27 Μαΐ 2010

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 30Ης ΜΑΪΟΥ 2010

H Aνανεωτική Συνεργασία είναι μια παράταξη που ιδρύθηκε προ τετραετίας και τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στο χώρο της ΕΣΣΝΑ.
Βασικές αρχές της είναι:
Η αντίθεση σε οποιαδήποτε μορφή κομματισμού στον αθλητισμό.
Η ανεξαρτησία της από τα κέντρα αποφάσεων της Ομοσπονδίας.
Η αξιοκρατία.
Ο αγώνας της για ίσες ευκαιρίες για όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται και την πρόσβασή τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Σταθερή είναι η προσύλωσή της στην ανάπτυξη του σκακιού στις μικρές ηλικίες, στη συνεχή αναβάθμιση των σχολικών πρωταθλημάτων και στην περιφερειακή ανάπτυξη.
Στα χρόνια που ανέλαβε τη διοίκηση της ΕΣΣΝΑ το έργο που επιτελέστηκε ήταν πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ένωσης.
Α. Τεράστια ανάπτυξη των σχολικών πρωταθλημάτων με την προώθηση του θεσμού των περιφερειακών σχολικών.
Από 2 σχολικά (ένα ατομικό και ένα ομαδικό) που γίνονταν προ τετραετίας, το 2010 διεξήχθησαν 7 περιφερειακά ατομικά και μια τελική φάση ΣΥΝΟΛΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ 8!!
Αναβάθμιση του θεσμού των ομαδικών σχολικών με χωρισμό των πρωταθλημάτων των δημοτικών και αυτών των γυμνασίων λυκείων.
Πολύ μεγάλη αύξηση των συμμετεχόντων (στα περιφερειακά σχολικά έλαβαν μέρος πάνω από 1800 παιδιά) και μαζί με την τελική φάση ο αριθμός των συμμετοχών υπερέβη τα 2000 παιδιά, αριθμός πρωτοφανής για τα δεδομένα της ΕΣΣΝΑ με άνοδο πολύ πάνω από το 50%.
Άρτιες διοργανώσεις. Τα φαινόμενα του παρελθόντος όπου οι απονομές γίνονταν ακόμη και μετά τις 6 το απόγευμα έχουν εκλείψει. Σε όλα τα σχολικά οι απονομές τελείωναν στις 3 η ώρα. Γενική είναι η ικανοποίηση του κόσμου (παιδιών, γονιών και παραγόντων) για την ποιότητα των διοργανώσεων. Τα προβλήματα που προέκυψαν στα τελευταία σχολικά , όπου τα παιδιά της Εκάλης αγωνίζονταν στη Γλυφάδα και τα παιδιά της Βούλας και του Λαυρίου στη Σταμάτα ήταν πρόταση που πέρασε από γενική συνέλευση και εμείς δεν αποδεχτήκαμε.
Χαμηλό κόστος σχολικών για την ΕΣΣΝΑ. Παρόλη την πολύ μεγάλη ανάπτυξη των σχολικών πρωταθλημάτων το κόστος ήταν αρκετά μειωμένο. Το 2006 δυο σχολικά στοίχησαν 6000 ευρώ, ενώ το 2010 τόσα πολλά στοίχησαν κάτω από 500 ευρώ για την ΕΣΣΝΑ! Καταφέραμε και βρήκαμε χορηγούς είτε ιδιώτες, είτε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους!

Β. Δώσαμε μεγάλη βάση στην ποιότητα των διασυλλογικών και ατομικών πρωταθλημάτων:
Τα ατομικά πρωτάθληματα ανδρών και γυναικών ενσωματώθηκαν με επιτυχία σε μεγάλα όπεν.
Τα ατομικά νεανικά διεξήχθησαν με πολύ καλή οργάνωση και ρεκόρ συμμετοχών.
Όλες οι κληρώσεις των διασυλλογικών πρωταθλημάτων βγαίνουν αρκετά νωρίς (Δευτέρα ή Τρίτη) και αναρτώνται στην ιστοσελίδα σε σύγκριση με την Πέμπτη που έβγαιναν λίγα χρόνια πριν .
Οι διοργανώσεις αποστέλλονται στη fide για διεθνή αξιολόγηση πολύ έγκαιρα. Παλιότερα παρατηρούνταν μεγάλες καθυστερήσεις και είχαν επιβληθεί πρόστιμα.
Mε τη διοργάνωση του διασυλλογικού κυπέλου κάτω των 10 ετών δώσαμε ακόμη μεγαλύτερο αναπτυξιακό χαρακτήρα στις διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ.

