8 Απρ 2023

Γ' ΕΘΝΙΚΗ 2023: 5ος & 6ος ΓΥΡΟΣ: ΝΙΚΗ 5,5-4 ΕΠΙ ΤΟΥ Γ.Α.Σ.ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ (ΕΠ)ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ!

Μια ακόμη εξαιρετικά σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον 5ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Αττικής 2023, αυτή τη φορά επί του Γ.Α.Σ.Χολαργού, τον οποίο νίκησε εκτός έδρας με σκορ 5,5-4 την Κυριακή 26/3.

Όπως φανερώνει το σκορ, το ματς ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καθώς και οι δύο ομάδες, για διαφορετικούς λόγους (ο Σ.Ο.Αιγάλεω για να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις και ο Γ.Α.Σ. Χολαργού για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας) είχαν ανάγκη τη νίκη. Ο Σ.Ο.Αιγάλεω απέκτησε από νωρίς κάποιο σχετικό πλεονέκτημα καθώς, λόγω καθυστερημένης άφιξης της αντιπάλου της, Βιργινίας  Ψωμά, η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση κέρδισε άνευ αγώνος την παρτίδα της στην 6η σκακιέρα. Στις υπόλοιπες παρτίδες η κατάσταση ήταν αμφίρροπη με τις ομάδες να μοιράζονται τους πόντους, γεγονός όμως που σήμαινε ότι ο Σ.Ο.Αιγάλεω ήταν ο τελικός νικητής της συνάντησης. Νίκες για τον Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχαν: ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος (επί του Άγγελου Καπογιαννάτου), ο Παναγιώτης Καλόφωνος (επί του Ιωάννη Ψαθάκη), η Νικολέτα Πουλιλίου (επί της Δανάης Γιούργα) και η Αντιγόνη Τσιώκου (επί του Χαράλαμπου Ρώτα). Ισόπαλη έληξε η παρτίδα του Διονύση Γεωργούλια με τον Ιωσήφ Λύτρα ενώ ηττήθηκαν: ο Λεωνίδας Λιάσκος (από τον Βασίλη Παπασημακόπουλο), ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος (από τον Δημήτρη Τζαμουράνη), ο Σταύρος Λίβας από τον Εμμανουήλ Λημναίο και η Ελένη Σιούλα από τον Σωκράτη Ράδη. Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, κρίσιμους πόντους έδωσαν τόσο οι έμπειροι σκακιστές στις πρώτες σκακιέρες όσο και οι νεαροί και οι νεαρές στις χαμηλότερες.

Με τη νίκη αυτή ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρέθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας μετά τον 5ο γύρο. Στον 6ο γύρο την Κυριακή 2/4 η ομάδα μας είχε ρεπό και περίμενε τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων για να ξεκαθαρίσει ποιο αποτέλεσμα θα χρειαζόταν στον 7ο και τελευταίο γύρο της διοργάνωσης ώστε να διασφαλίσει την άνοδο. Φαίνεται πως η Κάισσα (η Ινδή θεά του σκακιού :-) ) είχε διάθεση να ευνοήσει τον Σ.Ο.Αιγάλεω καθώς, μετά τις ήττες της Ε.Ε.Σ. Κορυδαλλού και του Ε.Ο.Σ.Αχαρνών στον 6ο γύρο καμία ομάδα δεν μπορεί πλέον να απομακρύνει την ομάδα μας από τη 2η προνομιούχο θέση, γεγονός που σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του 7ου γύρου την Κυριακή 9/4 στο εντός έδρας ματς απέναντι στην Ε.Ε.Σ.Κορυδαλλού, ο Σ.Ο.Αιγάλεω έχει ήδη εξασφαλίσει την (επ)άνοδό του στη Β' Εθνική Κατηγορία! Πρόκειται, αναμφισβήτητα για μια σημαντική επιτυχία της ομάδας μας για την οποία θα γράψουμε και θα σχολιάσουμε αναλυτικότερα μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής Αττικής 2023 είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ.

Την Κυριακή 26/3 ολοκληρώθηκε και το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2023 με τους αγώνες του 7ου γύρου. ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετώπισε, εντός έδρας, την ομάδα της Α.Ε.Κ..από την οποία ηττήθηκε με σκορ 2,5-3,5. Έτσι ο Σ.Ο.Αιγάλεω ολοκλήρωσε το τουρνουά με 7 βαθμούς (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες) και κατέλαβε την 27η θέση ανάμεσα σε 55 ομάδες, ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα δεδομένου ότι την ομάδα στελέχωσαν νεαροί και ανερχόμενοι σκακιστές και σκακίστριες του σωματείου. Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2023 είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