2 Ιουλ 2019

2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΣΙΟΥΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ!

Ο Βασίλης Κασιούμης (μέσο) με το ασημένιο μετάλλιο της 2η θέσης στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα 2019 στην ανοιχτή κατηγορία <16 ετών! (φωτό από την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων https://chessfed.gr/youth2019/)
Ακόμη μία πανελλήνια επιτυχία για τον νεαρό σκακιστή του Σ.Ο.Αιγάλεω Βασίλη Κασιούμη ήρθε με την κατάκτηση της 2η θέσης στην ανοιχτή κατηγορία κάτω των 16 ετών στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων 2019 που διεξήχθησαν στην Πάτρα.

Ο Βασίλης έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά και από την αρχή ήταν μονίμως στην πρώτη τριάδα διεκδικώντας την πρωτιά! Τελικά τερμάτισε το τουρνουά αήττητος με σκορ 7/9 (5 νίκες, 4 ισοπαλίες) με απόδοση Elo 2202 και κέρδος 99,2 μονάδες Elo καταλαμβάνοντας την 2η θέση πίσω από τον πρωταθλητής Σταύρο Αμπελακιώτη. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Βασίλη εδώ και την τελική κατάταξη εδώ.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του νεαρού σκακιστή μας ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει ανεβάσει αισθητά το επίπεδό του. Ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Βασίλης είναι μόνο 15 ετών που σημαίνει ότι αντιμετώπισε αντιπάλους μεγαλύτερος από την ηλικία του και πιο έμπειρους αλλά και ότι θα έχει και του χρόνου δικαίωμα να αγωνιστεί στην ίδια κατηγορία και να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή!

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ήδη πριν από αυτή τη σημαντική του επιτυχία, σαν απότοκο των υπόλοιπων επιτυχιών του τον τελευταίο καιρό αλλά και ανταμοιβή της προσπάθειάς του, ο Βασίλης επιλέχθηκε ως μέλος της Προεθνικής Νέων Ανδρών (κάτω των 20 ετών  ενώ ο ίδιος είναι μόλις 15 ετών!). Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της Ε.Σ.Ο. εδώ.

Εμείς του ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες!