23 Ιουν 2015

14ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!



Στιγμιότυπο απο τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύσης του 2008 που είχε διοργανώσει ο Σ.Ο.Αιγάλεω. Διακρίνονται (στη μπροστινή σειρά) ο νυν (Νίκος Μενδρινός) και ο τέως (Κώστας Πρέντος) πρωταθλητές Ελλάδας.

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) προκηρύσσει τον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του σκακιστικού σωματείου Σ.Ο Αιγάλεω  Ιερά Οδός & Σούτσου 1, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δαβάκη) έναντι Εθνικής Τράπεζας,  την Κυριακή 28 Ιουνίου ώρα  10.30  – 15:30. 

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ε.Σ.Ο. σε συνεργασία με τον
Σκακιστικό  Όμιλο Αιγάλεω.

Ο διαγωνισμός θα είναι δύο γύρων με έξι (6) προβλήματα προς λύση στον καθένα (ήτοι ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο ανά γύρο). Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο είναι δύο (2) ώρες, ενώ προβλέπεται διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους. Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος. Στους τρεις πρώτους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα αθλοθετημένα από τον Σ.Ο Αιγάλεω.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Ο. http://www.chessfed.gr

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η διμελής Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους κ.κ. Ι. Γαρουφαλίδη και Χ. Φουγιαξή.

Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι ελεύθερη.

Η πρόσβαση στο χώρο του διαγωνισμού γίνεται
- με μετρό 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό του μετρό στην Αγία Μαρίνα (τέρμα μπλε γραμμής
- Από Πειραιά με τις λεωφορειακές γραμμές : 831, 803 (αποβίβαση στη στάση "Πλατεία Δαβάκη")

Για διευκρινίσεις σε σχέση με την ως άνω διοργάνωση, στον
κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη: τηλ.  6938-792281 email ggaroufalidis@yahoo.gr , 
ή στον κ.Χάρη Φουγιαξή  τηλ. 6979-126087