9 Ιαν 2012

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2011 (Γ ΜΕΡΟΣ).

Φωτογραφία από το Πρωτάθλημα Α Εθνικής, όπου διακρίνονται τέσσερα παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα του σωματείου με αρκετές διακρίσεις σε Πρωταθλήματα Αττικής αλλά και σε Πανελλήνιους αγώνες: η Ειρήνη και η Φιλίππα Λιάπη, ο Λεωνίδας Λιάσκος και ο Παναγιώτης Καλόφωνος!

Ένας από τους τομείς που δραστηριοποιείται όλο και περισσότερο ο Σκακιστικός όμιλος Αιγάλεω είναι το Σχολικό Σκάκι. Κάθε χρόνο κάνει προσπάθειες για να διοργανώσει ένα τουλάχιστον σχολικό πρωτάθλημα στην περιοχή του Αιγάλεω ή του Χαϊδαρίου. Το 2011 για πρώτη φορά, διοργάνωσε με επιτυχία μαζί με το Δία Πετρούπολης την τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Αττικής, τόσο του Ατομικού όσο και του Ομαδικού Δημοτικών Σχολείων, μια πολύ μεγάλη και δύσκολη διοργάνωση. Η διοργάνωση διεξήχθη στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων "Νέα Παιδεία" και συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά (στο ατομικό περίπου 500).
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στα Πανελλήνια Σχολικά ξεχωρίζει η 2η θέση του Παναγιώτη Καλόφωνου στην ΣΤ Δημοτικού, σε ισοβαθμία με τον πρώτο. Στην ίδια κατηγορία πολύ καλά στάθηκε και ο Παναγιώτης Λάσπας που κατετάγη 8ος, ενώ στη Β Δημοτικού 6ος τερμάτισε ο Δημήτρης Κατωπόδης, σε ισοβαθμία όμως με το 2ο.
Στα Ατομικά Σχολικά Αττικής ξεχωρίζει η 1η θέση του Δημήτρη Κατωπόδη στη Β Δημοτικού, ο οποίος πλέον σε κάθε διοργάνωση της Αττικής κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα. Στην πολύ δύσκολη ΣΤ Δημοτικού  ο Παναγιώτης Λάσπας και ο Παναγιώτης Καλόφωνος έδωσαν πολύ σκληρές μάχες και κατετάγησαν 2ος και 3ος αντίστοιχα. Εντυπωσίασε και ο Γιάννης Μαργαρίτης με τη 2η θέση που κατέκτησε στην Α Γυμνασίου, σε μια κατηγορία που άλλοι τρεις μας παίκτες στάθηκαν πολύ καλά και πήραν την πρόκριση για το Πανελλήνιο Σχολικό. Συγκεκριμένα η Ειρήνη Λιάπη ήταν 6η στη γενική και δεύτερη στα κορίτσια, ενώ 7ος κατετάγη ο Δημήτρης Λαδάς και 14ος ο Χαράλαμπος Ταταράκης. Επιπρόσθετα, η Παρασκευή Παλιούρα, η οποία, μετά την 4η θέση στην Αττική στην κατηγορία κάτω των 10 ετών, μπήκε στην οχτάδα της γενικής βαθμολογίας και ανακηρυχθηκε πρωταθλήτρια Αττικής! Ακόμη, αρκετά καλός ήταν ο Νίκος Καυκαλάς (8ος) στην Ε Δημοτικού, αλλά και ο Βασίλης Κασιούμης που μετά τη 2η θέση στο περιφερειακό Δυτικής Αθήνας κατέκτησε και την 6η θέση στην τελική  φάση στη Β Δημοτικού στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνες.
 Στα Ομαδικά Σχολικά, ολοένα και περισσότερα σχολεία από την περιοχή συμμετέχουν αντικατοπρίζοντας τη δουλειά που γίνεται. Ξεχώρισαν στα Δημοτικά το 1ο Χαϊδαρίου που πήρε την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το 8ο Αιγάλεω που κατέλαβε τη 2η θέση στο Σχολικό Δυτικής Περιφέρειας, ενώ στα Γυμνάσια η Νέα Παιδεία που κατέλαβε την 5η θέση στην Αττική.
Η ανασκόπηση συνεχίζεται σε επόμενη ανάρτηση με το τέταρτο και τελευταίο μέρος.