9 Οκτ 2023

5ο ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Άποψη από τον χώρο της εκδήλωσης δίπλα στη λιμνούλα τους άλσους μπροστά από το κτίριο των Φίλων του Πυριτιδοποιείου.
 

Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 30/9/2023 στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) το 5ο Υπαίθριο Σκακιστικό Τουρνουά που διοργάνωσαν από κοινού ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω και οι ο σύλλογος “Φίλοι του Πυριτιδοποιείου”.

Στη διοργάνωση, που σηματοδότησε, άτυπα, την έναρξη της νέας σκακιστικής σεζόν για τον Σ.Ο.Αιγάλεω, συμμετείχαν 28 σκακιστές και σκακίστριες νεαρής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας χωρισμένοι σε δύο γκρουπ.

Στο Α' Γκρουπ, στο οποίο συμμετείχαν 18 σκακιστές/ίστριες, νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Μαργαρίτης με 5,5 βαθμούς σε 6 αγώνες. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Γιάννης Χαλάς με 5 βαθμούς ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο νεαρός Χάρης Καραγιάννης με 4,5 βαθμούς. Την 1η θέση στις γυναίκες κατέλαβε η διαρκώς ανερχόμενη Νικολέτα Πουλιλίου (3 β.) ενώ τη 2η θέση κατέλαβε η Άννα Πεντότη (2,5 β.). Τέλος στην κατηγορία παίδων κάτω των 16 ετών τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: Παναγιώτης Πολίτης, Άγγελος Κόκκαλης και Ευάγγελος Κορφιάτης, όλοι με 3 βαθμούς. Αναλυτικά αποτελέσματα του Α' Γκρουπ εδώ.

Στο Β' Γκρουπ για τους κάτω των 12 ετών συμμετείχαν 8 σκακιστές/στριες. Για τις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης βραβεύτηκαν οι: Απόστολος Σαμπακίδης (5 βαθμοί σε 6 αγώνες), Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (4,5 β.) και Μιχαήλ Δίπλας (4 β.) ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Μελιτινή Λαδά (με 4,5 βαθμούς). Αναλυτικά αποτελέσματα του Β' Γκρουπ εδώ.

Όπως πάντα, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα χαλαρό και φιλικό, ενώ ο χώρος του άλσους μέσα στο πράσινο δημιουργεί πάντα θετική διάθεση στους συμμετέχοντες. Εκτός από τους σκακιστές, τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία του μέλη και φίλοι των δύο σωματείων ενώ παρευρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας.

Κλείνοντας, ευχαριστίες πάνε τόσο στα μέλη του Σ.Ο.Αιγάλεω όσο και των Φίλων του Πυριτιδοποιείου για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. Το ραντεβού για το επόμενο υπαίθριο τουρνουά ανανεώθηκε για την νέα χρονιά!