11 Μαρ 2024

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2024: 9ος ΓΥΡΟΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ 5-5 ΜΕ ΤΟΝ Σ.Ο.ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ - 5η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ισόπαλο με σκορ 5-5 έληξε το ματς μεταξύ του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω και του Σ.Ο.Πετραλώνων για τον 9ο και τελευταίο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2024 την Κυριακή 10/3.

Αν και το ματς δεν είχε βαθμολογική σημασία (ο Σ.Ο.Αιγάλεω δεν διεκδικούσε άνοδο ενώ ο Σ.Ο.Πετραλώνων είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση) και οι δύο ομάδες κατέβηκαν με αγωνιστική διάθεση και πλήρεις συνθέσεις. Το ματς ήταν αμφίρροπο και έληξε τελικά ισόπαλο 5-5. Για τον Σ.Ο.Αιγάλεω νίκες σημείωσαν ο Διονύσης Γεωργούλιας επί του Μιχάλη Σαμαρτζή, η Νικολέτα Πουλιλίου επί της Ελένης Αλεξοπούλου και ο Νικόλας Καραγιώργος επί του Ανδρέα Οικονόμου. Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Άκη Δρακόπουλου με τον Δημήτρη Κοσμά-Λέκκα, του Παναγιώτη Καλόφωνου με τον Βασίλη Κοντό, της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση με την Μακρίνα Περακάκη και της Άννας Πεντότη με την Μαρία-Ινές Βαμβούκου. Τέλος ηττήθηκε ο Γιάννης Χαλάς από τον Μιχάλη Παπαδάκη, ο Ορέστης Μπαντούνας-Σαραντόπουλος από τον Ευθύμη Τσαμτσούρη και ο Αποστόλης Λιανός από τον Φίλιππο Αλεξόπουλο.

Με την ισοπαλία αυτή ο Σ.Ο.Αιγάλεω έφτασε τους 8 βαθμούς (2 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες) και κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 9 ομάδες. Το αποτέλεσμα αυτό κρίνεται ικανοποιητικό. Η ομάδα εξασφάλισε γρήγορα την παραμονή της και έφτασε να διεκδικεί είσοδο στην τριάδα του τουρνουά. Πιο σημαντικό όμως από το ίδιο το αποτέλεσμα είναι το κλίμα που επικράτησε με όλα τα μέλη της ομάδας να αγωνίζονται με πολλή διάθεση και όρεξη να βοηθήσουν την ομάδα. Συνολικά συμμετείχαν 20 σκακιστές και σκακίστριες, αριθμός αρκετά υψηλός. Πολύ σημαντική ήταν αυτή τη φορά η συνδρομή των σκακιστριών της ομάδας οι οποίες είχαν εξαιρετική απόδοση και πέτυχαν πολύ υψηλά σκορ: η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση 5/7 στη γυναικεία σκακιέρα, η Άννα Πεντότη 6,5/8 (αήττητη (!), αγωνίστηκε σε όλα τα ματς) στη σκακιέρα νέων γυναικών <20 ετών και η Νικολέτα Πουλιλίου επίσης 6,5/8 (αγωνίστηκε και αυτή σε όλα τα ματς) στη σκακιέρα νεανίδων <16 ετών. Τόσο η Άννα όσο και η Νικολέτα αγωνίστηκαν με μεγάλη διάθεση και έβαλαν σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Πολύ καλά σκορ είχαν και οι δύο νεαροί της ομάδας Λάμπρος Τέγος (3/5) και Νικόλας Καραγιώργος (2/3) που αγωνίστηκαν στη σκακιέρα νέων ανδρών <20 ετών. Αξίζει επίσης να αναφερθεί η καλή εμφάνιση του Ορέστη Μπαντούνα-Σαραντόπουλο (2,5/7) ο οποίος, στην πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα, στη σκακιέρα παίδων <16 ετών, έπαιξε πολύ σοβαρά και έδειξε ότι έχει δυναμικό για περισσότερα. Να αναφέρουμε τέλος, το εξαιρετικό αποτέλεσμα του Άκη Δρακόπουλου (3/4) στην 1η σκακιέρα, ο οποίος, αν και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία μπόρεσε να συνδράμει την ομάδα σε σημαντικά ματς πετυχαίνοντας κρίσιμους πόντους έναντι ισχυρών αντιπάλων αλλά και το πολύ καλό σκορ του Παναγιώτη Ρηγάτου (2/3). Τα ατομικά στατιστικά των σκακιστών του Σ.Ο.Αιγάλεω είναι διαθέσιμα εδώ. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).

Την Κυριακή 3/3, ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2024 με τον 7ο και τελευταίο γύρο των δύο τουρνουά: στο Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" ο Σ.Ο.Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας τον Σ.Ο.Αμπελοκήπων με 4-2 και με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες κατέλαβε την 26η θέση σε 40 ομάδες (3 νίκες, 4 ήττες) ενώ στο Κύπελλο "Π. Κολυβάς" ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αναδείχθηκε ισόπαλος εντός έδρας 3-3 με τον Α.Σ.Πέρα και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' ηττήθηκε, επίσης εντός έδρας, από τον Σ.Ο.Καλλιθέας Β' με 1-5. Ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες (2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες) κατέλαβε την 16η θέση σε 32 ομάδες ενώ ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' με 2 βαθμούς σε 6 αγώνες (1 νίκες, 5 ήττες, η ομα΄δα αγωνίστηκε από τον 2ο γύρο) κατέλαβε την 31η θέση. Πέρα από τις τελικές κατατάξεις, το πιο ουσιαστικό είναι ότι οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους νεαρούς σκακιστές του σωματείου να αποκτήσουν αγωνιστική εμπειρία. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για το Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" και για το Κύπελλο "Π. Κολυβάς" είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ και εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (αντίστοιχα εδώ και εδώ).