30 Ιαν 2016

Π.Ο.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ 2016: ΝΙΚΗ ΣΤΟ 2ο ΓΥΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ!

Την πρώτη του νίκη στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) της Αττικής για το 2016 σημείωσε εντός έδρας ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω επί του Σ.Α.Σ. Κορωπίου με σκορ 6-4 στο πλαίσιο του 2ου γύρου της διοργάνωσης την Κυριακή 24/1/2016 (όπου όλα τα ματς του γύρου τελείωσαν με σκορ 6-4(!)). Όπως δείχνει το τελικό σκορ, η νίκη ήρθε μετά από αρκετή προσπάθεια όλων των σκακιστών της ομάδας, οι οποίοι και πάλι έδειξαν μαχητικό πνεύμα και ομαδικότητα και αυτή τη φορά αμείφθηκαν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η νίκη της Ειρήνης Λιάπη-Ζενεμπίση στη γυναικεία σκακιέρα επί της ισχυρής και έμπειρης Κωνσταντίνας Ανδρώνη αλλά και η ισοπαλία που κράτησε σε μία δύσκολη θέση ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Σπυρακόπουλος απέναντι στον Βασίλη Ανδρώνη εξασφαλίζοντας τη νίκη της ομάδας. Ειδική αναφορά, επίσης, πρέπει να γίνει στην πειστική και γρήγορη νίκη του Γιώργου Σταματάκη στην 4η σκακιέρα επί του Θωμά Αδάμου. Ο 17χρονος Γιώργος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το αγωνιστικό σκάκι πριν λίγα χρόνια όμως η μεγάλη του αγάπη και η συστηματική του μελέτη σε συνδυασμό με την έντονη αγωνιστική δραστηριότητα τον έχουν βοηθήσει να έχει μια σχεδόν αλματώδη ανάπτυξη, τέτοια που η ομάδα να του εμπιστεύεται ακόμα και αντρική σκακιέρα! Το αποτέλεσμά και -κυρίως- το παιχνίδι του δικαίωσε απόλυτα αυτή την επιλογή.

Στο 2ο γύρο του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας 2016 και οι δύο νεανικές ομάδες του Σ.Ο. Αιγάλεω ηττήθηκαν. Ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' ηττήθηκε εντός έδρας 1,5-4 από τον Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας Β' (κενή σκακιέρα για το Φυσιολάτρη) ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' ηττήθηκε εκτός έδρας 5-1 από το Δ.Κ.Π. Άνω Λιοσίων.

Την Κυριακή ξεκίνησε επίσης και το Κύπελλο "Χειμώνας" 2016, ένα ομαδικό τουρνουά που διοργανώνουν από κοινού πολλά σωματεία της Αττικής. Ο Σ.Ο. Αιγάλεω συμμετέχει με μία ομάδα, η οποία στον 1ο γύρο ηττήθηκε εντός έδρας από τον Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού με 1-4.

Στον 3ο γύρο του Π.Ο.Α. ο Σ.Ο. Αιγάλεω θα βρεθεί την Κυριακή 31/1 αντιμέτωπος εκτός έδρας με τη Σκακιστική Άνοιξη ενώ στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας οι δύο ομάδας του Σ.Ο.Αιγάλεω θα βρεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους καθώς η κλήρωση του ελβετικού έβγαλε: Σ.Ο. Αιγάλεω Β' - Σ.Ο. Αιγάλεω Α'. Στο Κύπελλο "Χειμώνας" (2ος γύρος) ο Σ.Ο. Αιγάλεω αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα εκτός έδρας απέναντι στον Α.Σ. Α.Μ.Ε.Α. "Κεραυνός"

Να σημειώσουμε επίσης ότι στις 31/1 ξεκινά μια ακόμη διοργάνωση, το νεανικό ομαδικό τουρνουά "Χειμωνάκι" 2016, στο οποίο ο Σ.Ο. Αιγάλεω θα συμμετάσχει με τρεις ομάδες. Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 10 ομάδων με σύστημα πουλ (όλοι εναντίον όλων) και κάθε Κυριακή θα διεξάγονται δύο γύροι. Για τον Α' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' θα αντιμετωπίσει τον Ο.Π.Α. Φιλοθέης και κατόπιν το Σ.Ο. Χαλανδρίου Α' και ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' θα αντιμετωπίσει το Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Γ'  και κατόπιν το Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Β' ενώ για το Β' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' θα αντιμετωπίσει τον Γ.Σ. Κερατέας Β'.

Αναλυτικά στοιχεία για όλες τις τρέχουσες ομαδικές διοργανώσεις υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results: (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας (Α' Όμιλος), Αττικής Φιλίας (Β' Όμιλος), Κύπελλο "Χειμώνας")