13 Απρ 2017

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΣΙΟΥΜΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ 2017, ΚΑΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ!

Ο Βασίλης Κασιούμης (στο κέντρο, στο υψηλότερο βάθρο) μόλις έχει παραλάβει το κύπελλο του 1ου νικητή στην κατηγορία της Α' Γυμνασίου. Οι επιτυχίες του Βασίλη είναι προϊόν της σοβαρής και συστηματικής του δουλειάς.
Ακόμη μια πανελλήνια πρωτιά πρόσθεσε ο Βασίλης Κασιούμης στο παλμαρέ τον επιτυχιών του κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία της Α' Γυμνασίου στο 29ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών/Μαθητριών 2017 που διεξήχθη 8-10/4 στο Λουτράκι.

Το τουρνουά της Α' Γυμνασίου ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καθώς συμμετείχαν μερικοί από τους ισχυρότερους σκακιστές αυτής της ηλικιακής ομάδας. Ο Βασίλης συγκέντρωσε 7,5 βαθμούς (σε 9 αγώνες) όσους και οι άμεσοι ανταγωνιστές του Νίκος Σπυρόπουλος και Σταύρος Αμπελακιώτης. Έτσι την κατάταξη έκριναν τελικά τα κριτήρια ισοβαθμίας στα οποία ο Βασίλης υπερτερούσε.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη επιτυχία του Βασίλη σε πανελλήνια μαθητικά πρωταθλήματα: το 2016 είχε καταλάβει την 3η θέση στην ΣΤ' Δημοτικού, το 2015 επίσης 3η θέση στην Ε' Δημοτικού ενώ το 2014 είχε καταλάβει την 1η θέση στη Δ' Δημοτικού με απόλυτο σκορ 9/9! Και μην ξεχνάμε και την 3η θέση στα Πανελλήνια Νεανικά στην κατηγορία <10 ετών το 2014.

Για όσους γνωρίζουν το Βασίλη αυτές οι επιτυχίες δεν είναι τυχαίες καθώς ο νεαρός σκακιστής του Σ.Ο.Αιγάλεω δουλεύει σοβαρά και συστηματικά εδώ και χρόνια και αυτό, φυσικά, αντανακλά στα αποτελέσματά του. Στις πρόσφατες επιτυχίες του περιλαμβάνονται επίσης οι πρωτιές στο 44ο και στο 63o τουρνουά rapid του Πανελληνίου Γ.Σ., η 2η θέση στο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Αττικής 2017 στην Α' Γυμνασίου, αλλά και οι διακρίσεις με την ομάδα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών (2η θέση στα Ομαδικά Μαθητικά Πρωταθλήματα Αττικής 2017 και 3η θέση στα Πανελλήνια Ομαδικά Μαθητικά Πρωταθλήματα 2017 στη κατηγορία των Γυμνασίων).

Και άλλοι όμως σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω είχαν πολύ αξιόλογα αποτελέσματα στο 29ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών/Μαθητριών 2017. Ο λόγος, κατ' αρχάς, για τον Κωνσταντίνο Τέγο, ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία της Α' Δημοτικού, οπωσδήποτε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επίσης ο Κωνσταντίνος Μέρτογλου κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία της Δ' Δημοτικού ενώ ο Χρήστος Γκουτούφας αναδείχθηκε 9ος (μετά την άρση των ισοβαθμιών) στην κατηγορία της Ε' Δημοτικού σε ένα επίσης ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τουρνουά. 

Στη διοργάνωση συμμετείχαν επίσης ο Λάμπρος Σταθονίκος (Β' Δημοτικού, 5/9), ο Σταύρος Μέρτογλου (Β' Δημοτικού 4/9), η Νικολέτα Πουλιλίου (Γ' Δημοτικού, 4/9), ο Χαράλαμπος Μπαγλανέας (Δ' Δημοτικού, 4/9), ο Παύλος Λιάμης (ΣΤ' Δημοτικού, 5/9), ο Νίκος Καραγιώργος (ΣΤ' Δημοτικού 4/9) και η Παναγιώτα Κασιούμη (Α' Γυμνασίου 3,5/9).

Επιπλέον, στο 13ο Ανοιχτό Κύπελλο Μαθητών/Μαθητριών 2017, που διεξήχθη παράλληλα με τα υπόλοιπα τουρνουά, ο Ιάσωνας Καραγιώργος κατέλαβε την 4η θέση με 6/9 στην κατηγορία Α'-Β'-Γ' Δημοτικού ενώ ο Λάμπρος Τέγος κατέλαβε την 5η θέση, επίσης με 6/9 στην κατηγορία Δ'-Ε'-ΣΤ' Δημοτικού. Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε επίσης η μικρή Εύα Πουλιλίου στην κατηγορία Α'-Β'-Γ' Δημοτικού.

Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, τη 2η θέση που κατέλαβαν τα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία στην κατηγορία των Λυκείων καθώς στην ομάδα συμμετείχαν δύο αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω, ο Παναγιώτης Καλόφωνος και ο Παναγιώτης Λάσπας.

Εμείς ευχόμαστε στα παιδιά ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον!

Αναλυτικές πληροφορίες και αποτελέσματα για Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών/Μαθητριών 2017 είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα των αγώνων εδώ αλλά και στο Chess-results (ατομικά εδώ και ομαδικά εδώ)