27 Ιαν 2016

ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2015 ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ!

Η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω λίγο μετά την απονομή. Από αριστερά: Παναγιώτης Λάσπας, Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση, Γιώργος Καραγιάννης, Βασίλης Κασιούμης, Γιάννης Σπυρακόπουλος (αρχηγός), Παναγιώτης Καλόφωνος και Γιώργος Σταματάκης.
Μετά από θαυμάσια εμφάνιση η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Αττικής 2015 στην κατηγορία των Παίδων, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας στον τελικό με 3,5-2,5 της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου

Στο μεγάλο τελικό αγωνίστηκαν οι Παναγιώτης Καλόφωνος, Παναγιώτης Λάσπας, Βασίλης Κασιούμης, Γιώργος Καραγιάννης, Γιώργος Σταματάκης και Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση. Πολλά συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν και στα παιδιά της ομάδας που δεν αγωνίστηκαν στον τελικό, αλλά σε προηγούμενους γύρους. Αυτοί είναι ο Νίκος Καυκαλάς, ο Ανδρέας Μαργαρίτης και ο Παναγιώτης Καούκης.
Οι δυο ''παλαίμαχοι'' της ομάδας ο Παναγιώτης Καλόφωνος και ο Παναγιώτης Λασπας. Οι δυο Παναγιώτηδες περνούν το όριο ηλικίας και αφήνουν πια την ομάδα των παίδων, όπως και η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση και ο Γιώργος Σταματάκης. Μένει στους νεότερους να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεχίσουν τις επιτυχίες αυτής της ομάδας που εδώ και οχτώ χρόνια είναι στην τριάδα των πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.
Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει για τον Παναγιώτη Καλόφωνο, ο οποίος αγωνίστηκε για έβδομη συνεχόμενη φορά σε τελικό πρωταθλήματος Αττικής παμπαίδων ή παίδων! Επιπλέον, αυτό είναι το όγδοο συνεχόμενο μετάλλιο για τον Παναγιώτη σε αυτές τις διοργανώσεις!

Για να φτάσει στον τελικό η ομάδα μας απέκλεισε στα προημιτελικά τον Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας με σκορ 5-1 ενώ στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Α.Σ.Ο. "Δίας" Πετρούπολης επίσης με 5-1
Φιλίππα Λιάπη, Γιώργος Σταματάκης,Γιώργος Καραγιάννης και Βασίλης Κασιούμης παρατεταγμένοι σε θέση μάχης πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού!
Όλοι οι νεαροί σκακιστές της ομάδας μας βρέθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση και έδειξαν έντονο ομαδικό πνεύμα. Επιπλέον η επιτυχία τους έχει διπλή αξία για το σωματείο όχι μόνο γιατί έφεραν μια διάκριση και νίκησαν ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο αλλά γιατί όλοι, ανεξαιρέτως, προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας. Είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για αυτούς!

Αναλυτικά στοιχεία για το Final-8 του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παίδων 2015, που διεξήχθη με κάποια καθυστέρηση και φιλοξενήθηκε στη Νίκαια από τον Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας είναι διαθέσιμα εδώ ενώ τα στατιστικά στοιχεία του Σ.Ο.Αιγάλεω είναι διαθέσιμα εδώ. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι αναφορά στην επιτυχία του Σ.Ο.Αιγάλεω έκανε και ο Κοσμάς Κέφαλος στη σκακιστική στήλη της "Αυγής" εδώ.