9 Οκτ 2015

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2015 - 1ος & 2oς ΓΥΡΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΤΤΑ

Στιγμιότυπο από το ματς του 2ου γύρου ανάμεσα στο Σ.Ο.Αιγάλεω και τη Σ.Α.Χανίων. Διακρίνονται (από αριστερά) οι Ντούσαν Λέκιτς, Αποστόλης Τσιροπούλας, Σπύρος Τσαγκαρόπουλος, Παναγιώτης Ρηγάτος και στο βάθος και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, όλοι σε περισυλλογή. (φωτό από το http://aethniki15.chessdom.com)
Στο Ρίο της Πάτρας βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω συμμετέχοντας στο 43ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής που λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Porto Rio από 8 μέχρι και 12 Οκτωβρίου 2015. 

Η διοργάνωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο, όμως η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και η αναβολή όλων των αθλητικών διοργανώσεων με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού οδήγησε την αναζήτηση νέα ημερομηνίας. Ο Οκτώβρης φυσικά, με τα σχολεία να λειτουργούν και όλους να έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους και τη φθινοπωρινή ρουτίνα δεν είναι εύκολος μήνας, εντούτοις ο Σ.Ο.Αιγάλεω συγκέντρωσε μια κατά το δυνατόν αξιόμαχη ομάδα και κατεβαίνει στους αγώνες έχοντας ως βασικό στόχο μια θέση στην 20άδα που σηματοδοτεί και την παραμονή στην Α' Εθνική.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι αρκετά πυκνό, έτσι χθες 8/10 διεξήχθησαν δύο γύροι, ένα πρωινός και ένα απογευματινός. Στον 1ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Ναυταθλητική Ένωση Πατρών. Αν και η ομάδα μας ήταν θεωρητικά το φαβορί, τα ματς του 1ου γύρου (ειδικά 9.30 π.μ. το πρωί!) είναι πάντα "πονηρά". Οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω επιδεικνύοντας τη δέουσα σοβαρότητα πέτυχαν τελικά μια άνετη νίκη όπως δείχνει το τελικό 7,5-2,5 και ξεκίνησαν με θετικό αποτέλεσμα το πρωτάθλημα. Το φύλλο αγώνος του ματς έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2015 - 1ος γύρος: 
Σ.Ο.Αιγάλεω - Ναυταθλητική Ένωση Πατρών : 7,5-2,5

Lekic D. - Κόκκαλης Β. : 1-0
Τσιροπούλας Α. - Δεληγιάννης Π. : 1-0
Τσαγκαρόπουλος Σ. - Κολόμβας Ι. : 0,5-0,5
Ρηγάτος Π. - Ηλιόπουλος Α. : 1-0
Καυκαλά Χ. - Μουρούτη Δ. : 1-0
Κλαδά Ε. - Μπανιά Α. : 0-1
Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Τομαρά Ι.: 1-0
Καλόφωνος Π. - Μπαμπούνης Γ. : 1-0
Λάσπας Π. - Κόλλιας Ι.: 1-0
Κασιούμης Β. - Κόλλιας Δ. : 0-1

Στον απογευματινό 2ο γύρο τα πράγματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα καθώς αντίπαλος ήταν η ισχυρή Σκακιστική Ακαδημία Χανίων. Οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίστηκαν και πάλι με σοβαρότητα και πάλεψαν για ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Έτσι η ομάδα ηττήθηκε με 7-3. Στα αξιοσημείωτα αποτελέσματα του ματς η ισοπαλία του Αποστόλη Τσιροπούλα με τον ταχέως ανερχόμενο Νικόλα Θεοδώρου (Elo 2450). Ο Αποστόλης μάλιστα είχε διαρκώς σαφέστατη υπεροχή και πολλές πιθανότητες νίκης. Το φύλλο αγώνος του ματς είναι το εξής:

Α' Εθνική 2015 - 2ος γύρος: 
Σ.Α.Χανίων - Σ.Ο.Αιγάλεω : 7-3

Καλέσης Ν. - Lekic D.: 0,5-0,5
Θεοδώρου Ν. - Τσιροπούλας Α.: 0,5-0,5
Ναούμ Σ. - Τσαγκαρόπουλος Σ.: 1-0
Γεωργακόπουλος Ν. - Ρηγάτος Π.: 0-1
Τσαρουχά Μ. - Καυκαλά Χ.: 1-0
Μαρκάκη Σ. - Κλαδά Ε.: 1-0
Βοζινάκη Α. - Λιάπη-Ζενεμπίση Φ.: 0-1
Λιοδάκης Κ. - Καλόφωνος Π.: 1-0
Παπαδόπουλος Α. - Λάσπας Π.: 1-0
Πατρελάκης Ε. - Κασιούμης Β.: 1-0

Στο σημερινό απογευματινό 3ο γύρο (4.30 μ.μ.) η ομάδα μας αντιμετωπίζει ακόμη μια ομάδα των Χανίων, τον πολυπρωταθλητή Α.Ο."Κύδων" Χανίων ελπίζοντας σε επανάληψη του θετικού αποτελέσματος του 2013 (δείτε σχετικά εδώ).

Αναλυτικά στοιχεία και ζωντανή αναμετάδοση όλων των ματς του φετινού 43ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής παρέχονται από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ ενώ πλήρη αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία υπάρχουν στο Chess-Results (εδώ)