26 Απρ 2010

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο Σ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ!


Aποστόλης Τσιροπούλας, Κώστας Δρακόπουλος, Χριστίνα Καυκαλά και Πολυχρόνης Δρακόπουλος όταν δεν έπαιζαν σκάκι, αλλά έκαναν τουρισμό!

Στην Κύπρο για μια εβδομάδα βρέθηκε εξαμελής αποστολή του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω αποτελούμενη από πέντε σκακιστές (Γιάννης Σπυρακόπουλος, Σπύρος Τσαγκαρόπουλος, Αποστόλης Τσιροπούλας, Πολυχρόνης Δρακόπουλος και Χριστίνα Καυκαλά) και ένα συνοδό, τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Δρακόπουλο. Η ομάδα μας ήταν προσκεκλημένη του Κυπριακού σωματείου με το οποίο έχει αδελφοποιηθεί, του Ομίλου Φίλων Σκακιού Στροβόλου. Ήταν η πέμπτη φορά που αποστολή του Σ.Ο. Αιγάλεω μετέβη στην Κύπρο για αγώνες! Στο αγωνιστικό μέρος οι παίκτες μας συμμετείχαν σε όπεν με διεθνή αξιολόγηση με 35 συμμετοχές όπου είχαν και αγωνιστικές επιτυχίες: ο Γιάννης Σπυρακόπουλος κατέλαβε την 1η θέση και ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος τη 2η! Μάλιστα η πρώτη θέση κρίθηκε στη μεταξύ τους παρτίδα του τελευταίου γύρου. Στο τουρνουά συμμετείχε και άλλος ένας παίκτης του Σ.Ο. Αιγάλεω (από τα πρώτα μέλη) που κατοικεί πλέον μόνιμα στην Κύπρο: ο Θοδωρής Αλέπης! Ο Θοδωρής ώς έφηβος ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας τα τέλη της δεκαετίας του 80! Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν και αγώνες για παιδιά, διαγωνισμό λύσης προβλημάτων αλλά και ένα φιλικό αγώνα με την Τουρκοκυπριακή ομάδα C.C. Lefcosia που έληξε με νίκη της ομάδας μας με 3,5-2,5.
Εκτός όμως από σκάκι οι παίκτες μας περιηγήθηκαν σε πολλές από τις ομορφιές της Μεγαλονήσου, ενώ επισκέφτηκαν και τα Κατεχώμενα. Οι φίλοι Χριστάκης Χριστοδουλίδης και Πάμπος Ζαχαροπλάστης ήταν συνεχώς στο πλευρό τους αναδεικνύοντας το επίπεδο της Κυπριακής φιλοξενίας.
Περισσότερα για τους αγώνες, αλλά και νέα για το Κυπριακό σκάκι που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης στην  ιστοσελίδα της Κυπριακής Σκακιστικής Ομοσπονδίας http://www.cypruschessfed.com .