7 Φεβ 2019

Π.Ο.Α. 2019: ΝΕΑ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ο.ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΤΟΝ 4ο ΓΥΡΟ

Νέα βαριά ήττα με σκορ 1-9 γνώρισε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω από τον Σ.Ο.Καλλιθέας στον 4ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2019.

Αν και, θεωρητικά, η ομάδα του Σ.Ο.Καλλιθέας υπερτερούσε έναντι της ομάδας μας παρουσιάζοντας ένα ομοιογενές σύνολο χωρίς "τρύπες", εντούτοις η εξέλιξη του ματς κάθε άλλο παρά αναμενόμενη ήταν καθώς το εύρος της ήττας ήταν μεγάλο και ήρθε σχετικά εύκολα για την ομάδα της Καλλιθέας... Οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν ο Γιάννης Σπυρακόπουλος που έκανε ισοπαλία με τον Γιώργο Καλογριδάκη και ο Παναγιώτης Καλόφωνος που πίεσε να κερδίσει ένα φινάλε με πιόνι πάνω με τον Γιώργο Σύψη αλλά τελικά έμεινε στην ισοπαλία.

Παρά τη βαριά ήττα ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρίσκεται ακόμη εντός των στόχων του αρκεί την Κυριακή 10/2, στο κρίσιμο εκτός έδρας ματς του 5ου γύρου με το Σ.Ο.Νέας Φιλαδέλφειας, να νικήσει ή, έστω να πάρει ισοπαλία. Τα ματς με την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας είναι παραδοσιακά αμφίρροπα και το ματς της Κυριακής αναμένεται επίσης δύσκολο, όμως ελπίζουμε, ότι η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω θα δείξει χαρακτήρα και θα συνεχίσει την παράδοση των θετικών αποτελεσμάτων απέναντι στο Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας. Με ένα θετικό αποτέλεσμα (νίκη ή ισοπαλία) ο Σ.Ο.Αιγάλεω εξασφαλίζει την είσοδό του στο "πάνω" γκρουπ με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας 2019. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας, η ομάδα μας θα ενταχθεί στο "κάτω" γκρουπ με τις ομάδες που θα παλέψουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Β' Εθνική.

Εκτός όμως από τον Π.Ο.Α. διεξάγεται παράλληλα και το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2019. Εκεί, την Κυριακή 27/1, για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετώπισε εντός έδρας την ομάδα του Α.Σ.Παπάγου την οποία και νίκησε άνετα με 5,5-0,5. Την επόμενη Κυριακή, όμως, 3/2, στον 4ο γύρο, η ομάδα μας είχε δύσκολο έργο εκτός έδρας απέναντι στον Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας και τελικά ηττήθηκε με 2-4, διατηρεί όμως ακόμη τις ελπίδες της για μια καλή τελική κατάταξη. Στον 5ο γύρο την Κυριακή 10/2 ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εντός έδρας την ομάδα του Σ.Ο. Περιστερίου και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες.

Δείτε τα αποτελέσματα του Π.Ο.Α. στο Chess-Results (εδώ) και στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (εδώ). Αντίστοιχα αποτελέσματα για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ.