Ίκαρος 2018

29 Μαΐ 2010

ΑΤΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ:ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Αγαπητοί φίλοι, μέσα σε ενάμιση χρόνο είμαστε και πάλι εδώ για να ξαναζητήσουμε την ψήφο σας.
Ξαναζητούμε την ψήφο σας επειδή σε όλες τις συνεργασίες μας στη διοίκηση της ΕΣΣΝΑ η παρουσία μας ήταν θετική. Επειδή οι εκπρόσωποί μας συνεργάζονται και συνεργάστηκαν πάντα με βάση τις αρχές μας και τηρώντας τις πολιτικές δεσμεύσεις τους. Επειδή δούλεψαν και έφεραν σε πέρας ό,τι είχαν αναλάβει. Επειδή αυτό θα κάνουν οι εκπρόσωποί μας και μελλοντικά, επειδή το έχουμε αποδείξει και γι' αυτό δεσμευόμαστε.
Δυστυχώς, η δική μας θετική στάση και διάθεση προσφοράς και συνεργασίας δεν αλλάζει την άσχημη κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στην ΕΣΣΝΑ…
Αυτή τη φορά είχαμε επιτέλους διοίκηση με ισχυρή πλειοψηφία, η οποία όμως αντί να φροντίσει το Αττικό σκάκι, αναλώθηκε σε εσωτερικές διαμάχες, φτάνοντας στην κωμικοτραγική κατάσταση μέλη της να καταψηφίζουν τον εαυτό τους στην Τακτική Γενική Συνέλευση!
Βιώσαμε συμπεριφορές και τακτικές που δείχνουν έλλειψη σεβασμού σε ανθρώπους και θεσμούς. Είδαμε σκηνές απείρου κάλλους από ανθρώπους που τώρα ζητούν την ψήφο σας. Όμως, δεν έχει γίνει τίποτα εκτός από διεκπεραίωση του αγωνιστικού προγράμματος. Τόσα χρόνια στην διοίκηση δεν κατάφεραν τίποτα, δεν άλλαξαν τίποτα, γιατί θα το κάνουν τώρα; Ότι άλλαξε είναι προς το χειρότερο…
Οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί δραστικά και υπάρχει ορατός κίνδυνος να ελαχιστοποιηθούν ή και να μηδενιστούν. Η εξεύρεση πόρων από τον ιδιωτικό τομέα έχει γίνει πολύ δύσκολη υπόθεση. Όμως κατά την άποψή μας το σκάκι στην Αττική μπορεί να αναπτυχθεί, φτάνει να παλέψουμε, να το κάνουμε γνωστό και σεβαστό, φτάνει να σταματήσει πια αυτό το αίσχος που μας ταλανίζει τόσα χρόνια…
Οι προτάσεις μας για τις οποίες δεσμευόμαστε όχι μόνο να καταθέσουμε εισηγήσεις αλλά και να δουλέψουμε συνολικά σαν παράταξη και όχι μόνο όσοι από εμάς εκλεγούν, είναι:
Η ΕΣΣΝΑ να λειτουργεί ανεξάρτητα με κύριο γνώμονα το συμφέρον των σωματείων μελών της. Να δραστηριοποιηθεί σε κάθε τομέα που μπορεί και έχει δικαίωμα για να αναπτύξει το Αττικό και κατ' επέκταση το Πανελλήνιο Σκάκι
Η ΕΣΣΝΑ να είναι δίπλα στα σωματεία της και να τα υποστηρίζει, όλα ανεξαιρέτως, και όχι βάσει πελατειακών σχέσεων, βοηθώντας τα σε προπονήσεις, εκδηλώσεις και επαφές με τις τοπικές αρχές
Πλήρης διαφάνεια - ανακοίνωση και παρουσίαση αποφάσεων του Δ.Σ. - για να ξέρει κάθε φορά ο σκακιστικός κόσμος τι, γιατί, και από ποιους αποφασίζεται.
Προώθηση του σχεδίου της υπερπαραταξιακής επιτροπής για την αλλαγή του καταστατικού.

Από τους πρώτους στόχους μας για την ανάπτυξη του σκακιού είναι:
1. Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων.
2. Διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με δήμους, με πολιτιστικούς συλλόγους και οργανώσεις, αλλά και ιδιώτες. Οι εκδηλώσεις αυτές απαιτούν ελάχιστα χρήματα.
3 Διοργάνωση εκδηλώσεων που θα προσελκύουν ΜΜΕ και κοινό. (Ζωντανές παρτίδες - Μπλιτς - Σιμουλτανέ κ.λπ.) σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους.
4. Σχολή προπονητών
5. Σεμινάρια διαιτησίας
6. Επαφή με το Υπουργείο Παιδείας για να γίνεται παρουσίαση του σκακιού στα σχολεία και ενημέρωση γονέων και διδασκόντων για την εκπαιδευτική αξία του σκακιού.
 7. Θεατρικές παραστάσεις στα σχολεία, σε σχέση με το σκάκι (κάτι σαν θέατρο δρόμου) οι οποίες θα είναι ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.
 8. Καλλιτεχνικό σκάκι και μαθητικοί διαγωνισμοί solving show σε δήμους και συλλόγους.
9. Προβολές και ομιλίες σε κέντρα πολιτισμού των δήμων.
10. Έκδοση έντυπου ή/και ηλεκτρονικού υλικού για ενημέρωση και βοήθεια σκακιστών, προπονητών, διαιτητών.
11. Διοργάνωση ατομικών τουρνουά για σκακιστές διαφόρων επιπέδων.
12. Πιο ενδιαφέρουσα, με μεγαλύτερη ποικιλία και πιο εύχρηστη ιστοσελίδα
Σε όσους ρωτούν: «τι θα κάνετε αν την Κυριακή το βράδυ είστε διοίκηση;» Τους απαντούμε με τα παραπάνω. Τους απαντούμε με το όραμά μας για το σκάκι που τόσο αγαπάμε. Πιστεύουμε σ’ αυτούς τους στόχους! Πιστεύουμε ότι μπορούμε!
Αγαπητοί φίλοι,
Είναι προφανές ότι για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι χρειάζεται δουλειά, πολλή δουλειά, συνεργασία και εθελοντισμός.
Εμείς σαν παράταξη έχουμε αποδείξει ότι έστω και μειοψηφούντες έχουμε δουλέψει, έχουμε συνεργαστεί, έχουμε στηρίξει κάθε θετικό βήμα.
Δεν ξεχνάμε βέβαια, ότι οι εκλογές αυτές θα αναδείξουν διοίκηση της οποίας η θητεία θα είναι 2,5 χρόνια. Λίγος χρόνος για να υλοποιηθούν όλα αυτά, αρκετός όμως για να διαπιστώσετε τι μπορούμε να κάνουμε!