Ίκαρος 2018

19 Ιαν 2013

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ Π.Ο.Α.!

Καλό ήταν το ξεκίνημα της ομάδας του Σ.Ο.Αιγάλεω στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) της Αττικής για το 2013. Σε ένα δύσκολο ματς εκτός έδρας η ομάδα μας επιβλήθηκε τελικά του πάντα αξιόμαχου Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας με σκορ 6-4. Το ματς είχε αμφίρροπη εξέλιξη και για αρκετές ώρες καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο αγώνας ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες (Γαζής-Καραγιάννης και Σούκος-Σπυρακόπουλος). Ακολούθησε αργότερα άλλη μία ισοπαλία (Σκυριανόγλου-Σβερκούνος) ενώ την πρώτη νίκη για το Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχε η Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση επί της Τσαβαρή. Ακολούθησαν δύο ήττες (Τερζιδάκη-Κοιλιακούδη 1-0 και Κασιούμης-Πέππας 0-1) και όλα τα ενδεχόμενα φαίνονταν ανοιχτά. Το σημείο που φάνηκε να κρίνει τελικά το ματς ήταν η νίκη της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση επί της Αντωνίου. Σε μια δύσκολη θέση με λίγο χρόνο στο ρολόι της η σκακίστριά μας προσπαθούσε να φτάσει στον έλεγχο χρόνου. Όπως όμως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, η αντίπαλός της, που είχε αρκετό χρόνο, από την πίεση και το άγχος, "έστησε" τη ντάμα της... Λίγο αργότερα ήρθε και η σημαντική νίκη του Αποστόλη Τσιροπούλα επί του Τεπελένη (σε μια παρτίδα που ο Αποστόλης φάνηκε να έχει από νωρίς τον έλεγχο. Ο αντίπαλός του θυσίασε διαφορά για αντιπαιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση) ενώ η νίκη του Λεωνίδα Λιάσκου επί του Ράγιου εξασφάλισε τη νίκη στο ματς. Ο αγώνας τελείωσε με την ισοπαλία του Πολυχρόνη Δρακόπουλου με τον Κουσκούτη. Ο νεαρός σκακιστής μας έχοντας κομμάτι για δύο πιόνια πίεσε για ολόκληρο το βαθμό αλλά δεν τα κατάφερε.
Η νίκη αυτή, στο ξεκίνημα του τουρνουά επί ενός υπολογίσιμου αντιπάλου, είναι οπωσδήποτε μια καλή τονωτική ένεση για τη συνέχεια, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη για όλες τις ομάδες. Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο φετινός Π.Ο.Α. είναι ιδιαίτερα αμφίρροπος και καμία ομάδα δεν ξεχωρίζει φανερά από τις άλλες. Είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι στον 1ο γύρο όλα τα ματς έληξαν με σκορ 5-5 ή 6-4, κάτι που δείχνει ότι οι διαφορές είναι μικρές και τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Στον επόμενο 2ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εντός έδρας την ομάδα του Σ.Ο.Χαλανδρίου σε ένα ακόμη δύσκολο ματς.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2013, για τον Α' όμιλο, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' νίκησε εντός έδρας το Σ.Ο.Παγκρατίου με 5,5-2,5 ενώ ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' ηττήθηκε εντός έδρας από τον Πανελλήνιο Γ.Σ. με 0,5-7,5. Στο 2ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Πανελλήνιο Γ.Σ. ενώ ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' υποδέχεται το Σ.Ο.Χαλανδρίου Β' (δύο ματς με το Χαλάνδρι την ίδια μέρα :-)) Τέλος, από το 2ο γύρο του Αττικής Φιλίας (στο Β' όμως όμιλο) ξεκινά τη συμμετοχή του και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' που θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Ο.Π.Α. Φιλοθέης. Οι αγώνες του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας δίνουν τη δυνατότητα σε πολλούς σκακιστές της ομάδας μας που δεν έχουν ευκαιρία για πολλές παρτίδες να αγωνιστούν ενώ αποτελούν πολύ καλή προπονήση για τους νεαρούς αθλητές μας.

Αναλυτικά στοιχεία για όλες τις τρέχουσες ομαδικές διοργανώσεις υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results: (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας (Α' Όμιλος), Αττικής Φιλίας (Β' Όμιλος))