13 Μαρ 2016

Π.Ο.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ 2016: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ 8ο ΓΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ Α.Ο. "ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ '89"

Μετά το ρεπό του 7ου γύρου ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2016 με το ματς του 8ου γύρου απέναντι στον πρωτοπόρο και αήττητο Α.Ο. "Τρεις Αστέρες '89". Όπως τα περισσότερα από τα προηγούμενα ματς και αυτό είχε αρκετή ένταση και αγωνία μέχρι και την τελευταία παρτίδα. Για ακόμη μια φορά η ομάδα μας προσπάθησε για το καλύτερο και είχε τύχες να πάρει τη νίκη όμως, καθώς στην τελευταία παρτίδα του ματς ο Παναγιώτης Καλόφωνος δεν μπόρεσε τελικά να κάμψει την αντίσταση του Οδυσσέα Καλοδούκα σε ένα φινάλε πύργων με πιόνι παραπάνω, η παρτίδα έληξε ισόπαλη και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε επίσης σε ισοπαλία 5-5. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τον Α.Ο. "Τρεις Αστέρες '89" και η πρώτη φορά που απειλήθηκε σοβαρά με ήττα στο τουρνουά γεγονός που δείχνει ότι οι σκακιστές του Σ.Ο. Αιγάλεω αγωνίσθηκαν ακόμη μια φορά με πείσμα και σοβαρότητα αλλά σε ένα ακόμη ματς δεν ευτύχησαν να δουν τις προσπάθειές τους να μετατρέπονται σε νίκη... Αν και όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο θα πρέπει ακόμη μια φορά να αναφερθούμε στην εξαιρετική εμφάνιση του Βασίλη Κασιούμη (πάει "τρένο" με απόλυτο σκορ 7/7!), στην πολύ καλή εμφάνιση του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου (ακόμη μια όμορφη νίκη και σκορ 5,5/7, μακράν η καλύτερη ανδρική σκακιέρα της ομάδας φέτος), στην επίσης θετικότατη παρουσία της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση (5/7 στη γυναικεία σκακιέρα κάτω των 20 ετών) και στην ελπιδοφόρα εμφάνιση της Ιωάννας Διακούλη (3/7 στη γυναικεία σκακιέρα κάτω των 16 ετών, εξαιρετικό σκορ στον Π.Ο.Α. για σκακίστρια με ολιγόμηνη αγωνιστική εμπειρία, έχει δώσει κρίσιμους πόντους στην ομάδα).

Μετά το αποτέλεσμα αυτό ο Σ.Ο. Αιγάλεω δεν έχει πλέον ελπίδες για είσοδο στην πρώτη τριάδα του τουρνουά, όμως στον 9ο γύρο απέναντι στο Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας (σε μια άτυπη επανάληψη του ματς στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος Α' Εθνικής 2015 το καλοκαίρι που μας πέρασε) θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη, η οποία θα του εξασφαλίσει την 4η θέση και, με μεγάλη πιθανότητα, το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας 2016 ως πρώτη αναπληρωματική ομάδα.

Η αναλυτική βαθμολογία, τα αποτελέσματα και τα στατιστικά (ατομικά και ομαδικά) του φετινού Π.Ο.Α. της Αττικής είναι διαθέσιμα εδώ ενώ τα φύλλα αγώνος όλων των γύρων είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. εδώ.