Γ Ενισχύσαμε τη διαιτησία με τη διοργάνωση πολλών σεμιναρίων.
Δ. Επιβάλαμε την αξιοκρατία. Σε αντίθεση με παλιότερες διοικήσεις, τα σωματεία των συμβούλων δεν έχουν ευνοϊκή αντιμετώπιση.
Ε. Επιβάλαμε τη διαφάνεια. Όλα τα έγγραφα που φτάνουν στην ΕΣΣΝΑ με φαξ ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο καταλήγουν αυτόματα σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.
ΣΤ. Προωθήσαμε την περιφερειακή ανάπτυξη με τον επιτυχή χωρισμό της ΕΣΣΝΑ σε περιφέρειες. Για το χωρισμό ελήφθησαν υπόψη τόσο γεωγραφικά όσο και αγωνιστικά κριτήρια.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τη γόνιμη αυτή προσπάθεια βασιζόμενοι στις αρχές που μας ενώνουν και από τις οποίες αντλούμε ενέργεια για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάντακινούμαστε στο προσκήνιο μακριά από παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και στεκόμαστε δίπλα στα σωματεία και στα προβλήματά τους. Όλη μας η προσπάθεια χαρακτηρίζεται από την αγάπη μας για το σκάκι , ενώ οι προσωπικές φιλοδοξίες περιττεύουν.
Στο νέο συμβούλιο της ΕΣΣΝΑ δεσμευόμαστε μεταξύ άλλων για τα εξής:
1)Διεκδίκηση από την ΕΣΟ ίσης αντιμετώπισης των σκακιστών και των σωματείων της Αττικής.
Θα τονίσουμε με κάθε τρόπο ότι θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το γεωγραφικό κριτήριο στη διαδικασία ανάθεσης των διοργανώσεων. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες πανελλήνιες διοργανώσεις γίνονται στη Χαλκιδική με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό επιπλέον κόστος και ταλαιπωρία εις βάρος των σκακιστών της Αττικής. Επιπρόσθετα, θα στηρίξουμε ανοιχτά οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για ανάληψη πανελλήνιας διοργάνωσης στην Αττική.
Επίσης , εκφράζουμε και τη διαφωνία μας στην τακτική που ακολουθείται να είναι προκαθορισμένη η τιμή του δωματίου κτατ’ άτομο, κάτι που ανεβάζει σοβαρά το κόστος στις οικογένειες των σκακιστών. Είναι επίσης αυτονόητη η αντίθεσή μας στην απευθείας ανάθεση των διοργανώσεων , τακτική που ακολουθήθηκε από το ΔΣ της ΕΣΟ κάποιες φορές στο παρελθόν.
Επιπλέον, δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε επιπλέον θέσεις πρόκρισης για τις πανελλήνιες διοργανώσεις, αλλά και καλύτερη αντιμετώπιση για τις ομάδες της Αττικής, της οποίας η κυπελλούχος προκρίνεται μόλις στη 16άδα.
Για εμάς είναι πρωταρχικής σημασίας η άρση των αδικιών εις βάρος των συλλόγων και των σκακιστών της Αττικής που εκπροσωπούν τη μεγαλύτερη με διαφορά ένωση της χώρας. Στη διεκδίκηση αυτή έναντι στην ΕΣΟ τίποτε δε μας δεσμεύει!

2.Κατάθεση ενός νέου σύγχρονου κανονισμού αγώνων, ο οποίος θα είναι σύμφωνος με τις ανάγκες της εποχής μας.
Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία να φέρουμε σε πέρας σημαντικές τομές για την ποιότητα των διασυλλογικών πρωταθλημάτων!

3.Ιδρυση μιας νεας επιτροπής η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την καταγραφή των προβλημάτων των σωματείων και την παροχή ενημέρωσης για θέματα αθλητικής νομοθεσίας και διοικητικής λειτουργίας (τήρηση βιβλίων, φορολογικά κ.τ.λ.). Επιπλέον, πληροφόρηση για ζητήματα που αφορούν την ένταξη του σκακιού στα σχολεία.
Δίνουμε μεγάλη βάση στο σωματείο και τα προβλήματά του. Το σωματείο για εμάς είναι το βασικό κύτταρο όλου του οικοδομήματος που λέγεται σκάκι!
4.Αναδιάρθωση των περιφερειών της Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο ``Καλλικράτης`` καθώς και αγωνιστικά και γεωγραφικά κριτήρια, για να εκλείψουν τα όποια αρνητικά φαινόμενα εμφανίστηκαν στα σχολικά Πρωταθλήματα Αττικής.
Η περιφερειακή ανάπτυξη είναι στρατηγική επιλογή για την Ανανεωτική Συνεργασία!
5. Περαιτέρω ενίσχυση της διαιτησίας με διοργάνωση και άλλων σεμιναρίων για
Α) την ανάδειξη νέων διαιτητών
Β) την επιμόρφωση των ήδη υπάρχοντων διαιτητών
Γ) την εκμάθηση του προγράμματος κληρώσεων swiss manager.
Στόχος μας η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας της διαιτησίας!

Στις εκλογές της 30ης Μαϊου ψήφος στην Ανανεωτική Συνεργασία είναι ψήφος υπέρ της πρόοδου και της ανάπτυξης. Υπέρ της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Είναι ψήφος υπέρ μιας ανεξάρτητης Ένωσης που θα διεκδικεί από την Ομοσπονδία αυτά που της αναλογούν.


AΓΓΕΛΑΚΗΣ ΛΥΜΒΕΡΙΟΣ (ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ)
ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΣΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ)
ΓΑΛΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
ΖΕΥΓΙΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ)
ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΦΟΙΒΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ)
ΚΕΦΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ)
ΚΟΡΡΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΣΟ ΤΡ.ΣΙΑΠΕΡΑΣ)
ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ) 
ΛΙΑΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΜΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ)
ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ)
ΜΟΥΡΤΖΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ (ΔΗΚΕΠ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ)
ΠΑΓΚΑΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ (ΚΟΤΙΝΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ)
ΣΠΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Σ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ)
ΧΩΜΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ (ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ)