαν ο Γιώργος Καραγιάννης επί του Σπύρου Σιδέρη (ο νεαρός σκακιστής μας έπαιξε πολύ ώριμα και κέρδισε εύκολα) και η Ειρήνη Λιάπη, ενώ ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες της Ελένης Σκυριανόγλου με την Υβόννη Μανωλαράκη (ακόμη μια πολύ καλή παρτίδα της έμπειρης σκακιστριάς μας εναντίον μιας ισχυρής αντιπάλου) και του Θανάση Καραγιάννη με το Χρήστο Γκορίτσα (εξαιρετικά μαχητική και αμφίρροπη παρτίδα που τελείωσε αργά το μεσημέρι). Την ήττα γνώρισαν ο Γιάννης Σπυρακόπουλος από το Φραγκίσκο Σιγάλα, ο Αποστόλης Τσιροπούλας από τον Κώστα Σκαπέρδα, ο Λεωνίδας Λιάσκος από το Βαγγέλη Κωστόπουλο, η Φιλίππα Λιάπη από την Αλεξάνδρα Τερζιδάκη, ο Γιάνης Κατωπόδης από τον Παναγιώτη Ζέππο και ο Παναγιώτης Καλόφωνος από το Φίλιππο Κορνιώτη.

Στα άλλα ματς της αγωνιστικής τα αποτελέσματα ήταν:
  • Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας - Σ.Ο.Καλλιθέας 4,5-5-5
  • Σ.Ο. Ηλιούπολης - Σ.Α.Σ. Κορωπίου 3,5-6,5
  • Α.Σ.Παπάγου - Πανελλήνιος Γ.Σ. 5,5-4,5
      (ρεπό ο Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας)


Μετά την 5η αγωνιστική η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  1. Σκακιστική Άνοιξη 8 β.
  2. Σ.Α.Σ. Κορωπίου 8 β.
  3. Σ.Ο. Καλλιθέας 6 β. (4 αγ.)
  4. Πανελλήνιος Γ.Σ. 4 β.
  5. Σ.Ο. Αιγάλεω 3 β. (4 αγ.)
  6. Α.Σ. Παπάγου 3 β. (4 αγ.)
  7. Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας 3 β. (4 αγ.)
  8. Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας 3 β.
  9. Σ.Ο. Ηλιούπολης 2 β. (4 αγ.)
Στην επόμενη (6η) αγωνιστική του Π.Ο.Α. η ομάδα μας αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας σε ένα κρίσιμο για τη συνέχεια ματς.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας στον Α' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' επικράτησε άνετα 7,5-0,0 του Σ.Ο."Θωμάς Γεωργίου" ενώ στο Β' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' γνώρισε την ήττα από το Σ.Ο.Παγκρατίου με 5-1.