9 Απρ 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2022: ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ 7ο ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ο.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν κατάφερε τελικά να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον 7ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2022 την Κυριακή 3/4 απέναντι στον πρωτοπόρο του τουρνουά Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου καθώς ηττήθηκε, εκτός έδρας, με σκορ 7-3.

Το αποτέλεσμα, με βάση την απόδοση των δύο ομάδων, κρίνεται δίκαιο, με την ομάδα του Σ.Ο.Χαλανδρίου να δικαιώνει πλήρως την πρώτη θέση που διατηρεί εδώ και αρκετούς γύρους στο τουρνουά. Το τελικό σκορ είναι ευρύ και θα μπορούσε πιθανώς να είναι καλύτερο αφού σε κάποιες σκακιέρες οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω είχαν ευκαιρίες για θετικά αποτελέσματα.

Σε ατομικό επίπεδο, νίκες για τον Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχαν η Κλέιντα Ταφάνι επί της Βασιλικής Τσουκνίδα και ο Κωνσταντίνος Μέρτογλου επί του Αναστάσιου Αντωνιάδη συνεχίζοντας την καλή τους παρουσία στη διοργάνωση. Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση απέναντι στην έμπειρη Μπέτυ Μακρή και του Λεωνίδα Λιάσκου απέναντι στον επίσης έμπειρο Βαγγέλη Παλαμίδα. Ηττήθηκαν ο Γιάννης Σπυρακόπουλος από τον Πέτρο Ραχμανίδη, ο Παναγιώτης Καλόφωνος από τον Ηλία Πετράκη, ο Διονύσης Γεωργούλιας από τον Δημήτρη Τζώρτζη, η Αντιγόνη Τσιώκου από την Κατερίνα Χριστοδούλου, ο Χάρης Καραγιάννης από τον Ορφέα Ξένο και ο Απόστολος Λιανός από τον Μιχαήλ Νικητάκη.

Με δύο μόνο γύρους να απομένουν ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω, ο οποίος βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, θα παλέψει για την παραμονή του στην κατηγορία. Στον 8ο γύρο την Κυριακή 10/4 αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Α.Ο. Ασπροπύργου "Άσπρος Πύργος" σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς.

Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).