25 Μαΐ 2013

ΕΑΡΙΝΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ε.Σ.Σ.Ν.Α. - 3ος ΓΥΡΟΣ

Μετά τις Πασχαλινές διακοπές, η περασμένη Κυριακή (19/5) σήμανε την επιστροφή των σκακιστών της Αττικής στις εαρινές ομαδικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. Το ίδιο ίσχυσε φυσικά και για τους σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, οι οποίοι συμμετέχουν με τις ομάδες του σωματείου σε αρκετές διοργανώσεις:

Ξεκινώντας από Κύπελλο Παίδων <14 ετών ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α', που αγωνίζεται στο Α' Γκρουπ διεκδικώντας με αξιώσεις μια καλή θέση, νίκησε, για τον 3ο γύρο, εκτός έδρας με το ευρύ 4-0 την ομάδα της Ε.Ε.Σ. Κορυδαλλού. Αντίθετα, στην ίδια διοργάνωση, στο Β' Γκρουπ, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' δεν κατέβηκε να αγωνιστεί εκτός έδρας (λόγω άλλων υποχρεώσεων των μελών της ομάδας) και ηττήθηκε άνευ αγώνος από τον Α.Σ.Παπάγου. Λόγω των δυσκολιών στην κατάρτιση της ομάδας αποφασίστηκε η απόσυρσή της από τη διοργάνωση. Στον επόμενο 4ο γύρο την Κυριακή 26/5 ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αγωνίζεται εκτός έδρας με την ισχυρή ομάδα της Π.Σ.Περιστερίου Α' σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια του τουρνουά.

Στο Κύπελλο Παμπαίδων <10 ετών, στο οποίο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίζεται με 5 ομάδες (μία στο Α' γκρουπ και 4 στο Β' γκρουπ). Τα αποτελέσματα των ομάδων μας στον 3ο γύρο ήταν:

Σ.Ο.Αιγάλεω Α' - ΔΗ.ΚΕ.Π. Άνω Λιοσίων : 2-2 (Α' Γκρουπ)
Α.Σ. Νέου Ψυχικού Β' - Σ.Ο.Αιγάλεω Β' : 0,5-3,5 (Β' Γκρουπ)
Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' - Α.Ο. "Φοίνιξ" Αγίας Σοφίας : 2-1 (Β' Γκρουπ, 1 κενή σκακιέρα για κάθε ομάδα)
Α.Π.Ο. "Αίγλη" Παπάγου Γ' - Σ.Ο.Αιγάλεω Δ' : 2-2 (Β' Γκρουπ)
Σ.Ο.Αιγάλεω Ε' - Α.Π.Ο. "Αίγλη" Παπάγου Β' : 0-4 (Β' Γκρουπ)

Στο 4ο γύρο το πρόγραμμα των ομάδων μας στη διοργάνωση έχει ως εξής:

Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας - Σ.Ο.Αιγάλεω Α' (Α' Γκρουπ)
Σ.Ο.Αιγάλεω Β' - Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας (Β' Γκρουπ)  
Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' - Α.Σ. "Άσπρος Πύργος" Β' (Β' Γκρουπ)
Σ.Ο.Αιγάλεω Δ' - Σ.Ο.Αιγάλεω Ε' (Β' Γκρουπ - εσωτερικό ντέρμπι :-) )

Στο Κύπελλο Γυναικών, στον 3ο γύρο, η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω σημείωσε την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση χάνοντας εντός έδρας με 0,5-2,5 από τον Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού. Στον 4ο γύρο αγωνίζεται εκτός έδρας με το ΔΗ.ΚΕ.Π. Άνω Λιοσίων διεκδικώντας τη νίκη που θα τη φέρει πάλι κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στο Ομαδικό Κύπελλο "Κάισσα" εις Μνήμην Σαχταχτίνσκι, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα στις διακοπές του Πάσχα, ο Σ.Ο.Αιγάλεω κατέλαβε την 3η θέση νικώντας στον μικρό τελικό την ομάδα του Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας με σκορ 3,5-2,5 (Ατομικά σκορ στο μικρό τελικό: Α. Τσιροπούλας - Πετούγιας 1-0, Θ. Ρουμελιώτης – Ορνιθοπουλος 0-1, Δ. Λαδάς – Νέμτσας 1-0, Μ. Θεοδώρου – Μπαρμπαγιάννης 0-1, Κ. Τσαλουμάς – Βοζίκης 0,5-0,5, Κ. Κορρές – Π. Μαρουδας 1-0). Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που στελέχωσαν την ομάδα για την καλή τους εμφάνιση αλλά και για το πολύ καλό ομαδικό κλίμα. Μετά τη σημαντική επιτυχία της φετινής διοργάνωσης ευχή και παραίνεση όλων των συμμετεχόντων είναι η επανάληψή της την επόμενη χρονιά!

Αναλυτικά στοιχεία, κληρώσεις και αποτελέσματα για όλες τις διοργανώσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. αλλά και στο Chess-Results: (Παίδων <14 Α' Γκρουπ, Παίδων <14 Β' Γκρουπ, Παμπαίδων <10 Α' Γκρουπ, Παμπαίδων <10 Β' Γκρουπ, Γυναικών, Κύπελλο Κάισσα)