26 Ιαν 2019

Π.Ο.Α. 2019: ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Μ.Ε.Σ. ΝΕΑΣ ΕΡΘΥΘΑΙΑΣ ΣΤΟΝ 2ο ΓΥΡΟ

Βαριά ήττα με σκορ 10-0 γνώρισε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω από τον Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας στον 2ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2019.

Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας, εξαιρετικά ενισχυμένη με μεταγραφές, ήταν το ξεκάθαρο φαβορί του ματς (είναι χαρακτηριστικό ότι η μικρότερη διαφορά Elo μεταξύ αντιπάλων ήταν 270 μονάδες...) και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη, όμως το τελικό σκορ αδικεί την προσπάθεια των σκακιστών του Σ.Ο.Αιγάλεω καθώς η ομάδα μας, με βάση την πορεία των παρτίδων, δικαιούνταν τουλάχιστον 1-2 πόντους. Περισσότερο πάλεψαν οι αντρικές σκακιέρες με τον Παναγιώτη Καλόφωνο να έχει αντικειμενικά καθαρά κερδισμένη θέση απέναντι στο Γιώργο Νικολάου, όμως σε πίεση χρόνου του ξέφυγε ένα τακτικό και ηττήθηκε, ενώ και ο Δημήτρης Σκυριανόγλου έφτασε σε αντικειμενικά πολύ καλύτερη, σχεδόν κερδισμένη, θέση με υλικό πάνω, απέναντι στον Γιάννη Σταθόπουλο αλλά η πίεση χρόνου έπαιξε κι εδώ ρόλο. Τέλος, τόσο ο Άκης Δρακόπουλος όσο και ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος πάλεψαν απέναντι στον Γιάννη Νικολαΐδη και τον Παναγιώτη Κουτουκίδη αντίστοιχα αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Άκης βρέθηκε με διαφορά πάνω αλλά με πρωτοβουλία για τον αντίπαλό του και τελικά ηττήθηκε ενώ ο Σπύρος φαινόταν ότι θα μπορούσε να κρατήσει την ισοπαλία σε φινάλε με πιόνι κάτω, όμως ο αντίπαλός του, που έπαιξε ομολογουμένως πολύ καλά, τον πίεζε συνέχεια και τελικά τον κατέβαλε. Στα θετικά του ματς για το Σ.Ο.Αιγάλεω η καλή προσπάθεια που κατέβαλαν οι νεαροί Κωνσταντίνος Μέρτογλου, Νικόλας Καραγιώργος και Ελευθερία Λιάκου (για τον Νικόλα και την Ελευθερία ήταν η πρώτη τους συμμετοχή με την ομάδα του Π.Ο.Α.), καθώς όλοι επέδειξαν σοβαρότητα στις παρτίδες τους προσπαθώντας για το καλύτερο, όμως, τελικά, υπέκυψαν στην αναμφίβολη ανωτερότητα των αντιπάλων τους. Θετική επίσης και η επανεμφάνιση του Γιώργου Καραγιάννη με την ομάδα μετά από την περυσινή του απουσία λόγω των πανελληνίων. Τα αναλυτικά αποτελέσματα του ματς είναι διαθέσιμα στο Chess-Results αλλά και στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

Στον 3ο γύρο, την Κυριακή 27/1 ο Σ.Ο.Αιγάλεω έχει ρεπό, συνεπώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας συνεχίζονται στον 4ο γύρο στις 3/2 οπότε και θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την ομάδα του Σ.Ο.Καλλιθέας σε ένα δύσκολο και κρίσιμο ματς.

Στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2019 ο Σ.Ο.Αιγάλεω νίκησε μάλλον εύκολα στον Κορυδαλλό την ομάδα της Ε.Ε.Σ.Κορυδαλλού με 4,5-1,5 στο πλαίσιο του 2ου γύρου και στον 3ο γύρο την Κυριακή 27/1 θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την ομάδα του Α.Σ.Παπάγου Α'. Αναλυτικά αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο Chess-Results αλλά και από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α.