13 Μαΐ 2009

A EΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2009

Η Θοδώρα Κουτσογιαννοπούλου θα ενισχύσει την ομάδα μας στη δύσκολη προσπάθεια της να παραμείνει στην Α Εθνική Κατηγορία!

Στην Καλλιθέα Χαλκιδικής μεταξύ 3 και 9 Ιουλίου θα διεξαχθεί η Α Εθνική Κατηγορία, όπου θα αγωνιστεί στην παρθενική του εμφάνιση ο Σ.Ο. Αιγάλεω. Τελικά θα αγωνιστούν 32 από τις 34 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, διότι ο ιστορικός Σ.Π.Ζ Κέρκυρας και ο Σ.Ο. Ξάνθης τελικά δε δήλωσαν συμμετοχή. Το πολύ μεγάλο κόστος των αγώνων σε συνδυασμό με τη μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης χορηγών, λόγω και της οικονομικής κρίσης, είναι λογικό να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε αρκετά σωματεία που δυσκολεύονται να βρουν τους οικονομικούς πόρους για να συμμετάσχουν. Επιπρόσθετα, πάντα θα πρέπει να τίθεται και το ερώτημα της διαχείρισης των κονδυλίων που διαθέτουν οι σύλλογοι, αφού ενδεχομένως χρήματα που προορίζονταν για ανάπτυξη θα καταλήξουν τελικά σε μια απλή συμμετοχή στην Α Εθνική.
Διάφορα σχόλια και από τις δυο μεριές έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο για τα συγκεκριμένα ζητήματα για παράδειγμα στο
http://skakistiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_24.html .
Επιπλέον, η ομοσπονδία οφείλει να προστατέψει τα σωματεία που για λόγους ανωτέρας βίας (αδυναμία ανεύρεσης χρημάτων) δεν αγωνιστούν στην Α Εθνική και να μη στερηθούν για την υπόλοιπη σεζόν βασικούς παίκτες τους με μεταγραφή.
Στα αγωνιστικά τώρα πανίσχυρη εμφανίζεται πάλι η περσινή Πρωταθλήτρια ομάδα της Καβάλας, και αρκετά ισχυρές κάποιες ομάδες της Θεσσαλονίκης και φυσικά η Πνευματική Στέγη Περιστερίου που έχει ανακοινώσει και την παρουσία του κορυφαίου Ουκρανού GM Βασίλυ Ιβαντσουκ στη σύνθεσή της! Ο Σ.Ο. Αιγάλεω θα αγωνιστεί για μια καλή εμφάνιση και αν είναι δυνατό να παραμείνει μέσα στην πρώτη 20άδα.
Η αναλυτική προκήρυξη των αγώνων έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.chessfed.gr/declarations/declarations182.htm