2 Μαρ 2019

Π.Ο.Α. 2019: ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο.ΠΕΥΚΗΣ ΣΤΟΝ 7ο ΓΥΡΟ

Ο Γιάννης Νταϊφάς συμμετείχε σε όλα τα ματς του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας 2019. Αγωνιζόμενος εδώ και περίπου 30 χρόνια με την ομάδα, αποτελεί υπόδειγμα ανιδιοτελούς και αθόρυβης προσφοράς προς το σωματείο.
Την ήττα με σκορ 1-9 γνώρισε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω από τον Α.Ο. Πεύκης στον 7ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2019 την Κυριακή 24/2.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν πολύ σημαντική, καθώς ο Α.Ο. Πεύκης εμφανίζεται φέτος πολύ ενισχυμένος από μεταγραφές, έτσι το τελικό αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες όλων των αθλητών του Σ.Ο.Αιγάλεω, που προσπάθησαν φιλότιμα, ήρθε καθαρά και δίκαια. Αξίζει όμως να αναφερθεί η μοναδική νίκη της ομάδας μας, όχι μόνο γιατί έσωσε το γόητρό της αλλά και γιατί προήλθε από τον νεώτερο αθλητή της ομάδας (μόλις 11 ετών), τον Χάρη Καραγιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα του Π.Ο.Α. (στη σκακιέρα <12 ετών)! Παρά το άγχος της πρώτης φοράς ο Χάρης έπαιξε σοβαρά, έβαλε προβλήματα στον θεωρητικά ισχυρότερο αντίπαλό του και τελικά τον μπέρδεψε τόσο που έστησε ματ στη σκακιέρα. Εύγε στο Χάρη, όχι ίσως τόσο για την ποιότητα της παρτίδας, όσο για τη σοβαρότητά και την επιμονή του!

Μετά την ήττα αυτή ο Σ.Ο.Αιγάλεω δεν μπορεί να διεκδικήσει μια υψηλή θέση στον όμιλο και απέναντι στην ομάδα του Πανελλήνιου Γ.Σ. την Κυριακή 3/3, στον 8ο και τελευταίο γύρο του τουρνουά, θα αγωνιστεί για το γόητρο της ομάδας.

Δείτε τα αποτελέσματα του Π.Ο.Α. στο Chess-Results (εδώ) και στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (εδώ) ενώ η κλήρωση και τα αποτελέσματα για τη Β' φάση της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα επίσης στο Chess-Results (εδώ) και στην Ε.Σ.Σ.Ν.Α.(εδώ). 

Την Κυριακή 24/2 ολοκληρώθηκε και το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2019 με τους αγώνες του 7ου γύρου. Ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετώπισε εκτός έδρας την ομάδα του Σ.Ο. "Θωμάς Γεωργίου" την οποία και νίκησε σχετικά άνετα με σκορ 4,5-1,5. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω κατέλαβε τη 10η θέση (ανάμεσα σε 43 ομάδες) σημειώνοντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες (9 βαθμοί), ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Με την ομάδα αγωνίστηκαν συνολικά 14 σκακιστές. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στη συμμετοχή του βετεράνου πλέον Γιάννη Νταϊφά, ο οποίος συμμετείχε σε όλα τα ματς. Ο Γιάννης, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και περίπου 30 χρόνια με την ομάδα, αποτελεί υπόδειγμα ανιδιοτελούς και αθόρυβης προσφοράς προς το σωματείο. Αναμφίβολα ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους. Αναλυτικά αποτελέσματα της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα στο Chess-Results αλλά και από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α..