27 Σεπ 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά στο Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω! Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι νέες εγγραφές παιδιών ξεπέρασαν τις 20, ενώ σχεδόν όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν  τα περυσινά τμήματα προπόνησης, συνεχίζουν και φέτος. Όπως όλα τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους ενώ, φυσικά, υπάρχουν και τα αγωνιστικά τμήματα για τους αθλητές που στελεχώνουν τις ομάδες του σωματείου.
Σημαντικό είναι επίσης το ενδιαφέρον των σχολείων της περιοχής για διοργάνωση μαθημάτων σκακιού. Όλα τα σχολεία της περιοχής του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου στα οποία γίνονταν πέρυσι μαθήματα θα συνεχίσουν και φέτος ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα σχολεία!
Σχολιάζοντας αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον για το σκάκι στην περιοχή μας, μπορούμε να πούμε ότι οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες:
Ο πρώτος παράγοντας -για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας :-) - έχει να κάνει με τη συστηματική δουλειά του σωματείου τα τελευταία σχεδόν 15 χρόνια στον τομέα της διάδοσης και ανάπτυξης του σκακιού. Οι μαζικές εκδηλώσεις όπως τα σχολικά πρωταθλήματα και τα νεανικά τουρνουά, οι επιτυχίες των νεαρών αθλητών του σωματείου σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και η οργάνωση μαθημάτων στα σχολεία έχουν καθιερώσει το σκάκι στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας ως ένα άθλημα με το οποίο αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς.
Ο δεύτερος παράγοντας έχει να κάνει με την οικονομική κρίση. Το σκάκι από τη φύση του είναι ένα άθλημα το οποίο, συγκρινόμενο με άλλα αθλήματα όπου συχνά υπάρχει εξοπλισμός, αναλώσιμα και το κόστος εκμάθησης είναι μεγαλύτερο, δεν έχει μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις από τους αθλητές και τους γονείς τους. Έτσι σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας το σκάκι δίνει μια διέξοδο στα παιδιά και τις οικογένειές τους να ασχοληθούν με μια οργανωμένη δραστηριότητα που περιλαμβάνει μαθήματα, επίσημους αγώνες κτλ, χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος. Αυτός είναι ένα παράγοντας που, μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, τα σκακιστικά σωματεία θα πρέπει να προβάλουν και να χρησιμοποιήσουν ώστε, τουλάχιστον, να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο στο σκάκι.
Τα μαθήματα σκακιού γίνονται στο εντευκτήριο του Σ.Ο.Αιγάλεω (Ιερά Οδός & Σούτσου, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, έναντι Εθνικής Τράπεζας, τηλ. 210-5910421) ενώ για πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Γιάννη Σπυρακόπουλο στα τηλέφωνα: 210-5989377 και 6947-729930.