8 Μαΐ 2014

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

 Ο Βασίλης Κασιούμης ένα από τα παιδιά που μας έκαναν όλους υπερήφανους! Τα λόγια είναι περιττά, όταν παίρνεις το πρωτάθλημα με 9 νίκες σε 9 αγώνες!

Άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν τα παιδιά μας στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα 2014 που διεξήχθησαν στην Ερέτρια. Συγκλόνισε ο Βασίλης Κασιούμης που ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στη Δ' Δημοτικού με το απόλυτο σκορ 9 στα 9! Ο μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω έκανε υπερήφανους όλο το σύλλογο και όλη την πόλη! Η επιτυχία του Βασίλη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι κατέκτησε την 1η θέση και στο σχολικό Αττικής 2014, ενώ στα φετινά Νεανικά Αττικής κατέλαβε τη 2η θέση. 
Επίσης, μεγάλη επιτυχία θεωρείται και η 3η θέση στην Ελλάδα του Παναγιώτη Καλόφωνου (Νέα Παιδεία) στη Γ' Γυμνασίου! Ο Παναγιώτης παραμένει πολύ σταθερός, αφού μπήκε στην τριάδα και αυτός σε τρεις συνεχόμενες σημαντικές διοργανώσεις. Μην ξεχνάμε ότι το 2014 ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής, ενώ στα Νεανικά Αττικής κατέλαβε τη δεύτερη θέση! 
Θετικά σχόλια κέρδισε και η εμφάνιση του συνεχώς ανερχόμενου Ανδρέα Μηναδάκη (Λακωνική Σχολή) που κατέκτησε την 7η θέση στη Β' Δημοτικού. Μην ξεχνάμε ότι ο Ανδρέας ήταν και 5ος στα Νεανικά Αττικής! 
Εντυπωσίασε και ο μαθητής της Β' Δημοτικού Χρήστος Γκουτούφας (10ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου) για την 1η θέση που κατέλαβε μεταξύ 38 σκακιστών Α, Β, Γ Δημοτικού στο Ανοιχτό Σχολικό Κύπελλο 2014, για μαθητές που δεν είχαν καταφέρει να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Πρωταθλήματος Ελλάδας! Καλά πλασαρίσματα είχαν και οι υπόλοιποι 10 ταλαντούχοι σκακιστές μας, κάτι που δείχνει ότι στο σύλλογο γίνεται δουλειά σε βάθος.
Αναλυτικά στοιχεία για όλες τις διοργανώσεις και κατηγορίες των φετινών Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων υπάρχουν στη σελίδα της διοργάνωσης εδώ αλλά και στο Chess-Results (ατομικά εδώ, ανοιχτό εδώ, ομαδικά εδώ).