11 Ιουλ 2009

ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο Σ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ!

Η Χριστίνα Kαυκαλά βοήθησε όσο μπορούσε την ομάδα μας στο δύσκολο Πρωτάθλημα της Α Εθνικής αντιμετωπίζοντας πολλές ισχυρές παίκτριες!

Μετά από ένα δραματικό αγώνα με την ομάδα της ΧΑΝ Καλαμαριάς, στον οποίο και οι δυο ομάδες ήθελαν μόνο τη νίκη για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, ο οποίος τελικά έληξε ισόπαλος με 6-6, ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία! Όμως πάλεψε σκληρά πετυχαίνοντας 2 νίκες, εναντίον του Σ.Σ. Λάρισας με 8-4 και του Ο.Σ. Γιαννιτσών με 8,5-3,5 και 4 ισοπαλίες με το Σ.Ο. Ικαρίας, το Ζήνωνα Γλυφάδας, τον Ποσειδώνα Καλαμάτας στον επίσης δραματικό προτελευταίο γύρο και όπως αναφέρθηκε με τη ΧΑΝ Καλαμαριάς. Επιπλέον, ηττήθηκε τρεις φορές από το Σ.Ο. Ηρακλείου με 9-3, τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου με 8-4 και τον Ε.Ε.Σ. Κορυδαλλού με 7-5. Τελικά κατέλαβε την 23η θέση ισοβαθμώντας στην 20η προνομιούχο θέση, την οποία κατέλαβε τελικά η ομάδα της ΕΣΚ Άμφισσας. Πάντως οι παίκτες μας έδωσαν πολύ σκληρές μάχες και το αποτέλεσμα μάλλον αδικεί την ομάδα μας.
Πρωταθλήτρια και νταμπλούχος ανακυρήχθηκε για μια ακόμη φορά η ομάδα του Σ.Ο. Καβάλας, με δεύτερη την ομάδα της Π.Σ. Περιστερίου και τρίτη την Ε.Σ. Θεσσαλονίκης.
Η ομάδα μας το 2010 θα αγωνιστεί ξανά στον προκριματικό όμιλο της Α Εθνικής μαζί με το Ζήνωνα Γλυφάδας ο οποίος παρουσίασε ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο, αλλά κατέλαβε την 21η θέση και υποβιβάστηκε!
Αναλυτικά αποτελέσματα, βαθμολογίες και παρτίδες από τη διοργάνωση στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.chessfed.gr/teams2009/default.asp. Επιπρόσθετα, ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σε αυτόν το σύνδεσμο. Επιπλέον, πολλά σχόλια σχετικά με τους αγώνες έχουν αναπτυχθεί σε γνωστό ιστολόγιο εδώ.