26 Νοε 2013

1ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΕΓΟΝΟΣ!


Η αφίσα του 1ου Ομαδικού για τα δημοτικά σχολεία των δήμων Αιγάλεω- Χαϊδαρίου-Αγίας Βαρβάρας! Άλλη μια διοργάνωση που έγινε για να καθιερωθεί!
Με τη συμμετοχή 19 ομάδων από 14 σχολεία της περιοχής διεξήχθη σε αίθουσες του 1ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω το 1ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα για τα δημοτικά σχολεία των δήμων Αιγάλεω- Χαϊδαρίου- Αγίας Βαρβάρας!  Ήταν μια διοργάνωση που αποδεικνύει το εύρος της διάδοσης του σκακιού στα σχολεία της περιοχής μας. Οι αγώνες σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία και νικήτρια αναδείχθηκε η Α' ομάδα  του 1ου Αιγάλεω υπερτερώντας στα κριτήρια ισοβαθμίας (περισσότεροι πόντοι) της Β' ομάδας του 3ου Χαϊδαρίου, η οποία τελικά περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Τρίτη αναδείχθηκε η Α' ομάδα του 14ου Χαϊδαρίου, αν και ισοβάθμησε με άλλες τέσσερις ομαδες. Η τελική βαθμολογία ήταν η εξής:
1. 1ο ΑΙΓΑΛΕΩ Α 8β. 15π. (Βενετόπουλος Αριστοτέλης, Αντώνωφ Ηλίας, Κανίδης Δημήτρης, Πλυτάς Ιερεμίας)
2. 3ο ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Β 8β. 13π. (Γκότσης Δημήτρης, Γκότσης Διονύσης, Γκότσης Βασίλης, Ταμπουρατζής Ευάγγελος)
3. 14ο ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Α 7β. 14π. (Φλέσσας Κωνσταντίνος, Λιάμης Παύλος, Φραγκούλης Λουκάς, Φραγκούλη Μαρίνα)
4. 3ο ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Α 7β. 13π.  (Κοθρόπουλος Ευάγγελος, Βιολάτος Διομήδης, Ζαρκαλής Θεόδωρος, Παπαμανώλης Παναγιώτης)
5. 6ο ΑΙΓΑΛΕΩ  7β. 12π. ( Τζέμος Αλέξανδρος, Καραγιώργος Νικόλαος, Σπανός Πέτρος, Κωνσταντέλος Ανδρέας, Κοκώνης Κωνσταντίνος)
6. 2ο ΑΙΓΑΛΕΩ 7β. 12π. (Δερμιτζάκης Μανώλης, Λαγουδάκος Γιώργος, Γερογιάννης Παναγιώτης, Γερογιάννης Δήμος, Αγγελής Ραφαήλ)
7.  3o AIΓΑΛΕΩ 7β  11π (Κασιούμης Βασίλης, Κασιούμη Παναγιώτα, Τσολάκης Βαγγέλης, Ντελπρέτε Φίλιππος, Βασιλοπούλου Λαμπρινή, Κατιρτζής Ραφαήλ)

Φωτογραφία από την κύρια αίθουσα των αγώνων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω.
Είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση  θα καθιερωθεί πλέον και θα γίνει ένα ακόμη ετήσιο σχολικό γεγονός, αφού το σκάκι εντάσσεται σε όλο και περισσότερα σχολεία στην περιοχή μας. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η αντίστοιχη ατομική διοργάνωση λαμβάνει χώρα εδώ και μια δεκαετία συνήθως στο 10ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω. Επιπρόσθετα, πολύ συχνά ο Σ.Ο. Αιγάλεω διοργανώνει περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα της περιφέρειας Δυτικής Αθήνας καθώς και τελικές φάσεις Πρωταθλημάτων Αττικής! Οι παραπάνω αγώνες τις προηγούμενες χρονιές έλαβαν χώρα στα εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία. Ακόμη από πέρυσι έχει ξεκινήσει η διοργάνωση μικρότερης εμβέλειας ανοιχτών σχολικών τουρνουά σε διάφορα σχολεία της περιοχής, με σκοπό την επαφή των νεαρών παικτών με το αγωνιστικό σκάκι.  Η διοίκηση του Σ.Ο. Αιγάλεω έχει ως μια από τις βασικές της προτεραιότητες την ανάπτυξη του σχολικού σκακιού!

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση είναι διαθέσιμες εδώ, ενώ αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το τουρνουά είναι διαθέσιμα στο Chess-Results.