6 Ιουν 2008

ΙΤΕΑ 2008 ΜΝΗΜΗ ΜΠΟΜΠΥ ΦΙΣΕΡ







ΙΤΕΑ 2008 ΜΝΗΜΗ ΜΠΟΜΠΥ ΦΙΣΕΡ
Ενα πρωτότυπο τουρνουά διεξήχθη στην Ιτέα μεταξύ 14 κα 17 Αυγούστου σε μνήμη του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Μπόμπυ Φίσερ από το δραστήριο τοπικό σύλλογο . Αγωνίστηκαν 5 ομάδες από 5 πόλεις σε υπαίθρια σκακιέρα δίπλα στη θάλασσα και συγκεκριμένα η Ιτέα, το Αιγάλεω, η Πάτρα, η Λαμία και η Ρίγα Λετονίας αποτελούμενη από τις Αdra Cimina και Renate Zuga!
Η κάθε ομάδα αποτελείτο από δύο παίκτες οι οποίοι έπαιζαν εναλλάξ χωρίς να έχουν το δικαίωμα να μιλάνε μεταξύ τους! Αποτέλεσμα της παραπάνω ιδιομορφίας είναι ο κάθε παίκτης να πρέπει να μαντεύει τη σκέψη του συμπαίκτη του! Αυτό δημιουργεί αρκετές δυσκολίες ειδικά εάν οι δύο συμπαίκτες έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Μια άλλη πρωτοτυπία της διοργάνωσης ήταν ότι η πρώτη κίνηση ήταν υποχρεωτικά 1 ε4, η αγαπημένη κίνηση του Μπόμπυ Φίσερ. Το έπαθλο των αγώνων ήταν τα αεροπορικά εισιτήρια για Ρέικιαβικ την πρωτεύουσα της Ισλανδίας όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και έχει ταφεί ο μεγάλος πρωταθλητής. Ο νικητής θα προέκυπτε από την κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου. Την πρώτη βραδυά των εκδηλώσεων ακολούθησε και όμορφη συναυλία από τοπικό συγκρότημα. Τους αγώνες παρακολούθησαν αρκετοί περαστικοί κάποιοι εκ των οποίων εξέφρασαν την επιθυμία να εγγραφούν στον τοπικό σύλλογο.
Ηταν μια πολύ ευκαιρία για χαλαρό σκάκι και διακοπές στις όμορφες παραλίες της περιοχής.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ο γνωστός μετρ Σταύρος Λαζαρίδης αγωνίζεται με την ομάδα της Πάτρας μαζί με το νεαρό Καραπιπέρη εναντίον του Αιγάλεω που το αποτελούν οι Σπυρακόπουλος και Τσαλουμάς. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Αιγάλεω σε μια πολύ ενδιαφέρουσα Σικελική Νάιντορφ