13 Μαρ 2016

"ΧΕΙΜΩΝΑΣ" ΚΑΙ "ΧΕΙΜΩΝΑΚΙ" 2016: ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ!

Πολύ θετικός είναι ο απολογισμός των ομάδων μας από τη συμμετοχή τους τόσο στο διασυλλογικό Κύπελλο "Χειμώνας 2016" όσο και στο αντίστοιχο νεανικό διασυλλογικό "Χειμωνάκι 2016!".

Ξεκινώντας από τους νεώτερους και το "Χειμωνάκι 2016", στο final-4 της διοργάνωσης, το οποίο έλαβε χώρα την Κυριακή 6/3/2016 στο εντευκτήριο του Σ.Ο. Αιγάλεω και στο οποίο είχαν προκριθεί και συμμετείχαν και οι τρεις ομάδες του Σ.Ο. Αιγάλεω που συμμετείχαν στο τουρνουά (δείτε σχετική αναφορά εδώ), οι ομάδες του Σ.Ο. Αιγάλεω κατέλαβαν τελικά τις θέσεις 2-4 ενώ την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα του Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Β' που εμφανίστηκε με αρκετά ισχυρή σύνθεση. Οι ομάδες του Σ.Ο. Αιγάλεω πάντως πάλεψαν για το καλύτερο ενώ το σημαντικότερο όφελος είναι φυσικά η αγωνιστική εμπειρία που αποκόμισαν όλοι οι νεαροί σκακιστές που αγωνίστηκαν!

Τα αποτελέσματα του final-4 είχαν ως εξής:

Ημιτελική φάση:
Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Β’Σ.Ο. Αιγάλεω Α’ : 2-1

Σ.Ο. Αιγάλεω Γ’Σ.Ο. Αιγάλεω Β’: 1-2
Μικρός Τελικός:
Σ.Ο. Αιγάλεω Α’Σ.Ο. Αιγάλεω Γ’: 1-2

Τελικός:
Σ.Ο. Αιγάλεω Β’Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Β’ : 0-3

Τελική Κατάταξη:
1. Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Β’ 
2. Σ.Ο. Αιγάλεω Β’ 
3. Σ.Ο. Αιγάλεω Γ’ 
4. Σ.Ο. Αιγάλεω Α’

Αναλυτικά αποτελέσματα και στοιχεία για το "Χειμωνάκι 2016" είναι διαθέσιμα από το Chess-Results: (Χειμωνάκι" (Α' Όμιλος), "Χειμωνάκι" (Β' Όμιλος)).

Στο Κύπελλο "Χειμώνας 2016" η ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω ολοκλήρωσε νικηφόρα τους αγώνες της επικρατώντας άνετα εκτός έδρας στον 7ο και τελευταίο γύρο της διοργάνωσης του Σ.Ο. Παγκρατίου με σκορ 4-1. Με τη νίκη αυτή ο Σ.Ο. Αιγάλεω με 12 βαθμούς σε 7 αγώνες (6 νίκες και 1 ήττα) κατέλαβε τη 2η θέση του τουρνουά πίσω από τον Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού Α' (13 βαθμούς σε 7 αγώνες (6 νίκες και 1 ισοπαλία)). Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μια ομάδα που την αποτέλεσα ένα κράμα βετεράνων (με επικεφαλής το Γιάννη Νταϊφά που επανήλθε στην ενεργό δράση με την ομάδα) και νέων σκακιστών.

Αναλυτικά αποτελέσματα και στοιχεία για το διασυλλογικό Κύπελλο "Χειμώνας 2016" είναι επίσης διαθέσιμα από το Chess-Results εδώ.