6 Φεβ 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΕ 8,5-3,5!

Την παρθενική του εμφάνιση στη βασική ομάδα και μάλιστα σε αγώνα του Προκριματικού Ομίλου Α Εθνικής πραγματοποίησε σήμερα ο Παναγιώτης Λάσπας!

Μια πολύ καλή εμφάνιση και καθαρή νίκη με 8,5-3,5 επί ενός αξιόλογου αντιπάλου, του πάντα δυνατού Πανελληνίου ΓΣ, σημείωσε η ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω στον 4ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α Εθνικής. Η ομάδα μας πήρε από την αρχή προβάδισμα, το οποίο δεν απειλήθηκε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των έμπειρων παικτών του Πανελληνίου. Το βαρύ σκορ 5,5-0,5 στις αναπτυξιακές δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία μπορεί να κινδυνεύσει τους τρεις τελευταίους γύρους ακόμη και με υποβιβασμό. Τις νίκες πέτυχαν ο Γιάννης Σπυρακόπουλος επί του Κωστούρου, ο Δημήτρης Σκυριανόγλου επί του Ευθυμιάτου, ο Παναγιώτης Ρηγάτος επί του Πέτρουλα, ο Δημήτρης Λαδάς επί του Γεωργιάδη, ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος επί του Κούρου, η Ειρήνη Λιάπη επί της Κωνσταντίνας Δούνη και η Φιλίππα Λιάπη επί της Ασπασίας Δούνη. Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του ΙΜ Θανάση Καραγιάννη με το Δούνη, του Αποστόλη Τσιροπούλα με το ΙΜ Σκαλκώτα και του Παναγιώτη Λάσπα με τη Μαρία Δούνη. Ηττήθηκαν ο εκτός φόρμας Γιάννης Νταϊφάς από το Διατσίντο και η Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου από την καλύτερη παίκτρια της κατηγορίας Ιουλία Μάκκα.
Στα άλλα παιχνίδια εκπληκτική σε έκταση νίκη με 9,5-1,5 σημείωσε ο ΑΣ Παπάγου επί του ΓΣ Ασπροπύργου που αγωνίστηκε με δυο κενές σκακιέρες! Επιπλέον, τεράστιας σημασίας νίκη  στην προσπάθειά του για να παραμείνει στην κατηγορία σημείωσε ο Σ.Ο. Παγκρατίου επικρατώντας με 7,5-4,5 του Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας. Καθαρή νίκη επί του δυνατού Πειραϊκού σημείωσε ο Ζήνων Γλυφάδας με 7,5-4,5  και έδειξε ότι πράγματι είναι από τα φαβορί για άνοδο! Μετά τα σημερινά αποτελέσματα η κατάσταση έγινε ιδαίτερα περίπλοκη και εκτός από το Σ.Ο. Αιγάλεω που προηγείται καθαρά με 4 βαθμούς διαφορά, οι υπόλοιπες επτά ομάδες απέχουν μεταξύ τους το πολύ δύο βαθμούς! Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες ομάδες θα ανέβουν (εκτός μάλλον από το Σ.Ο. Αιγάλεω) και ποιες θα υποβιβαστούν!
Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας όπου αγωνίστηκαν πολλοί μικροί παίκτες μας ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α ηττήθηκε με 5-3 από το Σ.Ο. Ικαρίας, ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β επικράτησε της ΑΕΚ με 6,5-1,5 (αναλυτικά εδώ) και ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ ηττήθηκε από το Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας Β με 6-1,5.
Οι αγώνες που παρουσιάζουν πλέον ιδαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζονται την επόμενη Κυριακή με τις συναντήσεις του 5ου γύρου.