16 Φεβ 2011

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

Η αντιδήμαρχος κυρία Δράκου βραβεύει τη χρυσή ομάδα των παμπαίδων που κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα Αττικής!
Σε μια αίθουσα κατάμεστη από μέλη, αθλητές και φίλους του σωματείου, ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω έκοψε την Κυριακή 13/2/2011 την πίττα του συλλόγου για τη νέα χρονιά. Το κλίμα της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα ζεστό και ευχάριστο και τα μέλη του σωματείου αλλά και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για τις σημαντικές επιτυχίες του σωματείου σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο όσο και για τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο σύλλογος.
Πιο συγκεκριμένα έγινε ιδιαίτερη μνεία στη μεγάλη επιτυχία του Λεωνίδα Λιάσκου ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων κάτω των 18 ετών για το 2010 αποκτώντας παράλληλα και μοριοδότηση για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εξαιρετικής σημασίας, επιτυχία που δείχνει το βάθος αλλά και το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του Σ.Ο.Αιγάλεω ήταν και η για δεύτερη συνεχή χρονιά, κατάκτηση του διασυλλογικού πρωταθλήματος παίδων κάτω των 12 ετών Αττικής από την αντίστοιχη νεανική ομάδα του συλλόγου, η οποία, μάλιστα συμπλήρωσε 17 συνεχή ματς αήττητη.
Επιπλέον, η κοπή της πίττας συνέπεσε με την 5η συνεχόμενη νίκη του Σ.Ο.Αιγάλεω στον φετινό Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής Αττικής η οποία σηματοδοτεί και την πρόκριση της ομάδας στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Α' Εθνικής 2011 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι. Η επιτυχία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν συνυπολογιστεί ότι ο Σ.Ο.Αιγάλεω είναι αυτή τη στιγμή το μόνο σωματείο της πόλης του Αιγάλεω που αγωνίζεται σε πρωτάθλημα Α' Εθνικής σε όλα τα αθλήματα και ότι η επιτυχία αυτή βασίστηκε στις προσπάθειες αθλητών που προέρχονται από τα σπλάχνα του σωματείου χωρίς μεταγραφές και εξωτερική βοήθεια (μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο διεθνής μαιτρ Θανάσης Καραγιάννης που όμως, αν και ανδρώθηκε σκακιστικά στην Καλλιθεά, είναι μόνιμος κάτοικος Αιγάλεω).
Μιλώντας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η αντιδήμαρχος Παιδείας και μόνιμη φίλη και αρωγός του σωματείου κ. Ειρήνη Δράκου αλλά και ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ηλίας Καρυπίδης, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον του Δήμου Αιγάλεω για τα προβλήματα του σωματείου και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στην επίλυσή τους. Τη στήριξή τους εξέφρασαν επίσης η δημοτική σύμβουλος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω κ. Ελευθερία Τιρτιράκη (επίσης παλιά φίλη και αρωγός του σωματείου) αλλά και ο κ. Στέλιος Βασιλειάδης γραμματέας της δημοτική παράταξης "Ανάπλαση του Αιγάλεω".
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.), της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) καθώς και εκπρόσωποι φιλικών σκακιστικών σωματείων αλλά και άλλων αθλητικών σωματείων του Αιγάλεω ενώ στην εκδήλωση παρευρέθησαν περισσότερα από 120 άτομα, κυρίως νεαροί αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα μέλη της νεανικής ομάδας κάτω των 12 ετών για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Αττικής 2010 (Δημήτρης Λαδάς, Πολυχρόνης Δρακόπουλος, Παναγιώτης Καλόφωνος, Παναγιώτης Λάσπας, Γιάννης Μαργαρίτης, Ειρήνη Λιάπη, Γιάννης Κατωπόδης, Νίκος Καυκαλάς, Φιλίππα Λιάπη και Γιώργος Καραγιάννης), ο διεθνής μαιτρ Θανάσης Καραγιάννης για την προσφορά του στο σωματείο, ο Δημήτρη Κατωπόδης για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Αττική στην Α' Δημοτικού στα σχολικά πρωταθλήματα Αττικής 2010, η ομάδα κάτω των 14 ετών για τη 2η θέση στο διασυλλογικό κύπελλο Αττικής κάτω των 14 ετών 2010 (Γιάννης Μαργαρίτης, Γιάννης Κατωπόδης, Παναγιώτης Καλόφωνος, Παναγιώτης Λάσπας, Ιάσων Αποστολάκος) και η ομάδα κάτω των 10 ετών που κατέλαβε την 4η θέση στο αντίστοιχο διασυλλογικο πρωτάθλημα της Αττικής (Νίκος Καυκαλάς, Γιώργος Καραγιάννης, Παύλος Καραγκούνης, Ανδρέας Μαργαρίτης, Παρασκευή Παλιούρα και Δημήτρης Κατωπόδης). Βραβεύτηκαν επίσης οι νικητές του 1ου Παιδικού τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν παιδιά που ξεκίνησα το σκάκι σχετικά πρόσφατα είτε στο σύλλογο, είτε στα σχολεία της περιοχής. (Α', Β', Γ' Δημοτικού: Αλέξανδρος Τζέμος, Αθανάσιος Καράκος, Γιώργος Σταύλος, Έλενα Μπαρζούκα, Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού: Γιάννης Κατρίτσης, Κώστας Κυριακίδης, Παναγιώτης Σιφωνιός, Νικολέτα Πιπίνα)
Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Pizza Fan, που προσέφερε κέρασμα στους παρευρισκόμενους.