30 Ιαν 2015

TEAM 3x3 CHESS LEAGUE (ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ) ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!

Στο εντευκτήριο του Σ.Ο.Αιγάλεω θα φιλοξενηθεί το επόμενο ομαδικό τουρνουά 3x3 που διοργανώνει ο Α.Σ.Ο.Π. Διάς. Πρόκειται για τον Γ΄ Όμιλο του Team 3x3 Chess League με διεθνή αξιολόγηση:

Διοργανωτής: Α.Σ.Ο.Π. Δίας

Διευθυντής Αγώνων: Σπυρακόπουλος Ιωάννης, Παυλής Αντώνιος

Διαιτητής: Κουλαξουζίδης Γεώργιος, Τσαλουμάς Κων/νος

Σύστημα Αγώνων: Ομαδικό Πουλ Διπλών Συναντήσεων 10 γύρων (6 ομάδες).

Ώρα Έναρξης: 6.00 μ.μ.

Χώρος Αγώνων: Εντευκτήριο Σ.Ο.Αιγάλεω, Ιερά Οδός & Σούτσου 1, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δαβάκη) έναντι Εθνικής Τράπεζας, τηλ. 210-5910421. Ο χώρος βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό του μετρό στην Αγία Μαρίνα (μπλε γραμμή). Από Πειραιά εξυπηρετούν και οι λεωφορειακές γραμμές: 831, 803 (αποβίβαση στη στάση "Πλατεία Δαβάκη").

Πρόγραμμα Αγώνων: Τετάρτη 11-02-2014 και κάθε Τετάρτη έως 15-04-2015.

Χρόνος Σκέψης: 90 λεπτά για κάθε παίχτη με προσθήκη 30 δευτερολέπτων ανά κίνηση από την 1η κίνηση.

Παράβολο Ομάδας: 80€ ανά ομάδα

Ομάδες: Οι ομάδες θα έχουν τριμελή σύνθεση ενώ κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει τουλάχιστον έναν αναπληρωματικό (οι αναπληρωματικοί μπορούν να είναι και περισσότεροι του ενός). Όλα τα μέλη της ομάδας (μαζί με τους αναπληρωματικούς) δηλώνονται πριν την έναρξη του τουρνουά ενώ μετά την έναρξη του τουρνουά δεν επιτρέπεται προσθήκη νέων παικτών.

Κάθε ομάδα πρέπει να διαθέτει έναν αρχηγό που θα είναι και υπεύθυνος για τα οικονομικά θέματα της ομάδας (παραλαβή του επάθλου της ομάδας μετά από κάθε γύρο ανάλογα με το αποτέλεσμά της, βλ. παρακάτω στα έπαθλα). Αν σε ένα γύρο ο αρχηγός δεν είναι παρών μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο μέλος της ομάδας (που όμως δε θα θεωρείται υπεύθυνο για τα οικονομικά θέματα).

Σε κάθε γύρο οι σκακιστές μιας ομάδας κατατάσσονται σε σκακιέρες ελεύθεραωρίς περιορισμούς Elo, ηλικίας κτλ). Η διαδικασία δήλωσης σύνθεσης των ομάδων πριν από κάθε ματς γίνεται ως εξής: Η ομάδα που αγωνίζεται με τα λευκά στην 1η σκακιέρα δηλώνει πρώτη τη σύνθεσή της. Κατόπιν η 2η ομάδα, αφού ενημερωθεί για τη σύνθεση της 1ης, δηλώνει και αυτή τη σύνθεσή της.

Οι 3 αγωνιζόμενοι σκακιστές στην ομάδα σε κάθε γύρο πρέπει να έχουν μέσο όρο διεθνούς Elo ίσο ή μικρότερο από 1300, ενώ ομάδα που δεν προσήλθε με 3 σκακιστές δεν μπορεί να παίξει στην αγωνιστική.

Έπαθλα: 
- Η 1η ομάδα του ομίλου ανεβαίνει κατηγορία. 
- Η ομάδα θα παίρνει 10€ ανά νίκη και 5€ ανά ισοπαλία.

Κριτήρια Ισοβαθμίας: Για την τελική κατάταξη του τουρνουά χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:
- Βαθμοί
- Κατάταξη (βαθμοί, πόντοι) του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων. Το κριτήριο δεν εφαρμόζεται αν κάποιος αγώνας μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων δεν πραγματοποιήθηκε
- Σύνολο πόντων
- Κριτήριο Bucholtz (με άθροισμα πόντων),
- Κλήρωση

Κληρώσεις-Αποτελέσματα: Στο www.asopdias.gr και www.chess-results.com.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέσω e-mail στο: tnpavlis@gmail.com  ή τηλεφωνικά στο 210-5052191. Υπεύθυνος για το Αιγάλεω: Κουλαξουζίδης Γεώργιος: 6937-295251