19 Απρ 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

1η θέση μετά από πολύ καλή εμφάνιση για την Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των 16 των στα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 2014. Η Ειρήνη πιστοποίησε ότι είναι μια από τις καλύτερες σκακίστριες της κατηγορίας της και θα διεκδικήσει τη διάκριση και στην τελική φάση των φετινών Πανελλήνιων Νεανικών Πρωταθλημάτων στο Ρίο τον Ιούλιο.
Πολλές και σημαντικές ήταν οι διακρίσεις των νεαρών αθλητών του Σ.Ο.Αιγάλεω στα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα της Αττικής για το 2014. Οι αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω, επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο τους, κατέκτησαν αρκετές θέσεις στην 1η τριάδα αλλά είχαν και αρκετές καλές κατατάξεις σε πολλές κατηγορίες. Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα:

Προεξέχουσα θέση στις διακρίσεις έχει ασφαλώς η 1η θέση της Ειρήνης Λιάπη-Ζενεμπίση στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των 16 ετών (Κ16). Η Ειρήνη τερμάτισε αήττητη το τουρνουά με 5,5/7 νικώντας στη διαδρομή και τη βασική αντίπαλό της Ρεβέκα Σαλαχίδη γεγονός που της έδωσε το προβάδισμα στη τελική ισοβαθμία. Στην ίδια κατηγορία Η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση, αδερφή της Ειρήνης, κατετάγη με σκορ 4/7 (Αποτελέσματα Κ16 εδώ).

Εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών του Σ.Ο.Αιγάλεω είχαμε και στην ανοικτή κατηγορία κάτω των 16 ετών (Ο16) (οι ανοιχτές κατηγορίες είναι ουσιαστικά οι κατηγορίες των αγοριών στις οποίες όμως μπορούν να συμμετάσχουν σκακιστές και σκακίστριες ανεξαρτήτων φύλου). Εκεί τρεις (3!) σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω ισοβάθμησαν στη 2η θέση, όλοι με 4,5/7! Με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας ο Παναγιώτης Καλόφωνος και ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος κατέλαβαν τη και θέση (ισότητα ακόμη και στα κριτήρια ισοβαθμίας) ενώ 4ος ανεδείχθη ο Δημήτρης Λαδάς! Στην ίδια κατηγορία ο Παναγιώτης Λάσπας (που φέτος αγωνίζεται με την Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας) κατετάγη 6ος με 4/7 και ο Γιάννης Μαργαρίτης 18ος με 3/7 (Αποτελέσματα Ο16 εδώ)

Στην ανοιχτή κατηγορία κάτω των 10 ετών (Ο10) είχαμε μια ακόμη σημαντική επιτυχία, αυτή τη φορά από το Βασίλη Κασιούμη ο οποίος κατέλαβε τη θέση με 6/7! Πολύ καλή εμφάνιση για το Βασίλη που με λίγη προσοχή στην κρίσιμη παρτίδα απέναντι στον τελικό νικητή Νίκο Σπυρόπουλο θα μπορούσε ακόμη και την πρωτιά! Στην ίδια κατηγορία είχαμε και αρκετές ακόμη συμμετοχές από νεαρούς αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω που προσπάθησαν για το καλύτερο: Θανάσης Καππάτος (25ος, 4/7), Παύλος Λιάμης (48ος, 3/7), Θανάσης Τσίγκρας (51ος, 4/7), Γκολφίνος Τσαπάρας (57ος 2,5/7) και Παναγιώτης Λουρίδας (58ος, 4/7) (Αποτελέσματα Ο10 εδώ)

Στην αμέσως επόμενη κατηγορία, την ανοιχτή κατηγορία κάτω των 8 ετών (Ο08), είχαμε επίσης αρκετές συμμετοχές και μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Ανδρέα-Μάριο Μηναδάκη ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση με 5/7 υπερτερώντας στην ισοβαθμία όλων των αντιπάλων του. Στην ίδια κατηγορία ο Φίλιππος Τσαπάρας, επίσης με 5/7 κατετάγη, μετά την άρση ισοβαθμίας, 9ος, ο Χρήστος Γκουτούφας 20ος με 4/7, ο Κωνσταντίνος Μέρτογλου 22ος επίσης με 4/7 ενώ ο Σταύρος Λίβας που δεν αγωνίστηκε σε όλους τους γύρους τερμάτισε 52ος με 1 βαθμό. (Αποτελέσματα Ο10 εδώ)

Στις υπόλοιπες κατηγορίες οι αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω δεν πέτυχαν κάποια υψηλή διάκριση, όλοι όμως όσοι συμμετείχαν (και ήταν αρκετοί καθώς αγωνίστηκαν συνολικά 24 σκακιστές του σωματείου) προσπάθησαν για το καλύτερο και άφησαν πολλές ελπίδες για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον. Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αθλητών του Σ.Ο.Αιγάλεω ήταν:

Ανοιχτή Κατηγορία κάτω των 14 ετών (Ο14): Ανδρέας Μαργαρίτης 22ος με 4/7 και Γιώργος Καραγιάννης 41ος με 2,5/4 (ο Γιώργος αγωνίστηκε μόνο στους 4 πρώτους γύρους). (Αποτελέσματα Ο14 εδώ)

Ανοιχτή Κατηγορία κάτω των 12 ετών (Ο12): Αντώνης Λάσπας (αγωνίζεται φέτος με την Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας) 23ος με 4,5/7 και Στέφανος Δερμεντζούδης 69ος με 2,5 (Αποτελέσματα Ο12 εδώ)

Κατηγορία Κοριτσιών κάτω των 14 ετών (Κ14): Παρασκευή Παλιούρα 10η με 3/7 (Αποτελέσματα Κ14 εδώ)

Κατηγορία Κοριτσιών κάτω των 10 ετών (Κ10): Παναγιώτα Κασιούμη 22η με 3/7 (Αποτελέσματα Κ10 εδώ)

Να αναφέρουμε επίσης ότι αρκετοί από τους διακριθέντες πέτυχαν ταυτόχρονα και την πρόκρισή τους στην τελική φάση των Πανελλήνιων Νεανικών Πρωταθλημάτων 2014 που θα διεξαχθεί στο Ρίο τον Ιούλιο. Πρόκριση πήραν οι: Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση (Κ16), Παναγιώτης Καλόφωνος (Ο16) και Βασίλης Κασιούμης (Ο10). Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Αναλυτικά στοιχεία και αποτελέσματα για όλες τις κατηγορίες υπάρχουν στη σελίδα των διοργανωτών (εδώ), της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (εδώ) αλλά και στο Chess-Results (εδώ, στο πάνω μέρος της σελίδας θα βρείτε συνδέσμους προς όλες τις κατηγορίες της διοργάνωσης)

Κλείνοντας πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους προπονητές του σωματείου Άννα-Μαρία Μπότσαρη, Κώστα Μουτούση, Νατάσα Παγάνογλου, Γιώργο Κουλαξουζίδη και Σπύρο Τσαγκαρόπουλο που προσπαθούν για το καλύτερο.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!