4 Ιουν 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΑΤ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι μικροί μαθητές ευχαριστήθηκαν την πρώτη τους επαφή με το αγωνιστικό σκάκι όπως φαίνεται άλλωστε από τα χαμόγελα μετά τη λήξη του τουρνουά
Με πολύ καλή διάθεση και όρεξη για σκάκι 26 μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της περιοχής του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου στα οποία ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω διοργανώνει μαθήματα σκακιού συμμετείχαν την Κυριακή που μας πέρασε στο "Καλοκαιρινό Ματ"!
Οι νεαροί σκακιστές και σκακίστριες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ σύμφωνα με την τάξη τους. Και στα δύο γκρουπ οι πρώτες θέσεις κρίθηκαν στον τελευταίο γύρο μετά από μερικές ενδιαφέρουσες μάχες.
Πιο αναλυτικά:

1ο Γκρουπ (Α', Β', Γ' Δημοτικού):

Θέση Ονοματεπώνυμο ΣχολείοΒαθμοί  BH.
1 ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 2ο ΑΙΓΑΛΕΩ 13½
2 ΓΚΟΤΣΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 3ο XAIΔΑΡΙΟΥ 4 11½
3 ΓΚΟΤΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 3ο XAIΔΑΡΙΟΥ 3 16
4 ΔΕΣΥΠΡΗΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ 5ο XAIΔΑΡΙΟΥ 3 15
5 ΚΟΘΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 3ο XAIΔΑΡΙΟΥ 3 12
6 ΠΕΤΡΑΚΑΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ NEA ΠAIΔEIA 3 10
7 ΛΙΑΜΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 14ο ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 16
8 ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3ο XAIΔΑΡΙΟΥ 2 14½
9 ΚΑΤΣΙΝΕΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 2ο ΑΙΓΑΛΕΩ 2
10 ΡΟΥΣΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ NEA ΠAIΔEIA 12
11 ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 2ο ΑΙΓΑΛΕΩ 11½
12 ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛ NEA ΠAIΔEIA 0

Οι νικητές του γκρουπ της Α', Β', Γ' Δημοτικού (από αριστερά Μανώλης Δερμιτζάκης, Δημήτρης Γκότσης και Διονύσης Γκότσης) μόλις έχουν παραλάβει τα μετάλλιά τους από την Τόνια Χριστοδουλάκη

2ο Γκρουπ (Δ', Ε' ΣΤ' Δημοτικού):

Θέση ΟνοματεπώνυμοΣχολείοΒαθμοίBH.
1 ΚΑΤΡΙΤΣΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ 8o ΑΙΓΑΛΕΩ 4 17
2 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 8o ΑΙΓΑΛΕΩ 4 14
3 ΚΑΠΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 2o ΑΙΓΑΛΕΩ 4 13
4 ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΡΑΝΙΑ 2o ΑΙΓΑΛΕΩ 3 14½
5 ΠΑΝΤΕΛΗ  ΜΕΛΙΝΑ 8o ΑΙΓΑΛΕΩ 3 14½
6 ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ ΣΠΥΡΟΣ 3ο XAIΔΑΡΙΟΥ 3 11
7 ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΑΘΗΣ 2o ΑΙΓΑΛΕΩ 3 11
8 ΖΗΣΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ 2o ΑΙΓΑΛΕΩ 10½
9 ΖΑΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 5ο XAIΔΑΡΙΟΥ 10½
10 ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 11ο ΑΙΓΑΛΕΩ 2 13½
11 ΧΑΤΖΗΚΟΜΝΗΝΟΣ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 5ο XAIΔΑΡΙΟΥ 2 13
12 ΝΤΑΦΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 5ο XAIΔΑΡΙΟΥ 1 11½
13 ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 3ο XAIΔΑΡΙΟΥ 1 10½
14 ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 2o ΑΙΓΑΛΕΩ 0 10½

Οι νικητές του γκρουπ της Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού (από αριστερά: Γιάννης Κατρίτσης, Κωνσταντίνος Κυριακίδης και Σπύρος Καπάτος)
Για τους περισσότερους μικρούς μαθητές αλλά και τους γονείς τους αυτή ήταν η πρώτη επαφή τους με το αγωνιστικό σκάκι. Αυτή ήταν εξάλλου και η βασική επιδίωξη του τουρνουά, να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο σκάκι και το σύλλογο. Οι μικροί μαθητές φαίνεται πως ευχαριστήθηκαν το τουρνουά, όπως άλλωστε φαίνεται και από τις φωτογραφίες στο τέλος των αγώνων. Στόχος και ελπίδα είναι κάποιοι (ή ακόμα και όλοι!) να στελεχώσουν από τη νέα σχολική χρονιά τις νεανικές ομάδες του σωματείου.
Η προπονήτρια του σωματείου Νατάσα Παγάνογλου (εδώ με τον Γιώργο Κουλαξουζίδη που βρέθηκε στην Αθήνα με ολιγοήμερη άδεια από τη μονάδα του στη Λήμνο) συνεχίζει με όρεξη και συνέπεια το έργο που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια στα σχολεία του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση αξίζουν στην προπονήτρια του σωματείου Νατάσα Παγάνογλου, η οποία συνεχίζει με επιμέλεια και όρεξη το έργο που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια στα σχολεία του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου, αλλά και την Τόνια Χριστοδουλάκη, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα τη συνεργασία της με το Σ.Ο.Αιγάλεω. Δεν πρέπει, τέλος, να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των μικρών μαθητών οι οποίοι, παρά το τριήμερο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σ.Ο.Αιγάλεω και ενδιαφέρθηκαν να φέρουν τα παιδιά τους στους αγώνες.

Οι δραστηριότητες του σωματείου για τους σκακιστές μικρότερης ηλικίας θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα με τη διοργάνωση του ετήσιου θερινού προπονητικού camp οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν σύντομα.