8 Απρ 2011

ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΣΣΝΑ!

Ο μικρός Γιάννης Κατωπόδης σε βαθιά σκέψη σε παλιότερο Διαγωνισμό Λύσης  Προβλημάτων!

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Nομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) προκηρύσσει τον 8ο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων για τα σωματεία της Αττικής. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του σκακιστικού σωματείου ΣΟ Αιγάλεω, (Ιερά Οδός 294, Εμπορικό Κέντρο La Mirage, 1ος όροφος) την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 ώρα 18:00–20:30.
Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω με τη συνεργασία του Α.Ο. «Ζήνων» Γλυφάδας.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους κ.κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη, Χάρη Φουγιαξή, Παναγή Σκλαβούνο, Δημήτρη Σκυριανόγλου.
Επισημαίνουμε ότι η διοργάνωση αυτή θα αναδείξει τον «Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2011». Ο πρώτος στην κατάταξη νικητής ή νικήτρια κάτω των 20 ετών θα αναδειχθεί «Πρωταθλητής εφήβων Αττικής στη λύση προβλημάτων 2011».
Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι δυόμιση ώρες . Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν 6 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες: ένα πρόβλημα των 2 κινήσεων, ένα των 3 κινήσεων, ένα περισσοτέρων κινήσεων, ένα αντίστροφο (self-mate), ένα βοηθητικό (help-mate) και μία σπουδή. Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε για τη συνολική λύση.
Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν έως το Σάββατο 9 Απριλίου 2011. Δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις σε σχέση με την ως άνω διοργάνωση, στον κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη: τηλ. 6938-792281, e-mail: ggaroufalidis@yahoo.gr αλλά και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του διαγωνισμού Στο Διαγωνισμό θα συμμετάσχουν μέχρι 30 λύτες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στους πρώτους νικητές θα δοθούν κύπελλο, μετάλλια. και άλλο υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα. Επίσης, κύπελλο θα δοθεί στην πρώτη ομάδα, με κριτήριο το άθροισμα βαθμών τριών μελών της. Έπαθλα και βιβλία θα προσφέρει ο Α.Ο. «Ζήνων» Γλυφάδας