12 Ιουν 2024

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ CAMP Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ 2024 (1-19/7/2024)


Σκακιστικό Θερινό Camp  για νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω το διάστημα 1 έως 19 Ιουλίου 2024 (τρεις εβδομάδες με προοπτική επέκτασης μέχρι 26 Ιουλίου αν υπάρχει συμμετοχή και ενδιαφέρον).

Οι συναντήσεις του camp θα διεξάγονται Δευτέρα με Παρασκευή, 10.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. στο εντευκτήριο του Σ.Ο.Αιγάλεω (Ιερά οδός & Σούτσου, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, έναντι Εθνικής Τράπεζας). Είναι δυνατή η συμμετοχή σε μέρος μόνο του camp (π.χ. μία ή δύο εβδομάδες).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 6906-569042 (κ. Γιώργος Κατρίτσης) ή να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: skaki.aegaleo@gmail.com. Μπορούν επίσης να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ.

11 Ιουν 2024

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ου ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Οι τρεις νικήτριες ομάδες κατά τη διάρκεια των απονομών. Μπορεί, λόγω του καιρού αλλά και των πολλών μαθητικών εκδηλώσεων, οι συμμετοχές να ήταν φέτος μειωμένες όμως ο ενθουσιασμός των παιδιών παρέμεινε μεγάλος!

Με τη συμμετοχή 9 ομάδων από 8 σχολεία διεξήχθη το Σάββατο 1/6/2024 το 8ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγίας Βαρβάρας το οποίο διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και την Ένωση Γονέων Αιγάλεω και τη συνδρομή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.

Ο καλός καιρός αλλά και οι πολλές μαθητικές εκδηλώσεις που συνέπεσαν την ίδια μέρα κράτησαν τη συμμετοχή σε χαμηλότερα επίπεδα από τα συνηθισμένα, εντούτοις οι μαθητές και οι μαθήτριες που βρέθηκαν στον φιλόξενο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω αγωνίστηκαν με μεγάλη διάθεση ενώ η 1η θέση κρίθηκε στον τελευταίο γύρο και για την τελική κατάταξη χρειάστηκε να εφαρμοστούν τα κριτήρια ισοβαθμίας αφού και οι τρεις πρώτες ομάδες συγκέντρωσαν 8 βαθμούς (σε 5 αγώνες)! Τελικά νικήτρια του τουρνουά αναδείχτηκε η Α' ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω (8 βαθμοί, 14,5 πόντοι), στη 2η θέση βρέθηκε η ομάδα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου (8 βαθμοί, 11,5 πόντοι) ενώ την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου (8 βαθμοί, 11 πόντοι)

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

Θέση     Σχολείο             Βαθμοί    Πόντοι
 1    13ο Αιγάλεω Α'           8        14,5
 2    7ο Αιγάλεω               8        11,5
 3    1ο Χαϊδαρίου             8        11,0
 4    10ο Αιγάλεω              7        13,0
 5    3ο Αιγάλεω               5        11,0
 6    2ο Αιγάλεω               5        10,5
 7    6ο Αιγάλεω               4         6,5
 8    12ο Αιγάλεω              3         7,0
 9    13ο Αιγάλεω Β'           2         3,5

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων είναι διαθέσιμα εδώ.

Στιγμιότυπο από τους αγώνες που διεξήχθησαν στον ιδιαίτερα οικείο και φιλόξενο χώρο του 10υ Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.

Όπως ήδη αναφέρθηκε οι αγώνες διεξήχθησαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. έναν χώρο ιδιαίτερα οικείο και φιλόξενο για τις μαθητικές σκακιστικές διοργανώσεις εδώ και πολλά χρόνια. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Έφη Κόκκα και τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για ακόμη μια φορά είχαν ουσιαστική συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο Δήμος Αιγάλεω στήριξε και αυτή τη φορά τη διοργάνωση τόσο οικονομικά όσο και οργανωτικά ενώ η Ένωση Γονέων Αιγάλεω, με επικεφαλής την πρόεδρό της κ. Βιργινία Γεωργοπάνου, συνέβαλε ακόμη μια φορά φέτος (μετά το ατομικό σχολικό πρωτάθλημα, δείτε εδώ), στην επιτυχία των αγώνων.

Εκ μέρους του Δήμου Αιγάλεω στους αγώνες και στις βραβεύσεις παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλίας Βαΐου εκπροσωπώντας και τον δήμαρχο κ. Λάμπρο Σκλαβούνο (ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Θωμαή Γεωργούλη ήταν σε προγραμματισμένη εκδήλωση και τηλεφωνικά εξέφρασαν την αδυναμία τους να παρευρίσκονται, παρά την επιθυμία τους).
 
Επίσης προσήλθαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανάπλαση Αιγάλεω" κ. Δημήτρης Μπίρμπας που συνομίλησε με την οργανωτική επιτροπή, αθλητές και γονείς, και η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων κ. Βιργινία Γεωργοπάνου (απευθείας από την εργασία της!)

Επιπλέον τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους: η διευθύντρια του 10ου Δ.Σ. Αιγάλεω κ. Έφη Κόκκα, ο διευθυντής του 13ου Δ.Σ. Αιγάλεω (και τέως διευθυντής του 10ου Δ.Σ.Αιγάλεω) κ. Βαγγέλης Ζιώγας, ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης "Ανάπλαση Αιγάλεω" και αιρετός του ΚΥΣΔΕ κ. Θοδωρής Κατσωνόπουλος,  η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δ.Σ. Αιγάλεω κ. Τάνια Κλάψη, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω κ. Γιώργος Αντωνίου, η πρόεδρος κ. Αναστασία Σκούρα και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του όμορου 3ου Δ.Σ. Αιγάλεω, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 13ου Δ.Σ. Αιγάλεω κ. Μ. Χρονάκης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Χατζηκώστας και ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καφετζής (ειδησεογραφική ιστοσελίδα Δορυφορική, εφημερίδα Αιγάλεω-Διάλογος-Ανατροπή).
 
Η κλασσική "οικογενειακή" φωτογραφία με τα μέλη του Σ.Ο.Αιγάλεω που συνέδραμαν στη διοργάνωση. Όπως κάθε φορά η βοήθειά τους ήταν καθοριστική στην επιτυχία των αγώνων.

Όπως κάθε φορά σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης έπαιξαν τα μέλη και οι αθλητές του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά: Λ. Λιάσκος, Γ. Μαργαρίτης, Α. Μαργαρίτης,  Ν. Καραχισαρίδης, Ν. Καραγιώργος, Λ. Τέγος, Κ. Μαλαματάς, Ι. Κατρίτσης, Α. Πεντότη, Β. Καραχισαρίδης, Ι. Κυριακίδης Γ. Κατρίτσης, Α. Ρηγάτος, Δ. Σκυριανόγλου.

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση είναι διαθέσιμες εδώ από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Δορυφορική του Γιώργου Καφετζή (τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση).