9 Μαρ 2013

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 5-5 ΜΕ ΤΟΝ Α.Ο. "ΖΗΝΩΝ" ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΟΝ Π.Ο.Α.!

Μαχητική ισοπαλία (5-5) σημείωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στο εκτός έδρας ματς με τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2013. Για ακόμη μια φορά, το ματς κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα και μάλιστα ίσως στη λιγότερη αναμενόμενη σκακιέρα, αυτή των κάτω των 12 ετών! Συνήθως οι παρτίδες σε αυτή τη σκακιέρα τελειώνουν σχετικά νωρίς σε σχέση με τις υπόλοιπες, αυτή τη φορά όμως είχαμε μια εξαίρεση αφού οι δύο νεαροί αντίπαλοι, ο Βασίλης Κασιούμης του Σ.Ο.Αιγάλεω και ο Νίκος Γεροντής του "Ζήνωνα", εξάντλησαν το χρόνο τους παλεύοντας πραγματικά μέχρι το τέλος, όπου ο Βασίλης θυσίασε τον ίππο του πάνω στο τελευταίο πιόνι του αντιπάλου του για να φορσάρει την ισοπαλία. Πριν από αυτό το σημείο η παρτίδα είχε πολλές διακυμάνσεις αφού ο νεαρός παίχτης της ομάδας μας, έχοντας την πρωτοβουλία και με την κατάσταση στις υπόλοιπες σκακιέρες να μην είναι ξεκάθαρη, είχε απορρίψει αρκετές προτάσεις ισοπαλίας του αντιπάλου του. Κάποιες όμως λάθος αλλαγές τον οδήγησαν σε αντικειμενικά χαμένο φινάλε όπου ο αντίπαλός του δεν εκμεταλλεύθηκε τις δυνατότητες νίκης που είχε.
Πολύ ενδιαφέρουσα και η παρτίδα στη σκακιέρα κάτω των 20 ετών όπου ο Παναγιώτης Ρηγάτος, προερχόμενος από το 7/7 στο Αττικής Φιλίας, σημείωσε ακόμη μια νίκη σε μια πολύ περίπλοκη μάχη εναντίον του Ηλία Ροϊνού, στην οποία και οι δύο νεαροί σκακιστές έπαιξαν ιδιαίτερα δημιουργικά. Κρίσιμη, τέλος, για την εξέλιξη του ματς ήταν και η ήττα του Γιάννη Σπυρακόπουλου από τον Κώστα Κολιόπουλο στη 2η σκακιέρα από πτώση σημαίας σε ένα φινάλε που ο Γιάννης δεν κινδύνευε να χάσει με τίποτα και ο αντίπαλός του έπρεπε να παίξει με ακρίβεια για να διατηρήσει την ισορροπία.
Στις υπόλοιπες σκακιέρες τα αποτελέσματα ήταν: Ανδρέας Παπασταυρόπουλος - Αποστόλης Τσιροπούλας 1-0, Κώστας Κόρδης - Λεωνίδας Λιάσκος 0-1, Δημήτρης Σκυριανόγλου - Δημήτρης Καραουλάνης 1-0, Αθανασία Φαρμάκη - Μυρτώ Κοιλιακούδη 1-0, Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση - Φωτεινή Παπαγεωργίου 0,5-0,5, Μυρτώ Μπουζά - Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση 0-1, Γρηγόρης Δρακουλάκος - Παναγιώτης Καλόφωνος 1-0.

Η βαθμολογία μετά τον 8ο γύρο έχει ως εξής:
1-2. Α.Σ. Παπάγου, Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου 12 β. 3-4. Σ.Ο. Αιγάλεω, Σ.Ο. Ν. Φιλαδέλφειας 10 β. 5. Πανελλήνιος Γ.Σ. 9 β. 6. Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας 7 β. 7. Σ.Α.Σ. Κορωπίου 6 β. 8-9. Σ.Ο. Καλλιθέας, Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας 5 β. 10. Σ.Ο. Χαλανδρίου 4 β.

Στον 9ο και τελευταίο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω τίθεται αντιμέτωπος εντός έδρας με τον Πανελλήνιο Γ.Σ. ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:
Σ.Ο. Χαλανδρίου – Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου, Σ.Α.Σ. Κορωπίου – Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας, Σ.Ο. Καλλιθέας – Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας, Σ.Ο. Ν. Φιλαδέλφειας – Α.Σ. Παπάγου.

Με νίκη ή ισοπαλία η ομάδα μας εξασφαλίζει, ανάλογα και με το αποτέλεσμα του ματς Σ.Ο. Ν. Φιλαδέλφειας – Α.Σ. Παπάγου, την 3η ή την 4η θέση στον όμιλο, ενώ ακόμη και με ήττα (με σχετικά μικρό σκορ) μπορεί να καταλάβει την 4η θέση αν ηττηθεί η Νέα Φιλαδέλφεια. Θυμίζουμε ότι οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής 2013 τον Ιούλιο ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθεί και η 4η ομάδα του ομίλου.

Αποτελέσματα, κληρώσεις, φύλλα αγώνος, ατομικά αποτελέσματα, στατιστικά κ.α. για τον Π.Ο.Α. 2013 της Αττικής υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results